Telefonum Tecno Camon 20 Pro. Telefon elime ulaştıktan sonra WhatsApp’ı geri yükledim ve yedekleme ile mesajlarımı geri getirdim. Ancak WhatsApp Web ve WhatsApp masaüstü uygulamasına telefondan bağlanamıyorum. Telefonda WhatsApp’a girdiğimde ise “Mesaj bekleniyor, bu zaman alabilir” hatası geliyor.

Buna ek olarak, WhatsApp’tan kimseye mesaj atamıyorum; attığım mesajlar gitmiyor.

Ne yapmam lazım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Telefonum Tecno Camon 20 Pro. Telefon elime ulaştıktan sonra WhatsApp’ı geri yükledim ve yedekleme ile mesajlarımı geri getirdim. Ancak WhatsApp Web ve WhatsApp masaüstü uygulamasına telefondan bağlanamıyorum. Telefonda WhatsApp’a girdiğimde ise “Mesaj bekleniyor, bu zaman alabilir” hatası geliyor.

Buna ek olarak, WhatsApp’tan kimseye mesaj atamıyorum; attığım mesajlar gitmiyor.

Ne yapmam lazım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
- İnternet Bağlantısını Kontrol Et: Telefonunu Wi-Fi veya mobil veri ile internete bağlı mı? İnternet bağlantını kontrol et ve güçlü bir sinyal olduğuna emin ol.

- WhatsApp Uygulamasını Güncelle: WhatsApp uygulamasının en son sürümünü kullandığından emin ol. Google Play Store’dan güncellemeleri kontrol et.

- Telefonu Yeniden Başlat: Telefonunu kapatıp açarak işlemi tekrar dene. Bu, geçici sorunları çözebilir.

- WhatsApp’ı Yeniden Yükle:
1. WhatsApp uygulamasını kaldır.
2. Google Play Store’dan yeniden indir ve kur.
3. Hesabını tekrar doğrulamak için telefon numaranı kullan.

- Veri Kullanımını Kontrol Et: WhatsApp’ın arka planda veri kullanımına izin verildiğinden emin ol.
1. Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp’a git.
2. Mobil veri ve Wi-Fi’nin aktif olduğuna emin ol.

- Hesabı Doğrula: Mesaj bekleme hatası diyorsan, numaranın doğruluğunu kontrol et. Eğer doğrulama kodunu alamıyorsan, telefon numaranı yeniden girmeyi dene.

- Güvenlik ve Erişim İzinlerini Kontrol Et:
1. Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > İzinler kısmına git.
2. Tüm gerekli izinlerin (SMS, telefon, dosyalar) verilmiş olduğuna emin ol.

- WhatsApp Web ile Bağlantıyı Yeniden Deneyin:
1. WhatsApp’ta Ayarlar > WhatsApp Web’da “QR Kodu Tara” kısmına git ve bilgisayarın ekranından QR kodunu tara.
2. Tarama sırasında internet bağlantının aktif olduğuna dikkat et.

- Saat ve Tarih Ayarlarını Kontrol Et: Telefon tarih ve saat ayarlarının doğru olduğundan emin ol. Yanlış ayarlar, bağlantı sorunlarına neden olabilir.

- Fabrika Ayarlarına Sıfırlamak: Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, son çare olarak cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsin, ancak bu tüm verilerini silecektir. Öncelikle yedek alman gerektiğini unutma.

Eğer bu adımlardan hiçbiri problemi çözmezse, teknik bir sorun olabileceği için Tecno müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeni öneririm.