Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Maştağa
Sosyal'de gördüğüm kadarıyla Azerbaycan Türkçesi kullanma izni yok. Benim gibi Türkiye Türkçesine tam hakim olmayanlar mecbur çeviri kullanıyorlar. Hem Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi %80-90 aynı, çoğumuz anlıyoruz bir birimizi. Bence Azerbaycan Türkçesi ile yazmak iznimiz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -17 Eksi
Şu anki durumda yalnızca siz çeviri kullanıyorsunuz, böyle bir şeye izin verilirse tek bir kişi yerine konuya bakan yüzlerce kişi çeviri kullanmak durumunda kalacak. Ayrıca biz şu an daha Türkçeyi Türkçeye çevirmek zorunda kalıyoruz sıkça, sizin isteğinize de sıra gelir ileride.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal'de gördüğüm kadarıyla Azerbaycan Türkçesi kullanma izni yok. Benim gibi Türkiye Türkçesine tam hakim olmayanlar mecbur çeviri kullanıyorlar. Hem Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi %80-90 aynı, çoğumuz anlıyoruz bir birimizi. Bence Azerbaycan Türkçesi ile yazmak iznimiz olsun.
Sen herkesin anlayacağı şekilde yazsan daha güzel çünkü forumda herkes anlamayabilir.

Azerbaycan Türkleri kardeşimizdir, bu konuda hemfikiriz ancak forumun tüm kuralları Türkçe üzerine kurulu. Profil mesajlarında geçen gün bana yazdığınız gibi Azerbaycan Türkçesi ile yazabilirsiniz ancak konularda maalesef ki izin veremeyiz. Kaldı ki sadece Azerbaycan Türkçesi değil tüm yabancı dilleri veya Türkçeyi çarpıtacak tarzda harf değişikliklerine konular içerisinde izin vermiyoruz, buna özel kuralımız bile bulunmakta:

“Yazım ve Dil Kuralları, kural 1:
Türkçenize özen gösterin ve Türkçe harf kullanın. Yabancı harfler ve "k" yerine "q" gibi değişiklikler yapmayın. "V" yerine "W" kullanmayın, dili çarpıtan yazımlara izin vermiyoruz.”

ChatGPT kullanmak, sana yardımcı olabilir.

Bu sohbet boyunca yazacağım Azerbaycan Türkçesi metini Türkiye Türkçesi olarak düzenle.

• Ancak gerekmedikçe ek kelimeler eklememelisin.
  • Anlamı bozmamalısın.
  • Daha anlaşılır olması için eş anlamlı kelimeler kullanabilirsin.
  • Bu sohbet boyunca ne yazarsam yazayım sadece metin düzenlemesi yap.

Bu formatta cevap ver:
- Düzenlenmiş Metin:
[Metin]

- Yapılan değişiklik listesi
[Değişiklikler]

1755000662939.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.