dobronx

Becerikli
Merhaba, bir sistem satın aldım, büyük sorunlar yaşadım onlardan bahsedip canınızı sıkmak istemiyorum. Zaten tüketici hakem heyetine başvurdum. Şu an elimde bu RAM'den 1 tanesi var sadece. Mecbur tekli kullanıyorum, o yüzden yanına önerebileceğiniz uyumlu bir RAM mi almalıyım? Yoksa sıfırdan yeni ikili RAM mi almalıyım? Ve şu an bu RAM'i tek 1 tane ile kullanmak zararlı olur mu? Teşekkürler.

G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws M5 RGB DDR5 6400MHz CL36 1.35v Dual kit RAM.

RAM kapasitesi yetiyorsa neden zararı olsun, olmaz, birebir aynı RAM'i bulabilirseniz kullanabilirsiniz, çipleri aynı firmaya ait olmalı, çiplerde kendi arasında sınıflandırılıyor o da beraber çalışma durumuna etki eder, sorun çıkarma ihtimali var.

Şu an RAM fiyatları çok arttı, 16 GB yetiyorsa takip edip indirip yakalayıp 2 RAM almanız daha iyi olur, alırsanız da 6000 CL30- 6400 CL32 RAM alın.

RAM kapasitesi yetiyorsa neden zararı olsun, olmaz, birebir aynı RAM'i bulabilirseniz kullanabilirsiniz, çipleri aynı firmaya ait olmalı, çiplerde kendi arasında sınıflandırılıyor o da beraber çalışma durumuna etki eder, sorun çıkarma ihtimali var.

Şu an RAM fiyatları çok arttı, 16 GB yetiyorsa takip edip indirip yakalayıp 2 RAM almanız daha iyi olur, alırsanız da 6000 CL30- 6400 CL32 RAM alın.

Hocam sizce bunun aynısından tekli bulabilme şansım olur mu olmazsa mecbur 2'li alacağım. Ve bir süre tek olarak kullansam bu RAM'i performans olarak çok eksik olur mu?

Son düzenleme:
Tek olarak şu an yok, bulmak zor olabilir, bunu satıp yeni almak daha iyi gibi.

Tek RAM DDR5 olduğu için aşırı performans kaybı yaşatmaz, DDR4 olsa fark fazla olabilirdi, kullandığınız uygulamalar için 16 GB RAM yeterli geliyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz.

Merhaba, bir sistem satın aldım, büyük sorunlar yaşadım onlardan bahsedip canınızı sıkmak istemiyorum. Zaten tüketici hakem heyetine başvurdum. Şu an elimde bu RAM'den 1 tanesi var sadece. Mecbur tekli kullanıyorum, o yüzden yanına önerebileceğiniz uyumlu bir RAM mi almalıyım? Yoksa sıfırdan yeni ikili RAM mi almalıyım? Ve şu an bu RAM'i tek 1 tane ile kullanmak zararlı olur mu? Teşekkürler.

G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws M5 RGB DDR5 6400MHz CL36 1.35v Dual kit RAM.
Kapasite yetiyorsa tek bunu kullanabilirsin ama elindeki RAM Samsung ya da Micron IC kullanıyor, o sebepten dolayı yanına aynısından 1 tane daha almak gibi bir hata yapma. Ya böyle kullanmaya devam et ya da bunu satıp 2x16 Hynix IC kullanan kit almaya çalış, AM5 platformundasın diye düşünüyorum, Core Ultra için de yine Hynix ilk planda, Micron-Samsung yüksek frekans desteklememesi sebebiyle uyumlu değil hiçbir platforma DDR5'te. @dobronx Yaşadığın sıkıntıların yanlış RAM tercihi ile alakalı olma ihtimali çok yüksek.

Kapasite yetiyorsa tek bunu kullanabilirsin ama elindeki RAM Samsung'ya da Micron ıc kullanıyor, o sebepten dolayı yanına aynısından 1 tane daha almak gibi bir hata yapma. Ya böyle kullanmaya devam et ya da bunu satıp 2x16 Hynix ıc kullanan kit almaya çalış, AM5 platformundasın diye düşünüyorum, Core Ultra için de yine Hynix ilk planda, Micron-Samsung yüksek frekans desteklememesi sebebiyle uyumlu değil hiçbir platforma DDR5'te. @dobronx yaşadığın sıkıntıların yanlış RAM tercihi ile alakalı olma ihtimali çok yüksek.

Sıkıntı yaşamadım, sadece tek RAM'li kullandım ikincisi elimde yok. O halde böyle kullanmaya, tam yükte oyuna devam edebilir miyim? 2x16 yeni bir Dual RAM alana kadar

Bir sorum daha olacaktı, RAM'i XMP açık 6400 de mi çalıştırayım, yoksa standart kapalı mı kalsın? tek RAM olduğu için sormak istedim.

Son düzenleme:
Sıkıntı yaşamadım, sadece tek RAM'li kullandım ikincisi elimde yok. O halde böyle kullanmaya, tam yükte oyuna devam edebilir miyim? 2x16 yeni bir Dual RAM alana kadar

Bir sorum daha olacaktı, RAM'i XMP açık 6400 de mi çalıştırayım, yoksa standart kapalı mı kalsın? tek RAM olduğu için sormak istedim.
6400 açsan bile 2:1 mod atıyor, o yüzden yakın performans alacaksın kapalı haline göre. AM5'te isen EXPO açtıktan sonra 6000 çek frekansı, İntel'de isen 6400 kullanmaya devam et XMP açık şekilde. 2x16 Hynix 6400 CL32-6000 CL30 alman uygun olur sonrasında, şu anlık işini görüyorsa bu şekilde devam et.