Malumunuz şu an buradaki rütbe sistemi çoğu kişinin hoşuna gitmiyor. Haklılar da. 2000 mesaj adamla ben nasıl aynı rütbede olabiliyorum mesela :D Ayrıca kim beni tanıyor burada :D O yüzden yeni bir rütbe önerisi geldi aklıma, Türk ordusundaki gibi olsun. Mesela Er rütbesinden başlasın, mareşale kadar gitsin. Şu an tam puan puan yapamadım ama yavaş yavaş, farklı fikirler gele gele oturacaktır.
@Enes3078
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -22 Eksi
Chat gpt sonucu:Elbette, işte Technopat forumu için örnek bir rütbe sistemi:

1. Yeni Üye
- Tanım: Foruma yeni katılan ve henüz çok az mesaj atmış kullanıcılar.
- Simgesi: 🐣

2. Çaylak
- Tanım: Foruma alışmaya başlayan ve biraz daha aktif olan kullanıcılar.
- Simgesi: 🐥

3. Deneyimli Üye
- Tanım: Forumda belirli bir süre geçirmiş ve katkı sağlamış kullanıcılar.
- Simgesi: 🐤

4. Usta Üye
- Tanım: Forumda aktif ve düzenli olarak katkı sağlayan, bilgi birikimi yüksek kullanıcılar.
- Simgesi: 🦅

5. Kıdemli Üye
- Tanım: Forumda uzun süredir bulunan ve forum kültürünü iyi bilen kullanıcılar.
- Simgesi: 🦉

6. Elit Üye
- Tanım: Forumun elit kullanıcıları arasında yer alan, yüksek sayıda mesaj atan ve forumda etkin rol oynayan kullanıcılar.
- Simgesi: 🦊

7. Efsane Üye
- Tanım: Forumun en prestijli ve saygı duyulan kullanıcıları, çok yüksek miktarda katkı sağlamış kişiler.
- Simgesi: 🐉

Bu rütbeler ve simgeler, kullanıcıların forumdaki aktivitelerine ve katkılarına göre ödüllendirilmesini sağlar ve forum topluluğuna daha fazla katılımı teşvik eder.

Rütbelerin değerlendirilmesinde üyenin kaç yıldır üye olduğu, attığı mesaj, çözüm sayısı, makale sayısı ve bir ihtimal beğeni sayısı önemli olacak. Tabii beğeni olası en düşük puanı vereceği için önemsiz olacak.

Bence hiçbir rütbe, ünvan sistemi olmamalı. Hiçbir anlamı olmasa bile bu tür sistemler eklendiği zaman insanlar sırf "istatistik kasmak" için ve ünvanları alabilmek için forumları kalitesiz mesajlar ve konularla doldururlar. Bence bir forum insanların gerçekten sadece yardım etmek isteyen ve paylaşım yapmak isteyen kişilerin karşılıksız iş yaptığı bir yer olmalıdır.

Askeri rütbeler, forumu aşırı standartlaştırır bence. Şahsen rütbeyi her ne kadar bir yerime takmasam da bu rütbe işi sadece mesaj ve beğeniye bağlı olmamalı. @Enes3078'in de dediği gibi; ne kadar uzun süre forumda olduğu, makale, çözüm gibi şeylere de bağlı olmalı. Technopat'taki gibi karşılığında puan alınan görevler olsa hiç fena olmaz.