Google Webp'yi yaparken herseyi yapsin diye baslamsti. f-35 gibi olacakti, her seyi yapacakti. Tipki onun gibi hicbir seyi dogru duzgun gibi yapamiyor tabii. Webp dosyalarin icinde jpg'ye benzer sikistirma, png'ye benzer kaliteli farkli sikistirma, gif gibi hareketli resimler, alpha channel falan var. O yuzden stabil biir sey degil. PNG ile devam.

WebP çocuk sahibi olacak kadar yaşlı. Hatta stabil olmayan çocuğunu yetiştiriyor. Kendisi gayet stabil bir görsel format. Her şeyi yapabilmesi tarayıcılarda dahi rahat rahat her şeyiyle manipüle edilememesi ve özellikle ufak boyutlu dosyalarda boyut açısından bir kazanç sağlayamamasına sebep oluyor.

Forumdaki kullanımında bir sorun görmüyorum. XenForo Community de kullanıyor ve orada yavaşlık yok. Kaldı ki sunucu byte göndermiyor mu? PNG veya WebP olması sunucu tarafında ekstra işlenmiyorsa niye sunucuyu ilgilendirsin ki?
Kodda bir fark göremedim. Zaten kod yüklerken çalışıyor, indirirken değil.

Tek fark bir şekilde XF.config.uploadMaxFilesize değerinin 1 GB olmuş olması. Bu da dosya yüklenmeye başlamadan önce kontrol kısmını işlevsiz kılıyor. İnsanlar büyük dosya denediklerinde yüklenmesini bekliyor. ~16 Mbps hızı olan ben 17 MB'lık GIF dosyası için fazlasıyla uzun süre bekledim. Neyse ki PHP'deki değer doğru ki hata veriyor, sunucuya kaydedilmiyor. Yine de insanların çeşitli durumlarda hata almasının sebebi olabilir.

Kullanıcılara bildirilmeyen veya benim kaçırdığım, sunucu taraflı bir işleme söz konusu mu?