22723

Uzman
Bir süredir aktif kullanıyorum. Lakin nedense topluluk 20 kişi etrafında bir sohbet, muhabbet dönüyor ve dışarıya dönük olmayan sohbetler gibi geliyor. Yani oraya bir mesaj yazıyorsun ama onlardan değilsen pek kâla alınmıyor gibi. Başta yeniyimdir, yeni gelenlere ön yargı vardır; saygısız, kendini beğenmiş vs sanıyorlardır diye sandım.
(Aklıma başka örnek gelmedi.)
Zamanla bu his daha kalıcı oldu. Yorum bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbet gruplaşanlar vardır lakin gruplaşmaktan daha çok birbirini sık sık gördüğü için insanların birbirine alışma durumu var. Nerede böyle bir his yaşadınız bilmiyorum ama çok büyük ihtimalle yanlış düşünüyorsunuz, şayet ilk geldiğim günlerde bile attığım mesajlar fazla beğeni alabiliyordu, profilimi takibe alanlar oluyordu, Recep Baltaş konularıma bakıyordu vs. burada herhangi bir gruplaşmayı gösteren en ufak şeye rastlamadım.

Kimseyle özel olarak muhabbetinin olmadıgı 3-4 tane üye sayarım size benim gördüğüm, bu adamların da görüsünü forum ahalisi cogu zaman destekliyor veya begeniyor.

Birinin sizin görüslerinizi veya dediklerinizi desteklemesi icin grup olmaya gerek yok, gruplaşma diye bir şey de yok. Kurallarca acıkca yasak ve defalarca belirtiliyor.

Daha geçenlerde birkaç üye gruplasıyor diye 3-6 ay forumdan uzaklastirildi. Varsa bir gordugunuz, sizi baskilamaya veya negatif sekilde etkilemeye calisan birisi, bilet sistemine gidin ve bildirinizi yapin.

Oyun arkadasi ariyorum basligini kotu niyetlerle kullanan kisiler sayesinde forumda bu konular da kısıtlandı, daha nasıl bir gruplasma potansiyeli olsun ki? Forum hiç kimsenin güvenliğini 3. yerlerde korumaktan sorumlu bir yapı değil neticede.

Kimseyle özel olarak muhabbetinin olmadıgı 3-4 tane üye sayarım size benim gördüğüm, bu adamların da görüsünü forum ahalisi cogu zaman destekliyor veya begeniyor.

Birinin sizin görüslerinizi veya dediklerinizi desteklemesi icin grup olmaya gerek yok, gruplaşma diye bir şey de yok. Kurallarca acıkca yasak ve defalarca belirtiliyor.

Daha geçenlerde birkaç üye gruplasıyor diye 3-6 ay forumdan uzaklastirildi. Varsa bir gordugunuz, sizi baskilamaya veya negatif sekilde etkilemeye calisan birisi, bilet sistemine gidin ve bildirinizi yapin.

Oyun arkadasi ariyorum basligini kotu niyetlerle kullanan kisiler sayesinde forumda bu konular da kısıtlandı, daha nasıl bir gruplasma potansiyeli olsun ki? Forum hiç kimsenin güvenliğini 3. yerlerde korumaktan sorumlu bir yapı değil neticede.

Kimsenin çetelesini tutmadım, gördüğümde çıkıyorum. Ama birisi ile aynı görüşe sahip olmanıza rağmen veya aynı mesajı sadece cümle yapısı olarak farklı yazmanıza rağmen öbür kişinin mesajı cevap alıp, beğeni alıp benim mesajım orada öyle durunca ister istemez durunca ister istemez düşünüyorum. Bu 1 günde olan bir düşünce de değil. Haziran'dan beri aktifim ve kafamda duruyor foruma girdikçe.

Ama birisi ile aynı görüşe sahip olmanıza rağmen veya aynı mesajı sadece cümle yapısı olarak farklı yazmanıza rağmen öbür kişinin mesajı cevap alıp, beğeni alıp benim mesajım orada öyle durunca ister istemez durunca ister istemez düşünüyorum.
Bak bu görüşte haklısın işte. Ama şunu da unutma, geçmişteki bazı açmış olduğun konular, yazmış olduğun mesajlar, üslubun, hatta kullanıcı ismin bile etkileyebiliyor. Bunu yaşayan birkaç üye var ve bu durumdan kendilerinin de muzdarip olduğunu biliyorum, gel gör ki bazı tutumlar da yanlış değil. Bu durumu yaşamalarının kendi seçimleri olduğunu da belirtmek lazım.

Bak bu görüşte haklısın işte. Ama şunu da unutma, geçmişteki bazı açmış olduğun konular, yazmış olduğun mesajlar, üslubun, hatta kullanıcı ismin bile etkileyebiliyor. Bunu yaşayan birkaç üye var ve bu durumdan kendilerinin de muzdarip olduğunu biliyorum, gel gör ki bazı tutumlar da yanlış değil. Bu durumu yaşamalarının kendi seçimleri olduğunu da belirtmek lazım.

İlginç kendimi ele alsam kimseye üslup olarak sorun çıkarmadım. Bende 4 5 kere bir fikir ayrılığı sebebi ile tartışma yaşadım. Ama ana sorun bu gibi gelmiyor hala.

İlginç, kendimi ele alsam kimseye üslup olarak sorun çıkarmadım. Bende 4 5 kere bir fikir ayrılığı sebebi ile tartışma yaşadım. Ama ana sorun bu gibi gelmiyor hala.
Ben senin özelinde değil de, gerçekten bu durumdan bahseden birisinin durumundan bahsettim. Açıkcası başka türlüsünü bilmiyorum, anlam veremem.

Bu gruplaşmadan daha çok bu kullanıcılar zamanında fikri, mantığı kendilerine hoş gelenler arkadaş olmuşlar. Bi' Birleşik iletişim platformunda da birbirlerini eklemişlerdir fakat bunu sabote ettiklerini düşünmüyorum(beğenmedim spamı, toplu linç vs).

Böyle şeyler diğer forumlarda daha beterdi. İnsanlar sevmediklerini toplu taciz ediyorlardı. Bir görsen o zamanları.

Bu gruplaşmadan daha çok bu kullanıcılar zamanında fikri, mantığı kendilerine hoş gelenler arkadaş olmuşlar. Bi' birleşik iletişim platformunda da birbirlerini eklemişlerdir fakat bunu sabote ettiklerini düşünmüyorum(beğenmedim spamı, toplu linç vs).

Gerçek hayatın yeterince zor olmasına velhasıl, paranın olmaması bile arkadaş ortamından seni istemesen de uzaklaşmaya sebep oluyorken, insanın şurada 2 kelime sohbet etme isteği kaçıyor açıkçası. Katiliyorum dediklerinize. Belki forumu bırakırım.