Sunucuda bir sorun yok, saldırı geliyor. Normalde zaten sürekli saldırı altındayız, yeni bir şey değil. Gelen tüm saldırılar host firmamız tarafından engelleniyor bundan yana da bir sıkıntımız yok. Ancak host firmamızın DDoS saldırıları için bağlı olduğu servisin tüm hizmetlerini kapatmasından dolayı oluşan bir istisnamız var. Bunun dışında DDoS-guard ve stormwall ile de çalışıyorlar ancak şu an yalnızca DDoS-guard aktif. Yani Stormwall'da da bir problem var, bu sebeple sitede yavaşlık ve kesintiler oluşuyor.

Saldırı büyüklüğünü profil mesajı olarak paylaşmıştım:

Hocam kim neden yapıyor bu DDoS ları amaçları troll mü sadece? Troll için her an DDoS saldırısı kimse yapmaz bence.

Sunucuda bir sorun yok, saldırı geliyor. Normalde zaten sürekli saldırı altındayız, yeni bir şey değil. Gelen tüm saldırılar host firmamız tarafından engelleniyor bundan yana da bir sıkıntımız yok. Ancak host firmamızın DDoS saldırıları için bağlı olduğu servisin tüm hizmetlerini kapatmasından dolayı oluşan bir istisnamız var. Bunun dışında DDoS-Guard ve StormWall ile de çalışıyorlar ancak şu an yalnızca DDoS-Guard aktif. Yani StormWall'da da bir problem var, bu sebeple sitede yavaşlık ve kesintiler oluşuyor.

Saldırı büyüklüğünü profil mesajı olarak paylaşmıştım:

143 GB/S mı? Ellerine ne geçiyor ki?

Kimlikleri belli ise dava edin gitsin hocam, bu salatalıklar yüzünden siteye bir saattir giremiyorum, bir şey yazıyorum site dakika başı patlıyor.

Normalde zaten sürekli saldırı altındayız.
Bu saldırının ne kadarı az önce fark ettiğim istek bombardımanı yüzünden oluyor? Bu mesajı yazarken sunucuya gereksiz 650 istek attım mesela. DevTools'a göre standart bir sayfa yüklemesi 110 istek atıyor. Aktarma boyutu nispeten az olsa da bence gayet yüksek bir miktar. Cache açıkken bile bir istek gidiyor ve cache kapalıyken aktarma boyutu çok daha fazla.

Olaya dair pek bir bilgim yok. Dosya ve satır numarası var. Herhalde bir üye hesabıyla girildiğinde aynı sonuç rahatça elde edilebilir. Hata bildirme için özel bir bölüm olmadığı için burada belirtmekte sakınca görmüyorum.

1762097697208.webp
1762097712586.webp

Bu saldırının ne kadarı az önce fark ettiğim istek bombardımanı yüzünden oluyor? Bu mesajı yazarken sunucuya gereksiz 650 istek attım mesela. DevTools'a göre standart bir sayfa yüklemesi 110 istek atıyor. Aktarma boyutu nispeten az olsa da bence gayet yüksek bir miktar. Cache açıkken bile bir istek gidiyor ve cache kapalıyken aktarma boyutu çok daha fazla.

Olaya dair pek bir bilgim yok. Dosya ve satır numarası var. Herhalde bir üye hesabıyla girildiğinde aynı sonuç rahatça elde edilebilir. Hata bildirme için özel bir bölüm olmadığı için burada belirtmekte sakınca görmüyorum.

Bunun farkındayım. Hatta basit bir örnek vermek gerekirse avatarların yüklemesini engellediğinde akan trafiğin ne kadar düştüğünü de görebilirsin. Bu belki de zamanında getirilen "webp" uzantısından dolayı da olabilir, emin değilim. Hatta başka bir forum ile avatarlı-avatarsız yükleme karşılaştırması yaparsan avatarsız yüklenen sayfada iki forumun trafiğinin de hemen hemen aynı olduğunu görebilirsin. İstek sayıları bu tarz forumlarda hemen hemen aynıdır, üyelerde istekler önbellekten geldiği için bir sorun teşkil etmiyor ancak saldırı boyutunda bakınca bir sorun elbette olur.

Bunun farkındayım. Hatta basit bir örnek vermek gerekirse avatarların yüklemesini engellediğinde akan trafiğin ne kadar düştüğünü de görebilirsin. Bu belki de zamanında getirilen "webp" uzantısından dolayı da olabilir, emin değilim. Hatta başka bir forum ile avatarlı-avatarsız yükleme karşılaştırması yaparsan avatarsız yüklenen sayfada iki forumun trafiğinin de hemen hemen aynı olduğunu görebilirsin. İstek sayıları bu tarz forumlarda hemen hemen aynıdır, üyelerde istekler önbellekten geldiği için bir sorun teşkil etmiyor ancak saldırı boyutunda bakınca bir sorun elbette olur.
İki forumu kıyaslamıyorum. Burada tıklanan her bir klavye tuşu (F1 falan olmuyor gerçi), sağ, sol, orta hatta adına ne deniyorsa faredeki ek tuşlar editördeki o simgeyi sunucudan istiyor. Editörde yazarken o simge pırpır/flicker yapıyor. Olayı o şekilde fark ettim. Daha önce oluyor muydu bilmiyorum. Herhalde çok eski olsa fark ederdim diye düşünüyorum.

Önceden denemiştim ama söylemeyi unutmuşum. Firefox üzerinde olmuyor. Chrome, Brave ve Edge'de oluyor.

Sunucuya veri trafiği ve istek sayısı olarak ne kadar etki eder, ne kadar acil bir şey bilmiyorum.