Yani OCCT'de istersen 4 ekran kartı + 5 CPU çalıştır gene de bir şey ifade etmez, aşağıdaki gibi bir grafik çok daha yardımcı olur, basit bir grafik ama en azından bilgi verici. Ve bu grafikteki bilgileri sadece osiloskop ile yapabilirsiniz.

1743596503736.webp

Resimlerde bazı komponentler gözüküyor. Hangisi ne tam bilmediğim için spesifik olarak gösteremiyorum. Tanıyabildiğiniz varsa daha yakından fotoğraf çekebiliriz.

İkisi de çok sıkıntı gerçekten. Kulaklık öznele çok dayanıyor, PSU'da aletler çok pahalı. :(
Ürün fotoğrafını yakından çekip model numarasını yazsanız yeterli, ilgili olan kişiler zaten bulacaktır onun ne olduğunu.

Yani OCCT'de istersen 4 ekran kartı + 5 CPU çalıştır gene de bir şey ifade etmez, aşağıdaki gibi bir grafik çok daha yardımcı olur, basit bir grafik ama en azından bilgi verici. Ve bu grafikteki bilgileri sadece osiloskop ile yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 137036

Ürün fotoğrafını yakından çekip model numarasını yazsanız yeterli, ilgili olan kişiler zaten bulacaktır onun ne olduğunu.
Prime95 + Furmark düşünüyorum. Birden fazla ayrıca fotoğraf ayrıca paylaşmayı planlıyorum.

Evet. 1000 Watt olan.

Eki Görüntüle 137036
Güç limitini aşsak bile bir şekilde güç verecek mi diyorsunuz?

Evet. 1000 Watt olan.

Güç limitini aşsak bile bir şekilde güç verecek mi diyorsunuz?
Corsair CF-750 kullanıyordum ve prizden çektiğim güç 1000W civarındaydı ama reel PSU'daki güç te 850-900W civarındadır büyük ihtimalle ve gene de çalışıyordu. Orta-üst seviyedeki PSU'ların hepsinde bir OPP limiti var o yüzden sorun olmuyor. Büyük ihtimalle 1000W Strix PSU'ya 1200-1300W çektirebilirsin ama gene kapanma olmaz.

Bkz: Sadece GPU'm 655W çekiyordu ve bunun 20ms spikeları emin ol 800-900W civarıdır :D

1743597302698.webp

Corsair CF-750 kullanıyordum ve prizden çektiğim güç 1000W civarındaydı ama reel PSU'daki güç te 850-900W civarındadır büyük ihtimalle ve gene de çalışıyordu. Orta-üst seviyedeki PSU'ların hepsinde bir OPP limiti var o yüzden sorun olmuyor. Büyük ihtimalle 1000W Strix PSU'ya 1200-1300W çektirebilirsin ama gene kapanma olmaz.

Bkz: Sadece GPU'm 655W çekiyordu ve bunun 20ms spikeları emin ol 800-900W civarıdır :D

Eki Görüntüle 137044
Bir incelemede "teknik" olarak neden bahsedebiliriz? bunun iyi veya kötü PSU olduğuna nasıl karar veririz?

Bir incelemede "teknik" olarak neden bahsedebiliriz? Bunun iyi veya kötü PSU olduğuna nasıl karar veririz?

Güç altında veya boşta HWiNFO'dan vdroop izleyip, belirtip (hiç güvenilir değil bu yöntem yazılımsal olduğu için) fan desibeli ve sıcaklık ölçmekten başka hiçbir şey sunamazsınız. Komponent bilgim PSU'lar için benim yok belki @Oreki bu konuda bilgilidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Cruslan, giriş filtre kısmı yeterli mi? AC-DC çevrimi, PFC ve anahtarlama icin kullanılan topoloji nedir? Kullanılan mosfetler kaliteli mi? Yine DC taraf mosfetleri kaliteli mi? Onun dışında kullanılan IC'ler (korumalar için, PFC kontrol vs.) nelerdir? Bir de kapasitör kalitesi, sayısı, kapasiteleri vs. vs. gibi uzatılabilir.