Merhaba.
Benim elimde iki adet SSD var. Biri şu an kullandığım 500 GB olan, diğeri içinde Windows kurulu olan sıfır 1TB'lık olan. Benim anakartımda 1 tane M.2 SSD slotu var. Yani ikisini aynı anda takamıyorum. Amacım dönüştürücü vs. almadan 500GB'lık olan SSD'de ki verileri 1TB olana aktarmak. Bunu nasıl yapabilirim?

Samsung tabletimde "Samsung Cloud" diye bir uygulama vardı. Verileri yedekledikten sonra tableti fabrika ayarlarına sıfırlamıştım ve tekrardan verileri yüklemiştim Cloud uygulaması ile. Windows'ta böyle bir uygulama var mı?

Uygulamadan çok cloud servisi bakmalısınız. OneDrive, Google Drive, Proton Drive etc. Bende mesela Proton üyeliği var, Unlimited. İçerisinde proton mail, vpn, drive vb var. 510gb depolayabiliyorum.
Ben direkt olarak SSD’de bulunan bütün uygulamaları ve dosyaları yeni diske taşımak istiyorum. Çok uğraştırmayan bir yolu var mı? Tek tek her şeyi yapmak uzun sürer diye düşünüyorum.

Ben direkt olarak SSD’de bulunan bütün uygulamaları ve dosyaları yeni diske taşımak istiyorum. Çok uğraştırmayan bir yolu var mı? Tek tek her şeyi yapmak uzun sürer diye düşünüyorum.
Windows'ta o dediniz şeyi yapan bir uygulama olduğu sanmıyorum. Varsa da benim haberim yok. Sizin için bu tür otomasyon önemliyse MAC kullanmalısınız.

Harici bir cihazda veri aktarımı yapılabilir bilgisayarcıya gidersen ucuz fiyattan yapabilir belki. Ama M.2 kutusu almanı öneririm ileridede lazım olur sana.
O kutulara baktım. Amazon’da 600 TL gibi bir fiyatı vardı. Bildiğimiz anakart’a ekstra bir slot eklenmiş gibi mi oluyor? Boşu boşuna para vermeyelim.

Bu tip durumlar için kasada en kötü SATA SSD ya da HDD olması şart bence depolama için. Onun dışında verilerini buluta yüklemek dışında başka alternatifin yok.