Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Maştağa
Sosyal'de gördüğüm kadarıyla Azerbaycan Türkçesi kullanma izni yok. Benim gibi Türkiye Türkçesine tam hakim olmayanlar mecbur çeviri kullanıyorlar. Hem Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi %80-90 aynı, çoğumuz anlıyoruz bir birimizi. Bence Azerbaycan Türkçesi ile yazmak iznimiz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -17 Eksi
Merhaba, profil mesajlarında Azerbaycan Türkçesi kullanabilirsiniz ancak konu ve mesajlar için aynı şeyler geçerli değil. Daha anlaşılabilir bir iletişim için Türkiye Türkçesi kullanmak daha doğru olacaktır, yeri geliyor bir cümlenin %50 veya daha fazlası anlaşılamıyor/yanlış anlaşılabiliyor. Suistimale açık kelimeler nedeniyle Azerbaycan Türkü olmayanların da bunu sürekli art niyetli kullanacağından da eminim.

Merhaba, profil mesajlarında Azerbaycan Türkçesi kullanabilirsiniz ancak konu ve mesajlar için aynı şeyler geçerli değil. Daha anlaşılabilir bir iletişim için Türkiye Türkçesi kullanmak daha doğru olacaktır, yeri geliyor bir cümlenin %50 veya daha fazlası anlaşılamıyor/yanlış anlaşılabiliyor. Suistimale açık kelimeler nedeniyle Azerbaycan Türkü olmayanların da bunu sürekli art niyetli kullanacağından da eminim.

Anlaşılmayan kelimeler Rus kelimesi zaten. Yani saf Azerbaycan Türkçesi anlaşılır.

Anlaşılmayan kelimeler Rus kelimesi zaten. Yani saf Azerbaycan Türkçesi anlaşılır.
Saf Azerbaycan Türkçesinin tamamen anlaşılabilir olduğunu sanmıyorum ancak bunun için de üyelerin saf Azerbaycan Türkçesi kullanıp kullanmadığını denetleyebilecek bilgide birisi lazım. Pek mümkün değil.

Saf Azerbaycan Türkçesinin tamamen anlaşılabilir olduğunu sanmıyorum ancak bunun için de üyelerin saf Azerbaycan Türkçesi kullanıp kullanmadığını denetleyebilecek bilgide birisi lazım. Pek mümkün değil.
Bence burada Azerbaycan Türkçesi kullananların sayı az olduğu için denetlemek daha kolay olur. Azerbaycan Türkçesinin anlamak daha kolay.

Yarın da Kürt, Çerkez, Ermeni bir kardeşimiz konu açar. Bu diller de konuşmak istiyorum ben der, senin durumuna göre.

Türkçe konuşmak veya Türkçe kullanmak ayrıştırıcı bir biçimde algılanmamalı. Burada Türkçe konuşunca etniğiniz bozulmuyor, sadece birbirimizi bu şekilde daha sağlıklı algılayabiliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlaşılma açısından problem olacağını sanmıyorum, SEO açısından ne kadar iyi olur düşünmek gerek. En azından konu mesajını Türkiye Türkçesiyle yazman en iyisi olur. Konu içindeki diğer mesajların Azerbaycan dilinde olması beni rahatsız etmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.