Makaleler
1
Selam sosyal, faydalı olacağını düşündüğüm bir önerim var.

Techolay önerileri kısmında açılan konulara atılan olumlu ve olumsuz emojiler nötr olarak sayılsın, profildeki beğeni sayısını düşürmesin veya arttırmasın. Böylelikle insanlar öneri konusu açarken gelebilecek olan "beğenmedim" emojilerinden çekinmeden önerilerini sunabilirler. Beğenilerin artı olarak sayılmamasını önermemin nedenine gelirsek, beğeni almak için sürekli olarak konu açmayı düşünebilecek insanlara teşvik verilmesinin olumsuz etkileri olacağını düşünüyorum. Beğeniler Techolay önerileri için nötr sayılırsa herhangi bir çıkar olmadan sadece öneri sunmak isteyen insanlar konu açacaktır. Henüz bahsettiğim profilde birisine denk gelmemiş olmamız böyle birilerinin ileride olmayacağı anlamına gelmiyor. Önceden önlemlerimizi alalım, sosyali kaliteli bir platform olarak tutalım.

Aşağıda önerimin olumlu ve olumsuz yönlerini birlikte tartışalım, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Artı 20 Eksi
Böyle bir şey yapılabiliyorsa yapılsın. Madem eksinin yanında Beğenme ifadesi atanlar var, öneri konularında beğeni sayımıza bir etkisi olmasın o halde. Daha geçenlerde sırf yaptığı bir öneri yüzünden Beğenme bombardımanına tutulmuş bir arkadaş vardı. İsim falan vermeyeceğim ama çoğunuz biliyorsunuzdur o kullanıcıyı. Bu ve bunun gibi yaşanacak durumlar için böyle bir şey yapılması iyi olur diye düşünüyorum.

Böyle bir şey yapılabiliyorsa yapılsın. Madem eksinin yanında Beğenme ifadesi atanlar var, öneri konularında beğeni sayımıza bir etkisi olmasın o halde. Daha geçenlerde sırf yaptığı bir öneri yüzünden Beğenme bombardımanına tutulmuş bir arkadaş vardı.
Yapılıyordu hocam galiba, XenForo'nun eski sürümlerinde vardı.

Böylelikle insanlar öneri konusu açarken gelebilecek olan "beğenmedim" emojilerinden çekinmeden önerilerini sunabilirler.

Mantıklı bir öneri ancak tahminimce "Beğenmedim" ifadesi, sadece beğeni sayısını düşürmekle kalmıyor. Demek istediğim şu ki bu ifade nedeniyle öneri sunmaktan çekinen bir üyeyi çekindiren tek durum, beğeni sayısının düşmesi değildir. Moral de bozuyordur. Tahminim bu yönde, yanılıyor olabilirim.

Durum böyleyse ifadeleri önerilerde göstermemek/devre dışı bırakmak daha etkili olacaktır ama buna pek yorumum yok. İfadelerin önerilerde ne denli işe yaradığını kestiremiyorum. Düşününce oylar yetiyor olmalı ama gözden kaçırdığım bir şey olabilir.

Beğeniler Techolay önerileri için nötr sayılırsa herhangi bir çıkar olmadan sadece öneri sunmak isteyen insanlar konu açacaktır. Henüz bahsettiğim profilde birisine denk gelmemiş olmamız böyle birilerinin ileride olmayacağı anlamına gelmiyor.

Kulağa mantıklı geliyor.

Selam sosyal, faydalı olacağını düşündüğüm bir önerim var.

Techolay önerileri kısmında açılan konulara atılan olumlu ve olumsuz emojiler nötr olarak sayılsın, profildeki beğeni sayısını düşürmesin veya arttırmasın. Böylelikle insanlar öneri konusu açarken gelebilecek olan "beğenmedim" emojilerinden çekinmeden önerilerini sunabilirler. Beğenilerin artı olarak sayılmamasını önermemin nedenine gelirsek, beğeni almak için sürekli olarak konu açmayı düşünebilecek insanlara teşvik verilmesinin olumsuz etkileri olacağını düşünüyorum. Beğeniler Techolay önerileri için nötr sayılırsa herhangi bir çıkar olmadan sadece öneri sunmak isteyen insanlar konu açacaktır. Henüz bahsettiğim profilde birisine denk gelmemiş olmamız böyle birilerinin ileride olmayacağı anlamına gelmiyor. Önceden önlemlerimizi alalım, sosyali kaliteli bir platform olarak tutalım.

Aşağıda önerimin olumlu ve olumsuz yönlerini birlikte tartışalım, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Bu kadar takılıyor musunuz bu aldığınız beğeni veya beğenmeme ifadelerine? Veya takılan kimse artık?

Mantıklı bir öneri ancak tahminimce "beğenmedim" ifadesi, sadece beğeni sayısını düşürmekle kalmıyor. Demek istediğim şu ki bu ifade nedeniyle öneri sunmaktan çekinen bir üyeyi çekindiren tek durum, beğeni sayısının düşmesi değildir. Moral de bozuyordur. Tahminim bu yönde, yanılıyor olabilirim.

Kimi üyenin "beğenmedim" emojisi yüzünden morali bozulabilir, haklısınız. Fakat sadece öneri sunduğu için bir üyenin sosyalde birilerine yardımcı olarak, vakit geçirerek kazandığı beğenilerin hiç edilmesi daha kabul edilemez gibi geliyor. Birisi size beğenmedim attığında umursamayabilirsiniz veya bir şekilde tolere edebilirsiniz fakat beğenilerinizin belki yarısı dakikalar içinde gidince yaşanacak ayrı bir moral bozukluğu olabilir.

İfadelerin önerilerde ne denli işe yaradığını kestiremiyorum. Düşününce oylar yetiyor olmalı ama gözden kaçırdığım bir şey olabilir.

Kişiye kimlik duygusu veriyor sanırım. Mesela bu konuyu kimin eksilediğini ben bilmiyorum fakat o kişi benim bilmemi isterse gelip "beğenmedim" bırakabilir.

Bu kadar takılıyor musunuz bu aldığınız beğeni veya beğenmeme ifadelerine?

Benim pek umurum olan bir konu değil isterse eksiye düşsün yine benden bir şey eksilmeyecek. Fakat düşününce burada takılmayı, birilerine yardımcı olmayı ve ortamı seviyorum o yüzden kimsenin mutsuzluk dargınlık yaşamamasını istiyorum.

Forumda bazı şeylerin suistimal edildiğini düşünüyorum. Forum yeni olduğu için mesaj ve beğeni kasmak gibi amaçları olan üyeler var. Arka bahçesinde yaprak düşse buraya konu açmak istiyor😐 bazılarının genç hevesli olması bazılarının da tamamen konu açmak ya mesaj yazmak için yazdığını düşünüyorum.
Link paylaşmış ne düşünüyorsunuz? Böyle yüzlerce konu var...

Ya da içi boş rehber konuları.
Oldum olası beğeni sayısını umursamadım. Hala da öyle.
Mod eksikliği ve forumla tam ilgilenilmemesi sonucunda bu boşluktan faydalanmak istiyorlar.

Son düzenleme:
Kimi üyenin "beğenmedim" emojisi yüzünden morali bozulabilir, haklısınız. Fakat sadece öneri sunduğu için bir üyenin sosyalde birilerine yardımcı olarak, vakit geçirerek kazandığı beğenilerin hiç edilmesi daha kabul edilemez gibi geliyor. Birisi size beğenmedim attığında umursamayabilirsiniz veya bir şekilde tolere edebilirsiniz fakat beğenileriniz belki yarısı dakikalar içinde gidince yaşanacak ayrı bir moral bozukluğu olabilir.

Dediklerinizde haklısınız. Önerinize katıldığımı belirteyim. Değinmek istediğim nokta, bu önerinin amaçlarından birisini -çekinmeden öneri sunmak- yalnızca kısmen gerçekleştirebileceğini düşünmemdi.

Kişiye kimlik duygusu veriyor sanırım. Mesela bu konuyu kimin eksilediğini ben bilmiyorum fakat o kişi benim bilmemi isterse gelip "beğenmedim" bırakabilir.

Mantıklı. Öneriyi oylayan üyelere olan faydasından -fayda sayılırsa- ziyade önerinin kendisine olan faydasını kestiremiyorum. Oyları pekiştirici bir etkiye sahiptir belki ama bunun gereği tartışılır.

Bu kadar takiyorsaniz insanların begenmeyecegi şeyler yazmazsiniz, olur biter. Gidip çocuk gibi profil takip etmeler, boş profil mesajı atmalar, bana begenme ifadesi attı ben de ona atayım demelerle uğraşmak daha eğlenceli galiba.

İfade eklentisi yokken bile var olan (düşünülüp taşınılıp eklenmiş) ifadeye gereksiz dersen, yanlış bilginin yayilmamasi için isaretlenmesi yerine kaldırılmasını söylersen insanlar bunu beğenmemekte gayet haklı bence. Hatta beğenenlerde suç aramak lazım.
Hadi bu mesaja begenme ifadesi atın da rahatlayın.

Son düzenleyen: Moderatör: