Vemoxis

Uzman
Kendimi bildim bileli oyun oynayan biriyim ve bu alanda çalışmak her zaman hayalimdi aslında ancak bir türlü olmadı.

Lise zamanı c# ve temel algoritma öğrenerek oyun geliştirmeye çalıştım ancak başarılı olamadım saldım.

Sonra üniversite zamanı yazılımla alakalı bir bölüm okuduğum için ve eski c# bilgimi daha da geliştirdiğim için tekrar denedim ancak tek başıma işin içinden çıkamadım ve sınavlar vesaire derken yalan oldu gene.

Şu an üniversiteden mezun oldum fakat nasıl bir iş yapmak istediğime karar veremedim. Karşıma alanımla ilgili ne çıkarsa başvuruyorum ama tabii ki kabul edilmiyor çoğu başvurum :D Klasik yeni mezun olaylarını yaşıyorum yani.

Neyse şimdi hazır evde boşken üçüncü kez oyun geliştirme işini denemek istiyorum fakat iki kere denedim ve olmadı bu yüzden birazcık hayal kırıklığı mevcut. Tabii biri küçükken diğeri ise derslerin sınavların ortasında olduğum için olmadı ama sonuç olarak olmadı.

Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa sizce tek başına bu işe girişmek mantıklı? Yani bir süre tek projeler geliştirip sonra duruma göre ekip kurmak veya bir ekibe katılmak gibi bir düşüncem var ama başta yalnız olacağım her halükarda.

Olabilir. Ama birçok şeye hakim olmak gerekiyor. Modelleme, tasarım, animasyon, kodlama, level design, SFX design vs. ama bunları üst düzeyde bilmek zorunda değilsin. Çünkü asıl olay sadece grafikler değil. Oynanışı(mekanikleri filan) veya hikayesi de önemli. En büyük örnek Undertale. Grafikler üst düzey değil fakat zevkli bir oyun gayet güzel tasarlanmış.

Olabilir. Ama birçok şeye hakim olmak gerekiyor. Modelleme, tasarım, animasyon, kodlama, level design, SFX design vs. ama bunları üst düzeyde bilmek zorunda değilsin. Çünkü asıl olay sadece grafikler değil. Oynanışı(mekanikleri filan) veya hikayesi de önemli. En büyük örnek Undertale. Grafikler üst düzey değil fakat zevkli bir oyun gayet güzel tasarlanmış.
Hocam şu an tek başıma hikayeli PC oyunu yapmak gibi uçuk hayaller kurmuyorum. Amacım mobil basit oyunlar yapmak. Ama gene de bu dediğiniz çoğu şeyi bilmek lazım.

Son düzenleme:
Hoca.

Hocam şu an tek başıma hikayeli PC oyunu yapmak gibi uçuk hayaller kurmuyorum. Amacım mobil basit oyunlar yapmak. Ama gene de bu dediğiniz çoğu şeyi bilmek lazım.

Hikayeli oyunda yapılır neden yapılmasın. Sadece sabır gerektirir. Mobil oyun ise sırf mekanik üzerine kurulu oyunlar daha çok oynanıyor bu aralar yani Hyper casual. Sürekli popüler oyunları takip edin veya yeni çıkan oyunları. Onlar neden oynanıyor diye düşünüp ona göre yaparsınız. Hyper casual oyunu rahatlıkla tek başınıza yaparsınız. Başarılar dilerim.

Mümkündür tabii. Oyun fikrin olsun yap ama para kazanması ya da başarılı olacağının garantisi yoktur.

Çok zamanını alır, bu yüzden tek kişiyle geliştirilen oyunlar genelde basit 2D oyunlar olur. Ama tek kişi geliştirilen çok sağlam oyunlar var tabii. İmkansız değil, ama zorlar.

Mümkündür tabii. Oyun fikrin olsun yap ama para kazanması ya da başarılı olacağının garantisi yoktur.

Bir oyun yapılırken vereceği zevkten ziyade para kazanma amacı daha fazla olursa zaten %90 başarısız oyun olur. Eğer oyuncunun eğleneceği oyun hedef alınırsa ve eğer öyle olursa yüksek ihtimalle tutar zaten.