Technopat ile Techolay kopyala yapıştır gibi direkt olarak. Bu benzerlik değil, direkt olarak iki forum da aynı. Aradaki tek fark Technopat'ın moderasyon ekibinin çok toxic olması.
Hocam onaylanmasın artık şöyle konular onaylanmasının sebebi nedir?Tabii, tamamen aynı olduğumuzdan her ay canla başla çalışıp özel geliştirmeler sağlıyoruz. Kusura bakmayın fakat kimsenin emeklerimizi göz ardı etmesine göz yumamayız. Bugüne kadarki tüm geliştirmelerimizi okuyacak olursanız bana hak verirsiniz aslında hiçbir forumla aynı olmadığımız konusunda. Aynı mesajları Ocak 2025 güncellemesi konusunda görmeyiz umarım
Eklemede bulunmam gerekirse XenForo 2.3'ün son çıkan sürümünü kullanmaktayız ve çeşitli optimizasyon eklemeleri sistemde yer almakta, Türkiye'nin en hızlı forumlarından birine sahip olmak için kopyala yapıştırdan fazlası olmak gerekiyor
Techolay 1 yaşında!
Bu ay kuruluşumuzun 1. yılı ve bütün bunlara özel dev bir güncelleme girdisiyle karşınızdayız! Öncelikle bugüne kadar bizleri desteklediğiniz ve bu süreç boyunca yanımızda olduğunuz için teşekkürü Techolay yönetimi olarak hepinize bir borç biliriz. O zaman sizleri de çok bekletmeden 1. yılımıza özel güncelleme girdilerini açıklayalım.
Yeni sunucuya geçiş
Bilindiği üzere 13.12.2024 ve 14.12.2024 tarihlerinde sunucu taşıma işlemlerimiz gerçekleşti. Bunun arka plan hikâyesine de biraz değinmek isteriz. Öncelikle Contabo adlı bir firmadan sunucu kiraladık...
Yeni blog sistemi
Geçtiğimiz ayın güncelleme notlarında blog sistemi eklemiştik. O sistemin elverişsiz olmasından ötürü ücretli bir varyantıyla değiştik ve sizlerin kullanımına sunduk. Blog sistemine erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Blog girdileri
Techolay Sosyal Blog - En güncel teknoloji haberleri, kapsamlı rehberler ve incelemelerle teknoloji dünyasına dair her şey! Dijital trendler, ürün analizleri ve pratik ipuçlarıyla teknoloji bilginizi artırın.techolay.net
Techolay'a ait XenForo eklentileri artık satın alınabilecek!
Burada görülen sayfadan artık XenForo eklentilerimize sahip olabilirsiniz. Eklentilerimiz en yakın zamanda tek tek eklenecek olup sonrasında satın alıma açılacaktır.
Yeni özellik: İpucu
Konularınızda ya da...
XenForo 2.3
Evet, uzun zamandır beklenen o sürüme geçiş yaptık. XenForo 2.3 ile gelen yeniliklerden daha önce bu makalemizde bahsetmiştik. Varsayılan olarak gelen özelliklerin haricinde biraz da bu süreçte neleri başardığımıza değinelim isterim.
Yeni eklenen temalar: Aurora, iO Dark ve Techolay (Eski)
Bildiğiniz üzere Techolay Sosyal'de kullanılmak üzere kullanılabilecek temaları sizlere sunduk ve sizler de seçimlerinizi yaptınız. Bu doğrultuda Aurora ve iO temaları alındı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Hâlâ çeşitli yerlerde hiç denk gelmediğimiz renk kaymaları...
Herkese merhaba! Bildiğiniz üzere XenForo 2.3 sürümüne geçiş yaptık ve varsayılan temanın çok da sevilmediğini gözlemledik. Bundan ötürü tam 1 hafta sürecek olan bu anketi açarak sizlerin de tema isteklerini öğrenmek istedik. 2.3 ile uyumlu olan ve geliştirilmesi durmayacak temaları tek tek seçip sizler için derledik. Sizden isteğimiz beğendiğiniz temayı seçmeniz. 3 tane seçim hakkınız var, en çok beğendiğinizi ya da beğendiklerinizi seçmeniz gerekmekte. Haftaya (4 Ekim Cuma) bu anket kapatılacaktır ve hafta sonu boyunca temaya çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilerek hazır hâle...
Evet, beklenilen o büyük gün geldi ve çattı. Bu akşam saat 21.00'de Sosyal'i bakım moduna alıp gerekli yedekleri alıp sonrasında 2.3.3 sürümüne güncelleyeceğiz.
Duyurusunu geçmek istedik, Sosyal'in toparlaması bu geceye kadar sürebilir bunu da belirtmemiz lazım. Eklentilerin tek tek güncellenmesi sonrası Sosyal'i açmayı düşünüyoruz. Olası bug ve hataları çözümleyebilmek için her zamankinden daha da fazla geri bildirime ihtiyacımız olacağını da göz ardı etmemek gerek.
Herkese iyi Sosyaller dilerim!
Tam saati belli olmamasına karşın bu akşam testler gerçekleştirilecektir. Sunucuya geçiş bu doğrultuda gece saat 12'yi ya da sonrasını bulabilir. Saat netleştikten sonra bu duyuru da güncellenecektir. Sunucu geçişi esnasında herhangi bir şekilde Sosyal'de ve ana sayfada etkileşimde bulunulamayacaktır.
Meraklısı için bu sunucu geçişi neleri kapsamakta kısaca listeleyelim:
- Önceki sunucumuzda 4 GB RAM varken yeni sunucumuzda 6 GB RAM olacak. İşlem hızlarında önemli ölçüde artışı bizlere sağlayacak.
- Sunucunun tümüne erişim yetkimiz olduğundan PHP eklentilerini düzenleyebileceğiz...
Arayüz olarak adlandırmalar olarak ve birçok türden kopyala yapıştır. En basitinden Sosyal ismi bile kopyala yapıştır. Emekleri göz ardı etmiyorum, emek veriyor olabilirsiniz ki işiniz bu sonuç olarak, yanlış anlamayın fakat kimseye hayır olarak emek vermiyorsunuz. Sadece doğruları söylüyorum. Benim gözümde Technopat'tan tek farkı moderasyon ekibi. Tartışmaya girmek gibi bir niyetim yok, fikirlerim bu yönde. Katılırsınız, katılmazsınız orası size kalmış.Tabii, tamamen aynı olduğumuzdan her ay canla başla çalışıp özel geliştirmeler sağlıyoruz. Kusura bakmayın fakat kimsenin emeklerimizi göz ardı etmesine göz yumamayız. Bugüne kadarki tüm geliştirmelerimizi okuyacak olursanız bana hak verirsiniz aslında hiçbir forumla aynı olmadığımız konusunda. Aynı mesajları Ocak 2025 güncellemesi konusunda görmeyiz umarım
Eklemede bulunmam gerekirse XenForo 2.3'ün son çıkan sürümünü kullanmaktayız ve çeşitli optimizasyon eklemeleri sistemde yer almakta, Türkiye'nin en hızlı forumlarından birine sahip olmak için kopyala yapıştırdan fazlası olmak gerekiyor
Techolay 1 yaşında!
Bu ay kuruluşumuzun 1. yılı ve bütün bunlara özel dev bir güncelleme girdisiyle karşınızdayız! Öncelikle bugüne kadar bizleri desteklediğiniz ve bu süreç boyunca yanımızda olduğunuz için teşekkürü Techolay yönetimi olarak hepinize bir borç biliriz. O zaman sizleri de çok bekletmeden 1. yılımıza özel güncelleme girdilerini açıklayalım.
Yeni sunucuya geçiş
Bilindiği üzere 13.12.2024 ve 14.12.2024 tarihlerinde sunucu taşıma işlemlerimiz gerçekleşti. Bunun arka plan hikâyesine de biraz değinmek isteriz. Öncelikle Contabo adlı bir firmadan sunucu kiraladık...
Yeni blog sistemi
Geçtiğimiz ayın güncelleme notlarında blog sistemi eklemiştik. O sistemin elverişsiz olmasından ötürü ücretli bir varyantıyla değiştik ve sizlerin kullanımına sunduk. Blog sistemine erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Blog girdileri
Techolay Sosyal Blog - En güncel teknoloji haberleri, kapsamlı rehberler ve incelemelerle teknoloji dünyasına dair her şey! Dijital trendler, ürün analizleri ve pratik ipuçlarıyla teknoloji bilginizi artırın.techolay.net
Techolay'a ait XenForo eklentileri artık satın alınabilecek!
Burada görülen sayfadan artık XenForo eklentilerimize sahip olabilirsiniz. Eklentilerimiz en yakın zamanda tek tek eklenecek olup sonrasında satın alıma açılacaktır.
Yeni özellik: İpucu
Konularınızda ya da...
XenForo 2.3
Evet, uzun zamandır beklenen o sürüme geçiş yaptık. XenForo 2.3 ile gelen yeniliklerden daha önce bu makalemizde bahsetmiştik. Varsayılan olarak gelen özelliklerin haricinde biraz da bu süreçte neleri başardığımıza değinelim isterim.
Yeni eklenen temalar: Aurora, iO Dark ve Techolay (Eski)
Bildiğiniz üzere Techolay Sosyal'de kullanılmak üzere kullanılabilecek temaları sizlere sunduk ve sizler de seçimlerinizi yaptınız. Bu doğrultuda Aurora ve iO temaları alındı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Hâlâ çeşitli yerlerde hiç denk gelmediğimiz renk kaymaları...
Herkese merhaba! Bildiğiniz üzere XenForo 2.3 sürümüne geçiş yaptık ve varsayılan temanın çok da sevilmediğini gözlemledik. Bundan ötürü tam 1 hafta sürecek olan bu anketi açarak sizlerin de tema isteklerini öğrenmek istedik. 2.3 ile uyumlu olan ve geliştirilmesi durmayacak temaları tek tek seçip sizler için derledik. Sizden isteğimiz beğendiğiniz temayı seçmeniz. 3 tane seçim hakkınız var, en çok beğendiğinizi ya da beğendiklerinizi seçmeniz gerekmekte. Haftaya (4 Ekim Cuma) bu anket kapatılacaktır ve hafta sonu boyunca temaya çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilerek hazır hâle...
Evet, beklenilen o büyük gün geldi ve çattı. Bu akşam saat 21.00'de Sosyal'i bakım moduna alıp gerekli yedekleri alıp sonrasında 2.3.3 sürümüne güncelleyeceğiz.
Duyurusunu geçmek istedik, Sosyal'in toparlaması bu geceye kadar sürebilir bunu da belirtmemiz lazım. Eklentilerin tek tek güncellenmesi sonrası Sosyal'i açmayı düşünüyoruz. Olası bug ve hataları çözümleyebilmek için her zamankinden daha da fazla geri bildirime ihtiyacımız olacağını da göz ardı etmemek gerek.
Herkese iyi Sosyaller dilerim!
Tam saati belli olmamasına karşın bu akşam testler gerçekleştirilecektir. Sunucuya geçiş bu doğrultuda gece saat 12'yi ya da sonrasını bulabilir. Saat netleştikten sonra bu duyuru da güncellenecektir. Sunucu geçişi esnasında herhangi bir şekilde Sosyal'de ve ana sayfada etkileşimde bulunulamayacaktır.
Meraklısı için bu sunucu geçişi neleri kapsamakta kısaca listeleyelim:
- Önceki sunucumuzda 4 GB RAM varken yeni sunucumuzda 6 GB RAM olacak. İşlem hızlarında önemli ölçüde artışı bizlere sağlayacak.
- Sunucunun tümüne erişim yetkimiz olduğundan PHP eklentilerini düzenleyebileceğiz...
En basitinden Sosyal ismi bile kopyala yapıştır.
...emek veriyor olabilirsiniz ki işiniz bu sonuç olarak, yanlış anlamayın fakat kimseye hayır olarak emek vermiyorsunuz.
Hocam onaylanmasın artık şöyle konular onaylanmasının sebebi nedir?
Bu arada elbette Recep Baltaş Technopat'In kurucularından olduğu için burayla benzerlik olması normal ben bunu kötü bir özellikmiş gibi söylemedim. Tabii dediğiniz gibi işin arka planını bilmediğin için bir kullanıcı olarak fikirlerimi belirttim ve işin arka planını anlatarak durumun böyle olmadığını anlattınız. Bilgilendirme için teşekkür ederim, iyi Sosyaller.@Recep Baltaş "forum" denmesini tercih etmiyor. Sosyal bir ortam oluşturmayı hedefliyor ve bu terim de kendisinin çıkardığı bir terim. Kendisine ait olan terimi kullanırken elbette ki kopyala yapıştır yapmış gibi görünebilir. Dilerse farklı forumlar da forum demek yerine "Sosyal" terimini kullanabilir, buna karşıt değiliz.
Aslına bakacak olursanız işim bu değil, geliştirici değilim fakat temaları kendim yaptım. Güvenlik duvarı ve koruma hizmetleri görevim değil fakat yine onları da tamamen kendim yönetmekteyim. Sosyal için değil de Techolay adı büyüsün diye kendimce çabalıyorum, işim olduğundan değil anlayacağınız. Arka planını bilmemeniz normal ve bu nedenle böyle bir yorumda bulunmanız da normal, bilmeniz adına zaten böyle bir açıklamada bulunmak istedim. İyi Sosyaller.
Üyelerimizi kısıtlayıp konunuzu açmak istemiyoruz sonra kavga çıkıyor vs. diyemeyiz. Kavga çıkaran birileri varsa konudan yasaklarız ve uyarılarını atar geçeriz. Böylelikle bu şekilde düşünen insanlar bu konu hakkındaki diğer kişilerin düşüncelerini doğrudan görebilir. Göz göre göre konu silmeyi seven bir yönetim anlayışına sahip değiliz, kurallarımıza uydukça problem yok
Forum siteleri arasında ne kadar farklılık olabilir? Biçimsel farklılık bekliyorsan Donanım Arşivi'nin 1900'lerden kalma temasına bakmanı öneririm. Onun dışında benzerlik yok, burası çok daha iyi bir yer.
Technopat 2 tarzı bir site görüp benim gibi tepki veren oldu mu diye merak etmiştim de.Burayı Technopat'tan ayrılan kadro kurdu, kullandıkları scriptlerde aynı olduğu için benziyor. İki site de XenForo kullanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?