Techolay neden bu kadar yavaş? Bazen çok güzel akıyor ama çoğu zaman her sayfayı yüklemesi en az 20-30 saniye sürüyor, bazen ise hiç tepki vermiyor ve yükleniyor olarak gözükmesine rağmen açılmıyor. Bu sunucu kaynaklı mı? Yeni bir sunucuya geçilecek mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Şu sıralar ben de böyle bir sorun yaşıyorum.
TzRayned
Becerikli
Techolay neden bu kadar yavaş? Bazen çok güzel akıyor ama çoğu zaman her sayfayı yüklemesi en az 20-30 saniye sürüyor, bazen ise hiç tepki vermiyor ve yükleniyor olarak gözükmesine rağmen açılmıyor. Bu sunucu kaynaklı mı? Yeni bir sunucuya geçilecek mi?
Ben böyle bir sorun yaşamıyorum belki internetiniz ile kaynaklı bir problem oluşmuş olabilir.
Selamlar. Güzel soru, adım adım gidelim:
Özetle büyüyoruz! Durumun farkındayız, işimizin başındayız
Forumu en çok kullananlardan biri de ben olduğum için bu yavaşlık beni de rahatsız ediyor. Bu gece ilk adımlardan birini atacağız.
- Birincisi, çok fazla özellik ve doğal olarak da çok fazla eklenti var. Bu eklentiler de sunucuya yük bindiriyor. Özellik isteyip hemen olmayınca foruma çamur atanlar, özellikler eklendikten sonra ortada olmasa da (çok üzüldük gitmelerine, tüh!) bu özellikleri kaldırmayı planlamıyoruz.
- Yeni sunucuya geçtik ama trafik geçen aya oranla %300 arttı, aylık tekil kullanıcı sayısı 300.000 oldu.
Özetle büyüyoruz! Durumun farkındayız, işimizin başındayız
İtachi Uchiha
Yetkin
Site uçuyor hocam. Yakında milyonları görürüz.Selamlar. Güzel soru, adım adım gidelim:
Bugün zaten konuyla ilgili bir şikayet geldi. Bu yüzden şimdi ikinci bir sunucuya ElasticSearch kurup bütün arama yükünü diğer sunucuya vereceğiz. Ayrıca mevcut sunucuya da bu gece işlemci yükseltmesi yapılacak.
- Birincisi, çok fazla özellik ve doğal olarak da çok fazla eklenti var. Bu eklentiler de sunucuya yük bindiriyor. Özellik isteyip hemen olmayınca foruma çamur atanlar, özellikler eklendikten sonra ortada olmasa da (çok üzüldük gitmelerine, tüh!) bu özellikleri kaldırmayı planlamıyoruz.
- Yeni sunucuya geçtik ama trafik geçen aya oranla %300 arttı, aylık tekil kullanıcı sayısı 300.000 oldu.
Özetle büyüyoruz! Durumun farkındayız, işimizin başındayızForumu en çok kullananlardan biri de ben olduğum için bu yavaşlık beni de rahatsız ediyor. Bu gece ilk adımlardan birini atacağız.
Hangi özellikler yeni?Selamlar. Güzel soru, adım adım gidelim:
Bugün zaten konuyla ilgili bir şikayet geldi. Bu yüzden şimdi ikinci bir sunucuya ElasticSearch kurup bütün arama yükünü diğer sunucuya vereceğiz. Ayrıca mevcut sunucuya da bu gece işlemci yükseltmesi yapılacak.
Özetle büyüyoruz! Durumun farkındayız, işimizin başındayızForumu en çok kullananlardan biri de ben olduğum için bu yavaşlık beni de rahatsız ediyor. Bu gece ilk adımlardan birini atacağız.
zelsy1903
Becerikli
Konu açacaktım onaylanmaz diye açmadım ve evet aşırı yavaş. Ve ban yiyor gibi siteden atıyor bazen beni.Techolay neden bu kadar yavaş? Bazen çok güzel akıyor ama çoğu zaman her sayfayı yüklemesi en az 20-30 saniye sürüyor, bazen ise hiç tepki vermiyor ve yükleniyor olarak gözükmesine rağmen açılmıyor. Bu sunucu kaynaklı mı? Yeni bir sunucuya geçilecek mi?
İtachi Uchiha
Yetkin
@Enes3078 hocamın aylık güncelleme bloglarına bakabilirsin.
Kayıt olduğunuz Nisan'dan beri 7 güncelleme konusu açılmış:
AMP desteği
Bildiğiniz üzere Techolay Sosyal üzerinde AMP desteği yoktu ve bu ay AMP'yi devreye aldık. AMP ile düşük bağlantı hızına sahip kullanıcılarımıza da hızlı erişim sağlamak artık mümkün.AMP, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (Accelerated Mobile Pages) anlamına gelir.
Özellikle hem işlem hızının hem de ağ bağlantısının sınırlı olabileceği mobil cihazlarda yüksek yükleme hızları sağlamak için yapılmış nispeten kısıtlı bir HTML ve JavaScript sürümüdür.
Mobil cihazlarda bir Google araması yaptığınızda, genellikle bazı sonuçların yanında
görebilirsiniz. Bu, sayfanın bir AMP...
Özellikle hem işlem hızının hem de ağ bağlantısının sınırlı olabileceği mobil cihazlarda yüksek yükleme hızları sağlamak için yapılmış nispeten kısıtlı bir HTML ve JavaScript sürümüdür.
Mobil cihazlarda bir Google araması yaptığınızda, genellikle bazı sonuçların yanında
Techolay 1 yaşında!
Bu ay kuruluşumuzun 1. yılı ve bütün bunlara özel dev bir güncelleme girdisiyle karşınızdayız! Öncelikle bugüne kadar bizleri desteklediğiniz ve bu süreç boyunca yanımızda olduğunuz için teşekkürü Techolay yönetimi olarak hepinize bir borç biliriz. O zaman sizleri de çok bekletmeden 1. yılımıza özel güncelleme girdilerini açıklayalım.Yeni sunucuya geçiş
Bilindiği üzere 13.12.2024 ve 14.12.2024 tarihlerinde sunucu taşıma işlemlerimiz gerçekleşti. Bunun arka plan hikâyesine de biraz değinmek isteriz. Öncelikle Contabo adlı bir firmadan sunucu kiraladık...Yeni blog sistemi
Geçtiğimiz ayın güncelleme notlarında blog sistemi eklemiştik. O sistemin elverişsiz olmasından ötürü ücretli bir varyantıyla değiştik ve sizlerin kullanımına sunduk. Blog sistemine erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.Blog girdileri
Techolay Sosyal Blog - En güncel teknoloji haberleri, kapsamlı rehberler ve incelemelerle teknoloji dünyasına dair her şey! Dijital trendler, ürün analizleri ve pratik ipuçlarıyla teknoloji bilginizi artırın.
Techolay'a ait XenForo eklentileri artık satın alınabilecek!
Burada görülen sayfadan artık XenForo eklentilerimize sahip olabilirsiniz. Eklentilerimiz en yakın zamanda tek tek eklenecek olup sonrasında satın alıma açılacaktır.Yeni özellik: İpucu
Konularınızda ya da...XenForo 2.3
Evet, uzun zamandır beklenen o sürüme geçiş yaptık. XenForo 2.3 ile gelen yeniliklerden daha önce bu makalemizde bahsetmiştik. Varsayılan olarak gelen özelliklerin haricinde biraz da bu süreçte neleri başardığımıza değinelim isterim.Yeni eklenen temalar: Aurora, iO Dark ve Techolay (Eski)
Bildiğiniz üzere Techolay Sosyal'de kullanılmak üzere kullanılabilecek temaları sizlere sunduk ve sizler de seçimlerinizi yaptınız. Bu doğrultuda Aurora ve iO temaları alındı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Hâlâ çeşitli yerlerde hiç denk gelmediğimiz renk kaymaları...Güvenlik iyileştirmeleri
Bildiğiniz üzere Techolay Sosyal'de güvenliğe önem veririz ve bunun için çeşitli özelliklerimiz var. (Aktif oturumlarınızı görüntüleme, tüm cihazlardan oturumu kapat ve şifre güvenliği özellikleri) Geçtiğimiz süreçte Türkiye'de yer alan çeşitli web sitelere DDoS dediğimiz siteye erişimi kısıtlayan bir çeşit saldırı gerçekleşti. Bu saldırılar bizlere de yapıldı fakat Techolay olarak süreci profesyonel bir biçimde ele alıp saldırılara karşın güvenlik korumalarımızı güçlendirdik.Çeşitli arayüz iyileştirmeleri
Alıntı kutusunda...
İkinci El ve Hizmet İlanları
Bildiğiniz üzere İkinci El Alım Satım İlanları ve Hizmet İlanları kategorilerimiz açıldı. Ayrıca bu kategorilerde konu oluşturmak için belirli şartlar gerekmekte ve bu şartlar için belirtilen kategorilerde sabitlenmiş konulara göz atabilirsiniz.Ürünü satıldı olarak işaretle ve Ürünü tekrar satılığa çıkar seçenekleri
Techolay olarak geçmişte İndirimi sonlandır butonu eklemiştik ve oldukça beğenilmişti. Şimdi de satmış olduğunuz ürünleri sattığınızda raporlamak zorunda kalmamanız adına "Ürünü satıldı olarak işaretle" seçeneğini...Benzer konular
- Görüntüleme
- 430
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-