Merhaba,

Techolay Sosyal'in verileri nerede saklanıyor? @Netvay sunucularında oluyor diye biliyorum ama merakımdan sormak istedim.

Bir de çekilen videoların sanırım depolanması gerekiyor (YouTube'a yüklediğiniz videolar). Bu sorunu nasıl hallediyorsunuz? @Barış @Recep Baltaş

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Techolay Sosyal'in verileri nerede saklanıyor? @Netvay sunucularında oluyor diye biliyorum ama merakımdan sormak istedim.

Bir de çekilen videoların sanırım depolanması gerekiyor(YouTube'a yüklediğiniz videolar). Bu sorunu nasıl hallediyorsunuz? @Barış @Recep Baltaş

İyi sosyaller.

Benim bilgim yok ama merak etmedim açıkçası. YouTuber'ların hesapları çalındığı zaman birçok videosu siliniyor. Ama YouTube bunları geri getirebiliyor. Eğer ben Recep Baltaş seviyesinde olsaydım. Videoları bilgisayarımda tutmazdım. YouTube böyle bir şey yaptığı için. Ama konu sistem toplayıcı tecrübeli biri olunca. Bayağı bir bilgisayara sahip olduğunu düşünüyorum. Saklamakta sorun olmayacağını düşünüyorum. Bende bile 5 TB var oyun yükleyince doluyor. Edit ve Video'nun kendi boyutu çok farklılık gösterebiliyor.

Co-location kullanıyoruz. Kendi sunucumuzda. Netway host ediyor.

Bir de çekilen videoların sanırım depolanması gerekiyor (YouTube'a yüklediğiniz videolar). Bu sorunu nasıl hallediyorsunuz?
Google Drive ve Nextcloud kullanıyoruz.

Eğer ben Recep Baltaş seviyesinde olsaydım. Videoları bilgisayarımda tutmazdım.

YouTube'a yükledikten sonra silmek olur ama buluttan önce lokalde durması mantıklı gibi geliyor.

Bende bile 5 TB var oyun yükleyince doluyor. Edit ve Video'nun kendi boyutu çok farklılık gösterebiliyor.
Türkiye'nin bu malum hız değerlerine bakarsak buluttan upload/download etmesi zor. Tabii ben büyük veri kümelerinden bahsediyorum. Kişisel kullanım için Google Drive vazgeçilmez.