2024 yılında çıkmış telefonlar

• Xiaomi 15 serisi

Oy: 9 20,9%
  • Samsung Galaxy S25 serisi

Oy: 27 62,8%
  • Poco X7 serisi

Oy: 1 2,3%
  • Redmi Note 14 serisi

Oy: 0 0,0%
  • Nothing Phone (3a) serisi

Oy: 2 4,7%
  • Samsung Galaxy A56, A36 ve A26

• Samsung Galaxy M16 ve M06

• Apple iPhone 16e

Oy: 2 4,7%
  • Oppo Find N5

• vivo V50

• Tecno Camon 40 serisi

• Oy verenlerin toplamı
    43
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence bu yılda çıkan en F/P telefon X7 Pro. Bu fiyat bandındaki diğer telefonlardan geri kalan 2 tane özelliği var. Kamera, yazılım. Onun dışında eksi özellik göremedim ben. Ama bu listedeki telefonların çoğunda fiyatına göre aşırı eksik olan özellikleri sayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatları da baz alırsak benim favorilerim Honor Magic 7 Pro - Vivo X200 Pro ve OnePlus 13.

Xiaomi 15 serisini seçtim ama bence şu an sektör tıkanmaya girmiş durumda. Yeni modellerde ki tek fark ufak geliştirmeler eskiden neydeyse her model de tasarım ve özellik farkı oranı daha büyüktü. İnsanlar Apple ile şekil yüzünden kılıf satın alma konusunda çok dalga geçip hep aynı cihaz diyorlardı fakat mesela Samsung ne yaptı? Köşeler dışında tasarımda öyle ağım şahım bir fark yok.
Bence sektör değişmeli tuşlu telefonlardan nasıl Apple ile ayrı bir akıllı telefon sektörüne adım atıldıysa tekrardan bu döngüye girilmeli.
Zaten nano sınırlardan dolayı teknolojinin sınırlarına ulaşmaya başladık.

Aslında Xiaomi'yi severim ama Xiaomi kullanan arkadaşımda görmüştüm kendi native uygulamalarına bile reklam basmış adamlar. Bu tam bir skandal ya.

Kapatması zor değil hatta ayarlarda özel DNS ayarları olduğu için rahatlıkla uygulama içi reklamlarda kapanıyor. Onun dışında ev ürünlerinde kamera ve robot süpürgeden oldukça memnunum.

Son düzenleme:
Bu sene çıkan en iyi telefon kronik sorunlu Samsung S25 değil, iPhone 16E'dir.

Samsung konusunda bir şey diyemem fakat iPhone 16e resmen IPhone'um olsun diyen kasiyer telefonu. Apple sitesinde bile bu telefonu gidip 11 ile karşılaştırıyor ki 11 kullananlara cazip gelsin neden bu listede 13 ve üstü yok? 4 yılda bu kadar az geliştikleri için mi? Çekirdekten gizliden gizliye kısıp bilmeyen kullanıcılar için aynı isimle yutturuyorlar oysaki madem telefon 16e o zaman 18e diye özel bir çip ismi koy. Kameraya girmiyorum yıl 2025 artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.