Sinifiniza yeni dahil olan öğrenciyle nasıl daha az muhabbetiniz oluyor ise bu da böyle bir durum bence.
2 yıldır burada aktif olan kişiler birbirine etkileşim verme konusunda daha aktif oluyor olabilir, bu da size bu hissi vermiş olsa gerek.

Ben 3 aydır falan çok ciddi aktif takılıyorum, açıkçası herhangi bir gruplaşma görmedim.

Eski üyelerin çoğu aktif değil, aktif olanlar arasında da bir gruplaşma görmedim. Ha gören olmuştur, ben fark etmemiş olabilirim ama bazen bir şey dikkatimi çekiyor; Bir üye geliyor, yeni üye olmuş. Donanım konusu açıyor ve bir anda 3 - 4 kişi etiketliyor. Bunu nerden biliyor?

Ama "donanım konularında sadece etiketlenen birkaç kişinin arasında konu dönüyor." ibaresini ben biraz saçma buluyorum. Sonuçta donanım bu arkadaşlara özel değil, fikriniz varsa belirtirsiniz veya o kişilere karşı çıkarsınız. Ancak fikriniz doğru bile olsa en ufak pürüzde o fikre karşı çıkmayı bekleyen bir gruplaşma var evet. Mesela aynı donanım 100 lira daha eksi olsa anında birkaç kişi damlıyor ve bu genellikle aynı oluyor. Fakat öyle büyük bir tartışma falan çıkmadığı için bunu da gruplaşma saymak mümkün mü? Sanmıyorum.

Forum iyi durumda.

Sinifiniza yeni dahil olan öğrenciyle nasıl daha az muhabbetiniz oluyor ise bu da böyle bir durum bence.
2 yıldır burada aktif olan kişiler birbirine etkileşim verme konusunda daha aktif oluyor olabilir, bu da size bu hissi vermiş olsa gerek.

Olabilir. Herhangi bir konuda mesaj sayısı/ beğenisi daha fazla olan kişiler daha kabul edilebilir seviyede değer görüyor.

Ancak fikriniz doğru bile olsa en ufak pürüzde o fikre karşı çıkmayı bekleyen bir gruplaşma var evet. Mesela aynı donanım 100 lira daha eksi olsa anında birkaç kişi damlıyor ve bu genellikle aynı oluyor. Fakat öyle büyük bir tartışma falan çıkmadığı için bunu da gruplaşma saymak mümkün mü? Sanmıyorum.

Forum iyi durumda.
Tam bundan bahsediyorum.

Herkese cevapları için teşekkürler.
Zaten YKS gibi bir derdim var.
Foruma bir süre veya tamamen ara verme kararı aldım. Mesajı ve emeği geçip yardım eden herkese teşekkürler.

O gruplaşma değil ama kollama olabiliyor ya.

Donanım konusunda çok karşılaşan ve aynı fikirlere sahip olan insanlar, birbirlerinin yorumlarını da beğenince ister istemez "bu adam benci." gibi bir sohbete dayalı olmasa da bir bağ kuruyor. Adamı hangi konuda görse destekliyor fakat hiç sohbetleri olmuyordur.

Forumda belirli bir süre geçirince kimin hangi alanlarda bilgi birikimi olduğunu görüyorsun, farklı konularda da aynı isimleri görünce gözün kullanıcı adlarına alışıyor, zamanla da samimiyet kuruyorsun.
Yeni kullanıcıları dışlamaya niyeti olan yok ama problem yeni kullanıcıları tanımadığın için, neyse yorumumum geri kalanını hayal gücünüze bırakıyorum. 😂

Techolayı bilmem de, Technopat gibi sitelerde milletin sinir uçları ile oynayan bir aktrolle sırf beddua ettiğiniz için 6 ay süreyle ban yiyebilirsiniz. Burası nispeten daha aklı başında bir yer gibi geliyor bana.

@22723, şahsen ben kendini beğenmiş, üslubu gereksiz sert bir tipe denk gelmedikçe herkesin fikrine değer veriyorum. Forumda o tarz kişilere çok nadir denk geliyorum, gelirsem de ilerleyen süreçte ghostlamayı tercih ediyorum. Zira öyle insanlar ile ne normal hayatta ne de forum ortamında iletişim içinde olmak istemem. Fakat bazen öyle anlar geliyor ki teknik destek kısmında 15-20 sayfa konuşmuş, çeşitli testler yapmış oluyoruz. Oradan birisi geliyor ve ''V-Sync açmış mıydın?'' diyor. Yani bu iki şeye işaret eder. Bir konuya dair konuşulanları incelemeden aradan dalmışsın, iki yazmış olmak için yazıyorsun. Ayıp olmasın diye cevap veriyorum ama özellikle ''Teknik Destek'' kısmında konuyu bu şekilde bölenlere şahsen benim de cevap veresim gelmiyor. Siz yapıyorsunuz diye demiyorum ama bence rahatsız edici bir durum. Bunun bir seviye üstü, sen orada sorunlara çözüm arıyorsun bir başkası kendi sorunlarını anlatıp çözüm talep etmeye başlıyor. Başka konu açarsın öyle sorarsın. Hani bir kere sorsa tamam ama bazen cevap verdikçe daha detaylı başka sorular sormaya başlıyorlar. Bence bu da bir tık yanlış. Zaten moderatörler de yeni konu açılmasını talep ediyorlar. Hani bu tarz bir şey başınıza geldiyse diye detaylı yazmak istedim. Kişisel algılamanız gereken bir durum bence yok.

Ortak konularda iyi anlaşan insanların etkileşime girmesi aslında çok normaldir. Bu durum yanlış bir izlenim uyandırmış olabilir ancak oldukça doğaldır. Gruplaşma veya kötüye kullanım gördüğünüzde raporlama ve bilet sistemini muhakkak kullanın. Bu tür durumlara müdahale edilir, çünkü o noktada durum normal olmaktan çıkar. Bir kullanıcının rozetinin olması, eski üye olması, çok beğeni alması veya mesaj sayısının fazla olması paylaşılan bilgilerin doğruluğunu tasdiklemez. Her insan hata yapabilir veya eksik bilgi verebilir, bu kısım ince bir çizgidir. Yukarıda saydığım kriterlere sahip kişiler hatalı bilgi paylaştığında bunların doğru olmadığı da söylenebilir ki olması gereken de budur. Doğru bilgi paylaşımında dahi beğenmeme tepkisi almak veya ortaklaşa eleştirilmek canınızı sıkmasın ve sizi demoralize etmesin. Hiçbir forumda bu süreçler mükemmel işleyemez. Sizin doğru, mantıklı ve haklı bir yorum yapmış olmanız yeterlidir, insanlar bunu ilk seferde olmasa bile elbette fark eder. Umarım tekrar geri dönüş yaparsınız, sizi otomobil konularına da bekleriz. Yeni yüzler ve yeni enerjiler her zaman renk katar.

@22723

Estağfurullah, top artık gençlerde ve ben sadece bildiğim konularda destek oluyorum. Binlerce farklı parça var, haliyle artık bazılarını unutabiliyorum. :LOL:
@pesimist34 @SF26