Forum siteleri arasında ne kadar farklılık olabilir? Biçimsel farklılık bekliyorsan Donanım Arşivi'nin 1900'lerden kalma temasına bakmanı öneririm. Onun dışında benzerlik yok, burası çok daha iyi bir yer.

Technopat ile Techolay kopyala yapıştır gibi direkt olarak. Bu benzerlik değil, direkt olarak iki forum da aynı. Aradaki tek fark Technopat'ın moderasyon ekibinin çok toxic olması.

Tabii, tamamen aynı olduğumuzdan her ay canla başla çalışıp özel geliştirmeler sağlıyoruz. Kusura bakmayın fakat kimsenin emeklerimizi göz ardı etmesine göz yumamayız. Bugüne kadarki tüm geliştirmelerimizi okuyacak olursanız bana hak verirsiniz aslında hiçbir forumla aynı olmadığımız konusunda. Aynı mesajları Ocak 2025 güncellemesi konusunda görmeyiz umarım :)

Eklemede bulunmam gerekirse XenForo 2.3'ün son çıkan sürümünü kullanmaktayız ve çeşitli optimizasyon eklemeleri sistemde yer almakta, Türkiye'nin en hızlı forumlarından birine sahip olmak için kopyala yapıştırdan fazlası olmak gerekiyor 😎

Hem en azından burası daha güzel forum. Moderatör/Moderasyon ekibi daha anlayışlı işini hakkıyla yapıyor. Fazla troll ya da troll konular yok. Geçen aylarda Technopat'ta espri yaptığım için 1 yıllık ban yemiştim. 😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii, tamamen aynı olduğumuzdan her ay canla başla çalışıp özel geliştirmeler sağlıyoruz. Kusura bakmayın fakat kimsenin emeklerimizi göz ardı etmesine göz yumamayız. Bugüne kadarki tüm geliştirmelerimizi okuyacak olursanız bana hak verirsiniz aslında hiçbir forumla aynı olmadığımız konusunda. Aynı mesajları Ocak 2025 güncellemesi konusunda görmeyiz umarım :)

Eklemede bulunmam gerekirse XenForo 2.3'ün son çıkan sürümünü kullanmaktayız ve çeşitli optimizasyon eklemeleri sistemde yer almakta, Türkiye'nin en hızlı forumlarından birine sahip olmak için kopyala yapıştırdan fazlası olmak gerekiyor 😎

Hocam onaylanmasın artık şöyle konular onaylanmasının sebebi nedir?
Technopat'ta hiç böyle konular açıldığını görmedim sadece buradakiler orayla kıyaslıyor.

Arayüz olarak adlandırmalar olarak ve birçok türden kopyala yapıştır. En basitinden Sosyal ismi bile kopyala yapıştır. Emekleri göz ardı etmiyorum, emek veriyor olabilirsiniz ki işiniz bu sonuç olarak, yanlış anlamayın fakat kimseye hayır olarak emek vermiyorsunuz. Sadece doğruları söylüyorum. Benim gözümde Technopat'tan tek farkı moderasyon ekibi. Tartışmaya girmek gibi bir niyetim yok, fikirlerim bu yönde. Katılırsınız, katılmazsınız orası size kalmış.

En basitinden Sosyal ismi bile kopyala yapıştır.

@Recep Baltaş "forum" denmesini tercih etmiyor. Sosyal bir ortam oluşturmayı hedefliyor ve bu terim de kendisinin çıkardığı bir terim. Kendisine ait olan terimi kullanırken elbette ki kopyala yapıştır yapmış gibi görünebilir. Dilerse farklı forumlar da forum demek yerine "Sosyal" terimini kullanabilir, buna karşıt değiliz.

...emek veriyor olabilirsiniz ki işiniz bu sonuç olarak, yanlış anlamayın fakat kimseye hayır olarak emek vermiyorsunuz.

Aslına bakacak olursanız işim bu değil, geliştirici değilim fakat temaları kendim baştan aşağı ayarladım. Güvenlik duvarı ve koruma hizmetleri görevim değil fakat yine onları da tamamen kendim yönetmekteyim. Sosyal için değil de Techolay adı büyüsün diye kendimce çabalıyorum, işim olduğundan değil anlayacağınız. Arka planını bilmemeniz normal ve bu nedenle böyle bir yorumda bulunmanız da normal, bilmeniz adına zaten böyle bir açıklamada bulunmak istedim. İyi Sosyaller.

Hocam onaylanmasın artık şöyle konular onaylanmasının sebebi nedir?

Üyelerimizi kısıtlayıp konunuzu açmak istemiyoruz sonra kavga çıkıyor vs. diyemeyiz. Kavga çıkaran birileri varsa konudan yasaklarız ve uyarılarını atar geçeriz. Böylelikle bu şekilde düşünen insanlar bu konu hakkındaki diğer kişilerin düşüncelerini doğrudan görebilir. Göz göre göre konu silmeyi seven bir yönetim anlayışına sahip değiliz, kurallarımıza uydukça problem yok :thumbsup:

@Recep Baltaş "forum" denmesini tercih etmiyor. Sosyal bir ortam oluşturmayı hedefliyor ve bu terim de kendisinin çıkardığı bir terim. Kendisine ait olan terimi kullanırken elbette ki kopyala yapıştır yapmış gibi görünebilir. Dilerse farklı forumlar da forum demek yerine "Sosyal" terimini kullanabilir, buna karşıt değiliz.

Aslına bakacak olursanız işim bu değil, geliştirici değilim fakat temaları kendim yaptım. Güvenlik duvarı ve koruma hizmetleri görevim değil fakat yine onları da tamamen kendim yönetmekteyim. Sosyal için değil de Techolay adı büyüsün diye kendimce çabalıyorum, işim olduğundan değil anlayacağınız. Arka planını bilmemeniz normal ve bu nedenle böyle bir yorumda bulunmanız da normal, bilmeniz adına zaten böyle bir açıklamada bulunmak istedim. İyi Sosyaller.

Üyelerimizi kısıtlayıp konunuzu açmak istemiyoruz sonra kavga çıkıyor vs. diyemeyiz. Kavga çıkaran birileri varsa konudan yasaklarız ve uyarılarını atar geçeriz. Böylelikle bu şekilde düşünen insanlar bu konu hakkındaki diğer kişilerin düşüncelerini doğrudan görebilir. Göz göre göre konu silmeyi seven bir yönetim anlayışına sahip değiliz, kurallarımıza uydukça problem yok :thumbsup:
Bu arada elbette Recep Baltaş Technopat'In kurucularından olduğu için burayla benzerlik olması normal ben bunu kötü bir özellikmiş gibi söylemedim. Tabii dediğiniz gibi işin arka planını bilmediğin için bir kullanıcı olarak fikirlerimi belirttim ve işin arka planını anlatarak durumun böyle olmadığını anlattınız. Bilgilendirme için teşekkür ederim, iyi Sosyaller.

Temelde XenForo ile alakalı. Nicelikte benzeşiyorlar ancak Nitelikte Techolay daha başarılı.
Sitede biraz daha zaman geçirirsen anlayacaksın yeşil tarafta kurallar lay lay lom takılırken Techolay da kuralların uygulanıyor olmasından afallamıştım.
Öte yandan teknik kısımlar yüzünden yeşil yerin yavaşlığından epey saç baş yolmuşluğum var.

1736972691429.webp
1736972700153.webp
1736972710406.webp

Bunun gibi daha çok fazla örnek var. Bu aşırı bariz bir iş bilmezlik olduğundan örnek olarak attım.

Forum siteleri arasında ne kadar farklılık olabilir? Biçimsel farklılık bekliyorsan Donanım Arşivi'nin 1900'lerden kalma temasına bakmanı öneririm. Onun dışında benzerlik yok, burası çok daha iyi bir yer.

Diğer forum siteleriyle aralarında çok farklılık var, shiftdelete, Evrim Ağacı, Donanım Arşivi, DonanımHaber; Technopat ve Techolay'ı 2 sekmede aç yan yana getir ne demek istediğimi anlarsın.

Burayı Technopat'tan ayrılan kadro kurdu, kullandıkları scriptlerde aynı olduğu için benziyor. İki site de XenForo kullanıyor.
Technopat 2 tarzı bir site görüp benim gibi tepki veren oldu mu diye merak etmiştim de.

Son düzenleme: