Patiler Kulübü

Çalışkan
Patiler Kulübü adına ve şahsım adına konuşuyorum:

TeTeOs.Net eklentisini ücretsiz şekilde paylaşarak büyük bir hata yaptık. Bu davranışımla başta Techolay Ekibi olmak üzere projeye emek veren herkesin zamanını ve emeğini hiçe saydık. Geliştirme sürecinde harcanan çabayı, verilen uğraşı ve ortaya konan değeri yeterince düşünmeden hareket ettim. Bunun hem etik hem de vicdani olarak yanlış olduğunun farkındayım ve sebep olduğum zarar için içtenlikle pişmanım.

Emeği geçen herkesten tek tek özür diliyorum. Yaptığım hatanın sorumluluğunu tamamen üzerime alıyorum. Bu süreçten ders çıkardım ve bir daha benzer bir durum yaşanmaması için gereken hassasiyeti göstereceğim. Ayrıca patilerkulubu.com bir daha açılmayacaktır. Yaşanan durumdan dolayı kırdığım, üzdüğüm ve emeğini boşa çıkardığım herkesten samimiyetle özür dilerim.

Konu ile ilgili gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Ancak özrü tek başıma kabul etmem doğru değil. Ben tamamım. Yasal süreçlere başvurmaktan da an itibariye vazgeçtim.

Ancak benim kadar emek veren ve eklentide emeği geçen arkadaşların da, bize bu geliştirme aşamasında destekleyen @Recep Baltaş'ın da geri dönüşü benim için ciddi derecede önemli idi zaten.

@MKerem @afacanc38 @Exinie özellikle emek veren kişiler. Kaldı ki @afacanc38 grafik işlerini hallederken bu durumu fark edince 2 gündür DMCA ve telif hakları ile uğraşıp dün akşam böyle bir yazı yayınladı.

1771839006103.webp

Ben ve @MKerem özrünüzü kabul ediyoruz. @Recep Baltaş ile konuştum o da özrünüzü kabul ediyor. Son olarak emek veren diğer arkadaşlarım @afacanc38, @Exinie,@thalvren ve @SupraSonic de sizi affediyorsa konu bizim için kapanmıştır.

Olayı bilmeyenler için:

Hatanızın farkına varıp özür dilemeniz bizi memnun etti. Gelecek sefer başkalarının emeğine ve hakkına girmemeye gayret etmeniz yerinde bir davranış olacaktır. Özrünüzü kabul ediyorum.

Yaşanan bu durumla ilgilenen ve bize destek çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Konu ile ilgili gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Ancak özrü tek başıma kabul etmem doğru değil. Ben tamamım. Yasal süreçlere başvurmaktan da an itibariye vazgeçtim.

Ancak benim kadar emek veren ve eklentide emeği geçen arkadaşların da, bize bu geliştirme aşamasında destekleyen @Recep Baltaş'ın da geri dönüşü benim için ciddi derecede önemli idi zaten.

@MKerem @afacanc38 @Exinie özellikle emek veren kişiler. Kaldı ki @afacanc38 grafik işlerini hallederken bu durumu fark edince 2 gündür DMCA ve telif hakları ile uğraşıp dün akşam böyle bir yazı yayınladı.

Eki Görüntüle 229074

Ben ve @MKerem özrünüzü kabul ediyoruz. @Recep Baltaş ile konuştum o da özrünüzü kabul ediyor. Son olarak emek veren diğer arkadaşlarım @afacanc38, @Exinie,@thalvren ve @SupraSonic de sizi affediyorsa konu bizim için kapanmıştır.

Olayı bilmeyenler için:

Şahsen özrü kabul etmeyip mahkemede uğraşmayı tercih ederdim, özürleri kabul ede ede emek hırsızlarına alan tanımış gibi oluyoruz bence.

Şahsen özrü kabul etmeyip mahkemede uğraşmayı tercih ederdim, özürleri kabul ede ede emek hırsızlarına alan tanımış gibi oluyoruz bence.
XenForo forumlarında ve X üstünde baya yazılar yazıldı ve doğal olarak insanlar tepki gösterdi. Buraya yazmadan önce de bana özür mesajları yazdı. Ekibimdekiler özrü kabul ediyor, korsan eklentiyi kullanan forum olursa da mail atıyoruz. Kullanmaya devam edenin de XenForo lisansı iptal ediliyor. Bence tatsız konuyu uzatmanın artık bir anlamı yok. Olan oldu. Yapan kişi pişman. Korsan kopya ile de başa çıkabiliyoruz.

XenForo forumlarında ve X üstünde baya yazılar yazıldı ve doğal olarak insanlar tepki gösterdi. Buraya yazmadan önce de bana özür mesajları yazdı. Ekibimdekiler özrü kabul ediyor, korsan eklentiyi kullanan forum olursa da mail atıyoruz. Kullanmaya devam edenin de XenForo lisansı iptal ediliyor. Bence tatsız konuyu uzatmanın artık bir anlamı yok. Olan oldu. Yapan kişi pişman. Korsan kopya ile de başa çıkabiliyoruz.
Başa çıkılmasında değilim hocam, birini dava edip gözdağı verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Tabii ki karar sizin.

Yaptığınız şey gerçekten hem bizim hem de diğer insanlar için akıllara durgunluk verecek türden bir şeydi ve bu davranışınız hiç hoş değildi, fakat artık bu olaydan ders çıkardığınızı umarak öyle ya da böyle şahsen bu özrünüzü kabul ediyor ve hakkımı helal ediyorum.