Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Bugün size forumda önerilenlerden farklı bir rütbe sistemi önereceğim. Bence çok daha derin ve güzel bir sistem olacak.

Puan arttıkça değişen rütbe ismi yerine, yaptığımız veya başardığımız şeyler ile deneyim puanı kazanıp seviye atlayabiliriz. Eski sistemde birkaç yıl giriş yapmadığınızda bile bayağı rütbe atlayabiliyordunuz.

Nasıl çalışacak?
Forumda katkı sağlayan şeyler yaptığınızda deneyim puanı kazanıyorsunuz, Mesela: İnceleme, makale ve rehber yazmak. Mesajın çözüm işaretlenmesi, beğeni kazanmanız, konunuzun yüksek izlenme kazanması gibi şeyler.

Bunlardan bazıları daha yüksek, bazıları daha düşük deneyim puanı verecek. Mesela çözüm, beğeni kazanmanızdan çok daha fazla deneyim verecek. Eğer üye Yeteri kadar puan toplarsa rütbe atlıyor.

Artıları ne?
Bence bu sistem daha isabetli bir şekilde kimin daha deneyimli bir üye olduğunu gösterebilir, ve forumdaki üyeleri faydalı şeyler yapmaya itebilir.

Önerim bu kadardı, ne düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim. ;):thumbsup:

Son düzenleme:
Artı 15 Eksi
Ben hâla şunu mantıklı buluyorum.

• Single Core
  • Dual Core
  • ...
  • Quad Core
  • ...
  • Hexa Core
  • ...
  • Octa Core
  • ...
  • Multi Core

Bence bu kadar kasmayalım.

• Yeni Üye
  • Aktif Üye
  • Meraklı Üye
  • Kıdemli Üye
  • Mükemmeliyetçi Üye
  • Dijital Deha
Bunlar gibi basit yapabiliriz.

Ya da çok kasmadan, işlemci mimarilerinin isimleri kullanılabilir. Veya soket isimleri, Marka isimleri gibi gibi. İşi biraz daha ilerletirsek IVY Bridge, Westmere, Sunny Cove, Haswell. Aslında bu isimler Geekberry e çok yakışır.

Wolfdale, Penryn, Merom gibi.

Hatta, seviyeler için cache memory boyutları belirlenebilir. 3MB, 8MB gibi.

Bireysel üyeler için, Core i3,i5,i7,Pentium vb.

Kurumsal üyeler için, Xeon modelleri vb.

• Beğendim
İfadeler: 29
Bunu zaten yapabiliyoruz, eklentiye gerek yok. Kişilerin mesaj sayısı örneğin 1000'i geçtiğinde hesabına 100 puan tanımlanıyor ve rütbe atlıyor. Bu sistem Technopat'ta da var fakat bizde rütbe isimleri olmadığından ötürü geçiş yapamıyoruz. Her birini tek seferde yapabilirim yoksa :)

Bu nedenle bu öneri mevcut bir öneri fakat rütbe isimleri verirseniz ve hoşumuza giderse geçiş yaparız.
Rütbeleri skillere göre yapabiliriz aslında. Bİr nevi "badge" hesabı gibi ama yazılı olarak ve belki de cevap yazılan yardımcı olunan kategorilere göre bir isimlendirme olabilir.

Mesela, Linux konularına yazı yazanlar arasında yavru penguen, penguen, süper penguen gibi isimlendirmeler olabilir.

Örnek olarak, sırf salladım şu anda.

Rütbe sistemi oturunca bir de ek olarak kıyak rütbeler gelebilir. Gece aktif kullanıcılar için ''baykuş üye'' mesela.

Her bir aksiyon için puan artışı gereksiz yüke neden olur. Bu nedenle belirli aralıklara puanlar yerleştiriyoruz. Ek olarak 36492837469234 puan bir üye de görmek istemeyiz, değil mi :)

Puanı rütbe yeri olursa onun arkasına koyabiliriz, üzerine gelince görünür. Sunucu yükü için bence puanları her 1-2 saatte bir güncellenen bir şekilde şekilde yaparak halledilebilir.