Eğer gruplaşma var ise ve beni almıyorsanız çok kırılırım.

Bu konu böyle bir düşünce veya niyet ile açılmadı. Gerçekten merak ettim, forumda böyle bir durum var ise burada kendime yer edinmeyi çabalamaya çalışmak gururumu incitir. Amaç ciddi mi ironi mı yaptınız anlamakta ikilemde kaldım.

Bu gruplaşmadan daha çok bu kullanıcılar zamanında fikri, mantığı kendilerine hoş gelenler arkadaş olmuşlar.
Aynen öyle, bu kategorilerde birlikte çalışmanın verdiği de bir etki. Kendi özelimde konuşacaksam ben Taşıt Dünyası, laptop ve teknik destek kısmına bakan bir üyeyim.

Taşıt Dünyası'nın da elbette önde gelen bir üyesi var, @Eagles Alper ağabey , yeri geliyor onunla aynı görüşü paylaşıyor yeri geliyor farklı görüşlerde birbirimizin eleştirisini yapıyoruz.

Yine aynı şekilde @talongod 'la da laptop kategorisinde birlikte karşılaşıyoruz, sorun çözmeye çalışıyoruz veya yorumlaşıyoruz. Çoğu zaman modeller üzerinde görüşümüz uyuşmaz mesela, ama neticede ortak noktada konu sahibine yardımcı olmayı biliriz.

Yine geçmişten bahsedeyim, @Afterbyte ile teknik destekte çözüm almak için kapıştığımız, 3-4 sayfaya çıkan konularımızı bilirim. Aynısı zaman zaman @14925 ile birlikte de oldu.

Forumun dışında, geçmişimizin olduğu @dalmatianpelican dostumla kapıştığım da oldu. Resmen üslubuyla haşat etti mesela beni konuda.

Yine futbol özelinde de bu durum bu şekilde gerçekleşiyor. Her zaman objektif olamasak da birbirimizi kırmadan, forum samimiyetini bozmadan konuların üzerinde durmaya çalışıyoruz. @Blackraven hocanın İrfan Can Kahveci için Rafa + bir miktar para istemesi gibisinden. :hehehe:

Rafadan tayfa+Mert >ICK takası olabilir ama Rafa'nın maaşını da BJK ödeyecek. Zaten kulübü sövüşleyen sövüşleyene, biraz da Fenere faydası olsun BJK'nin.

Son düzenleme:
Forumda gruplaşma, organize hareket, baskı oluşturma ve forum dışı yönlendirme kurallar gereği yasak. Bu tür durumlar tespit edildiğinde gerekli işlemler geçmişte olduğu gibi uygulanır. Bunun dışında, uzun süredir forumda aktif olan üyelerin birbirine daha aşina olması ve daha sık etkileşime girmesi gayet doğal bir durum ve kural ihlali değil.

Bir içeriğin daha fazla ilgi görmesi; zamanlama, üslup, konu seçimi ve kullanıcı geçmişi gibi birçok etkene bağlı. Bu durum yönetim tarafından yönlendirilen veya teşvik edilen bir yapı değil.

Somut bir ihlal, baskı veya organize hareket tespiti olan üyelerin bilet sistemini kullanarak bize bildirmesini her zaman rica ettik. Algı ve hislere dayalı değerlendirmeler üzerinden işlem yapılması da mümkün değil.

Günümüz iletişim imkânları göz önüne alındığında, kullanıcıların forum dışında birbirleriyle iletişim kurmasını tamamen engellemek teknik olarak mümkün değil. Ancak bu durumun forum içine taşınması, organize hareket, baskı oluşturma veya diğer kullanıcıları dışlayıcı davranışlara dönüşmesi kabul edilemez ve kural ihlali sayılır. Yönetim açısından esas alınan nokta ise forum içindeki davranışlardır.

Ben eskiden daha çok hissediyordum bu durumu. İlk üye olduğum zamanlar, 2-3 üye tarafından dışlanıp, zorbalanıyordum. (Yaşımla dalga geçip, fotoğraf atıp yüzüme çarpıtmaları, üstten konuşmaları vs.) Ama moderasyon kadrosu vs. gelişince bu tür zorba tipler forumu bıraktı. Bu yüzden forumdaki kişiler ile mesafeli yaklaşıyorum ve toxic olarak gördüklerimi engelliyorum.

Ben eskiden daha çok hissediyordum bu durumu. İlk üye olduğum zamanlar, 2-3 üye tarafından dışlanıp, zorbalanıyordum. (Yaşımla dalga geçip, fotoğraf atıp yüzüme çarpıtmaları, üstten konuşmaları vs.) Ama moderasyon kadrosu vs. gelişince bu tür zorba tipler forumu bıraktı. Bu yüzden forumdaki kişiler ile mesafeli yaklaşıyorum ve toxic olarak gördüklerimi engelliyorum.
Forumda kimsenin sizi zorbalamaya ve baskılamaya hakkı yok, bu tarz durumları gördüğün gibi bildireceksin.

Ama benim size nacizane tavsiyem, uç noktalarda gezen üyelerin yanında fazla takılmamak. Bir öneri, dikkate alıp almamak sana kalmış tabi ki. Bence sen kimden bahsettiğimi de anlamışsındır.

Son düzenleme:
Donanım kısmında bence de buna benzer durumlar var, Birkaç kişi dışında kimsenin yazdığı önem arz etmiyor gibi, Sadece o kişilerin önerilerine cevaplar geliyor gibi, Bu biraz da eski üye olmanın bir sonucu oluyor yalnız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle, bu kategorilerde birlikte çalışmanın verdiği de bir etki. Kendi özelimde konuşacaksam ben Taşıt Dünyası, laptop ve teknik destek kısmına bakan bir üyeyim.

Taşıt Dünyası'nın da elbette önde gelen bir üyesi var, @Eagles Alper ağabey , yeri geliyor onunla aynı görüşü paylaşıyor yeri geliyor farklı görüşlerde birbirimizin eleştirisini yapıyoruz.

Yine aynı şekilde @talongod 'la da laptop kategorisinde birlikte karşılaşıyoruz, sorun çözmeye çalışıyoruz veya yorumlaşıyoruz. Çoğu zaman modeller üzerinde görüşümüz uyuşmaz mesela, ama neticede ortak noktada konu sahibine yardımcı olmayı biliriz.

Yine geçmişten bahsedeyim, @Afterbyte ile teknik destekte çözüm almak için kapıştığımız, 3-4 sayfaya çıkan konularımızı bilirim. Aynısı zaman zaman @14925 ile birlikte de oldu.

Forumun dışında, geçmişimizin olduğu @dalmatianpelican dostumla kapıştığım da oldu. Resmen üslubuyla haşat etti mesela beni konuda.

Yine futbol özelinde de bu durum bu şekilde gerçekleşiyor. Her zaman objektif olamasak da birbirimizi kırmadan, forum samimiyetini bozmadan konuların üzerinde durmaya çalışıyoruz. @Blackraven hocanın İrfan Can Kahveci için Rafa + bir miktar para istemesi gibisinden. :hehehe:
Şuraya ek olarak ekipmanda @Toby Fox @michaelscofield @23783 var mesela, ben biraz ekipman 1 nesil geriden bakıyorum malum.
Ama genel olarak forumda herkesin spesifik bir alanda yetkinliği olduğu için orada görüşü biraz daha 'genelgeçer' kabul ediliyor diyebiliriz. @Eagles Alper abim bu işin bariz örneğidir.

Gruplaşma her şeyden önce insan doğasında var ne yazık ki.

Gruplaşmadan çok göz aşinalığı ve tanışıklık var. Burada ikinci senemi doldurdum, çoğu kişi hakkında az çok fikir sahibiyim. Sevdiğim insanlarla da sohbet de ediyorum ama eski dönemlerdeki gibi farklı platformlarda gruplaşmaların şu an bittiğini düşünüyorum.