Techolay ile Technopat...
Yazacaklarım tamamen benim fikrimdir. Kimse kırılmasın. Yazıyorum. Umarım kimsenin kalbi kırılmaz. Kimse de sinirlenmez.
İkisiyle de anlaşamıyorum

Ama Techolay'ın daha iyi niyetli olduğunu hissediyorum. Technopat'ta yediğim ilk ban haksızdı. O kadar kinlendim ki bizzat o banı haklı bana çevirdim.
Orada kendini bilmezin teki benim hakkımda kaba konuşuyordu ve ban yiyen ben olmuştum. Genç bir arkadaşımızın teki alakasız bir şekilde "hasanmerkitiseviyorum" gibi garip bir hesap açtı.
Sonra o kendini bilmez dediğim arkadaş "Kendi açmış!" diyerek hakaret etmişti. Yanlış hatırlamıyorsam. Umarım bu sitede değildir. Kim olduğunu bile hiç hatırlamıyorum.
Neyse ben adamı şikayet ediyordum ama üstüne süreli ban yiyince siteyi bırakacağımı söyledim ve daha ben bırakmadan bir yıl ban attılar. Ben de iyice kinlendim. Kinlendikçe kinlendim ve sağda solda Technolat'ın modlarını sürekli eleştirdim. Evet oradan haksız yere ban yedim. Üstüne bir de konularımın hepsini kilitlediler. Halen de bunu savunuyorum. Forum kullanmayı seven biriyim. Hem de 2012'den beri.
Şimdi bir de Techolay'a bakıyorum. Techolay'da yediğim ban haksız değildi. Kabul. Ama arkamdan yazılanlar da hiç hoş değildi. Özür dileyenler üstüne alınmasınlar, bir anlık gaza geldiniz işte.
Techolay'ın şöyle bir ayrıntısı var. Hatamı fark edip hatalı olduğum tüm konulardan özür diledim ve geri dönmek istediğimi söyledim. Bunu mail yoluyla yaptım.
Gördüğünüz gibi siteye geri alındım. Bunca şamatadan sonra bu forum sitesi bana yine kapısını açtıysa bu saatten sonra kuralların ağırlığı konusunda şikayetçi olmayacağım.
Gözümden kaçırdım. Basit bir yazım hatasından ban yedim. Yada bu tarz bir şey oldu falan filan umrumda değil artık. Madem siteye bunlara rağmen geri alındım, kurallara uyabildiğim kadar uyuyacağım. Ara sıra farkında olmadan hata yapıyorum. O hatalarımdan dolayı ban yediğimde kasıtlı yaptığım bir hata olmasa da susacağım.
Çünkü Technopat bana hiçbir zaman böyle kapısını açmadı. Üstelik orada ilk ben haklıydım. Sonradan kinlenip işledim suçlarımı

Ama Techolay'da bu sefer ben haksızdım. Yine siteye geri alındım. Benim için karşılaştırma bitmiştir.
Ben forum kullanamadığım zaman internetten zevk almayan biriyim. Techolay'ı bir kez daha kaybedemem. Bu forumda olabildiğim kadar katkıda bulunacağım.