seeraddar

Yetkin
Videodaki gibi bir sorun var. Etikete tıklıyoruz, ancak tıkladıktan sonra herhangi bir harfe basınca eklenen etiket tamamen siliniyor. Özellikle boşluk bırakmak falan gerekiyor. Son birkaç haftadır bu durum var ve hâlâ düzeltilmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 19 Eksi
İlk kez fark ettim, artıladım.

Ben de daha yeni fark ediyorum, artıladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun mobil klavye ile alakalı gibi.

Bu tip hata bildirimlerinde geliştirici seçeneklerinden tiklamalari açarsanız daha anlaşılır olur.

Galaxy A50 ve SwiftKey ile aklıma gelen her türlü durumu denedim. Öyle bir sorun yok. Belki farklı SwiftKey ayarlarıyla bile oluyordur. Ama forumluk bir sey değil bence.

Yaşadığım tek sorun çift tıklama oldu. Öneriye tıkladığımda sanki o yokmus gibi tıklamis oluyorum. O yer textbox dışı ise klavye gidiyor, içi ise imleç oraya gidiyor. Çoğu zaman en sona tıklandığı için imleç aynı yerde kalıyor.

Onerinin event'inde preventDefault olup olmamasıyla alakalıdır belki. Unutmazsam bilgisayara gecince bakarım.

@Vavien. hocama katılıyorum.

Öncelikle şunu söylemek isterim hatam varsa affola, ben sorunun bu yüzden olduğunu düşünüyorum ama bu işte yetkin birisi olmadığım için kesin bir şey söylemekte istemiyorum amacım fikir olsun.

Bilgisayarda olmayacağını bilerek yine de denedim, olmadı.
Mobilde birkaç klavye ile denedim hem yatay hem dikey, olmadı.
Klavyeden klavyeye değişiyor olabilir ama ben rastlamadım.

Sorun büyük ihtimalle data-xf-pointer-type="mouse"yüzünden kaynaklanan bir sorun. Pekii ne bu data-xf-pointer-type="mouse" soruna sebep oluyor; data-xf-pointer-type="mouse"bu kod satırı olursa tamamlanmış mention olarak alıp boşluk atmasını sağlıyor ama bu olmadığı için boşluk atmıyor ve yeni karakter girince Mention'u sıfırlıyor.

Burada sorun gerçekten dediğim gibi data-xf-pointer-type="mouse"kaynaklı ise sorun XenForo'dan gelen bir sorun olabilir.

@Rav3nnd

Son düzenleme:
Kabaca bakınca durumla alakasız olan substr kullanımı dışında gözüme çarpan bir şey olmadı.

Videoda listeden seçim yapılınca imleç taşınıyor ama altı çizili kısım aynı kalıyor. O altı çizili olayını klavye yapıyordur herhalde.

Klavyenin öneride bulunmayacağını umarak, kullanıcı adı rakamlardan oluşan birini etiketlemeyi dener misiniz? Örneğin 20669.

Bu arada Samsung klavye de altını çiziyor. Belki videodaki odur, bilmiyorum. Ama bir yerden sonra rakamda altını çizmediği bir durumla karşılaştım ve o zaman yapmadı. Doğal olarak predictive text ayarını kapatınca bu olmuyor.

Google amcaya sorunu danışınca CodeMirror'da bahsedildiğini gördüm. Olay W3C'ye kadar gitmiş, orada da ara ara konuşulmuş. Benden bu kadar.

Sağda solda format atmalar, silip yüklemeler, PHP sürümü düşürmeler çözüm kabul edildiğine göre boşluk bırakmak yerine klavye değişimini önermekten gurur duyuyorum.