Bence bu, oyuncuların isteği. Çünkü oyun yapmak, aşırı maaliyetli bir şey. En önemlisi zaman harcıyorsun ve zihnin de yıpranıyor. Hatta sosyal yaşantın bile bitiyor. Oyunun kölesi oluyorsun yani. Oyun yapmak kolay bir iş değil, bayağı zorludur. Oyun motorları, işi hızlandırsa bile hala zor bence.Bir oyun yapılırken vereceği zevkten ziyada para kazanma amacı daha fazla olursa zaten %90 başarısız oyun olur. Eğer oyuncunun eğleneceği oyun hedef alınırsa ve eğer öyle olursa yüksek ihtimalle tutar zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?Syntax
Üstün
Bence bu, oyuncuların isteği. Çünkü oyun yapmak, aşırı maaliyetli bir şey. En önemlisi zaman ve zihin yıpranıyor. Hatta sosyal yaşantın bile bitiyor. Oyunun kölesi oluyorsun yani. Oyun yapmak kolay bir iş değil, bayağı zorludur. Oyun motorları, işi hızlandırsa bile hala zor bence.
Popüler oyunları analiz etmen şart zaten. Oyuncuların isteğine göre oyun yapacaksın ki tutacak oyun. Diğer türlü işin zor. Yapan var mı var. Ama büyük risk. Özellikle bir oyunu tek kişi yapıyorsan popülerliğe göre yapmak çok daha iyi olacaktır. Oyun yapmak kolay olmadığını ben de biliyorum zaten. Sürece hakimim.
Murakus
Çalışkan
Bazı dostlar, çok Pro girmişler ama gerek yok, birçok kişi modelleri animasyonları paket paket Unreal MArket gibi yerlerden alıp üstünde değişikliklere giderek kısa zamanda indie oyun yapabiliyorlar. Ben 2.5 yılda %85 tamamladığım bir indie zombie Survival oyunum var. No One Survived oyununu baz alabilirsiniz. Daha iyisi. Mesela Mars Simulator gibi bir oyun yapsaydım çok daha erken bitecekti. Yapılamaz diye bir şey yok. Bundan sonrası benim için rahat bir hayat olacak. Belki yazılım şirketi belki de yanına iyi bir ekip toplarım. Ciddi bir stüdyo değilseniz kimse sıfırdan yapmıyor oyunu. Bunu kabullenmek gerek.Kendimi bildim bileli oyun oynayan biriyim ve bu alanda çalışmak her zaman hayalimdi aslında ancak bir türlü olmadı.
Lise zamanı c# ve temel algoritma öğrenerek oyun geliştirmeye çalıştım ancak başarılı olamadım saldım.
Sonra üniversite zamanı yazılımla alakalı bir bölüm okuduğum için ve eski c# bilgimi daha da geliştirdiğim için tekrar denedim ancak tek başıma işin içinden çıkamadım ve sınavlar vesaire derken yalan oldu gene.
Şu an üniversiteden mezun oldum fakat nasıl bir iş yapmak istediğime karar veremedim. Karşıma alanımla ilgili ne çıkarsa başvuruyorum ama tabii ki kabul edilmiyor çoğu başvurumKlasik yeni mezun olaylarını yaşıyorum yani.
Neyse şimdi hazır evde boşken üçüncü kez oyun geliştirme işini denemek istiyorum fakat iki kere denedim ve olmadı bu yüzden birazcık hayal kırıklığı mevcut. Tabii biri küçükken diğeri ise derslerin sınavların ortasında olduğum için olmadı ama sonuç olarak olmadı.
Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa sizce tek başına bu işe girişmek mantıklı? Yani bir süre tek projeler geliştirip sonra duruma göre ekip kurmak veya bir ekibe katılmak gibi bir düşüncem var ama başta yalnız olacağım her halükarda.
Syntax
Üstün
Bazı dostlar, çok Pro girmişler ama gerek yok, birçok kişi modelleri animasyonları paket paket Unreal market gibi yerlerden alıp üstünde değişikliklere giderek kısa zamanda indie oyun yapabiliyorlar. Ben 2.5 yılda %85 tamamladığım bir indie zombie Survival oyunum var. No One survived oyununu baz alabilirsiniz. Daha iyisi. Mesela mars Simulator gibi bir oyun yapsaydım çok daha erken bitecekti. Yapılamaz diye bir şey yok. Bundan sonrası benim için rahat bir hayat olacak. Belki yazılım şirketi belki de yanına iyi bir ekip toplarım. Ciddi bir stüdyo değilseniz kimse sıfırdan yapmıyor oyunu. Bunu kabullenmek gerek.
Asset zaten olmazsa olmazlardan. Aşırı zaman kazandırıyor. Tek kişi yapacaksa şart. Ama belli bir yere kadar. Mesela eğer hikayeli oyun yapacaksa ana karakterin temel protoype modelini internetten alıp geliştirebilir. Ama direkt alıp aynısını kullanmak saçma. Mobil oyun yapacağım dedi mesela hazır olarak UI alabilir. Aşırı zaman kazandırır. Projenizde başarılar dilerim.
Vemoxis
Uzman
unreal engine ile mobil oyun yapmak mantıklı mı hocam sizce? genelde unity ile yapılıyor mobil oyunlar ancak unreal de ücretsiz hazır assetler bir tık daha fazla sankiBazı dostlar, çok Pro girmişler ama gerek yok, birçok kişi modelleri animasyonları paket paket Unreal MArket gibi yerlerden alıp üstünde değişikliklere giderek kısa zamanda indie oyun yapabiliyorlar. Ben 2.5 yılda %85 tamamladığım bir indie zombie Survival oyunum var. No One Survived oyununu baz alabilirsiniz. Daha iyisi. Mesela Mars Simulator gibi bir oyun yapsaydım çok daha erken bitecekti. Yapılamaz diye bir şey yok. Bundan sonrası benim için rahat bir hayat olacak. Belki yazılım şirketi belki de yanına iyi bir ekip toplarım. Ciddi bir stüdyo değilseniz kimse sıfırdan yapmıyor oyunu. Bunu kabullenmek gerek.
Syntax
Üstün
Unreal Engine ile mobil oyun yapmak mantıklı mı hocam sizce? Genelde Unity ile yapılıyor mobil oyunlar ancak Unreal de ücretsiz hazır assetler bir tık daha fazla sanki.
2D için asset bulmak Unreal'da bir tık daha zor.
YAHYAHBP
Uzman
Evet hocam, tek başınıza oyun geliştiricisi olabilirsiniz. Ancak iyi bir oyun geliştiricisi olmak disiplin, motivasyon ve sabır gerektirir. Bir oyunu tek başınıza geliştirdiğinizde, modelleme, ses, grafik, UI, kodlama gibi tüm iş yükü size kalır. Bu süreçte motivasyonunuzu yüksek tutmak çok önemlidir. Bu noktada Eric Barone ve Toby Fox gibi isimleri araştırmanızı öneririm. Bu kişiler, oyunlarını yıllarca tek başlarına geliştirip büyük başarıya ulaşmışlardır. Başarılar dilerim.Kendimi bildim bileli oyun oynayan biriyim ve bu alanda çalışmak her zaman hayalimdi aslında ancak bir türlü olmadı.
Lise zamanı c# ve temel algoritma öğrenerek oyun geliştirmeye çalıştım ancak başarılı olamadım saldım.
Sonra üniversite zamanı yazılımla alakalı bir bölüm okuduğum için ve eski c# bilgimi daha da geliştirdiğim için tekrar denedim ancak tek başıma işin içinden çıkamadım ve sınavlar vesaire derken yalan oldu gene.
Şu an üniversiteden mezun oldum fakat nasıl bir iş yapmak istediğime karar veremedim. Karşıma alanımla ilgili ne çıkarsa başvuruyorum ama tabii ki kabul edilmiyor çoğu başvurumKlasik yeni mezun olaylarını yaşıyorum yani.
Neyse şimdi hazır evde boşken üçüncü kez oyun geliştirme işini denemek istiyorum fakat iki kere denedim ve olmadı bu yüzden birazcık hayal kırıklığı mevcut. Tabii biri küçükken diğeri ise derslerin sınavların ortasında olduğum için olmadı ama sonuç olarak olmadı.
Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa sizce tek başına bu işe girişmek mantıklı? Yani bir süre tek projeler geliştirip sonra duruma göre ekip kurmak veya bir ekibe katılmak gibi bir düşüncem var ama başta yalnız olacağım her halükarda.