Kriyus

Yetkin
Makaleler
1
Aldığım Corsair Vengeance RGB Pro 2x16 GB RAM Memtest'te hata veriyordu ve Windows'ta siyah ekran alıyordum. RAM'leri garantili değişim için penta teknik servise gönderdim. 1 hafta sonra, yani bugün, “iade faturası bekleniyor” deniyor. Ben değişim istemiştim çünkü 2024'te 3.000 TL'ye aldım, şu an RAM fiyatları çok arttı. Bu süreçte ne yapmalıyım? RAM'leri Amazon'dan aldım.

''Degerli musterimiz, urununuzun iade alinmasina karar verilmistir.. Satin almis oldugunuz firmaya durumu iletip iade/degisim surecini baslatabilirsiniz.. Satici firmanin kesecegi iade faturasi uzerine kayit numarasini not almalarini rica ederiz. Kayit no: 'B002''

1770795936859.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik teknik servisler. Size normalde iade/değişim rapor vermeli ve kararı size bırakmalı. Kalkıp da "Aman siz bunu zorla iade edeceksiniz." diyemez.
Teknik Servis'i arayıp raporu kabul etmediğinizi iletin ve iade/değişim olarak değiştirilmesini talep edin.

Klasik teknik servisler. Size normalde iade/değişim rapor vermeli ve kararı size bırakmalı. Kalkıp da "Aman siz bunu zorla iade edeceksiniz." diyemez.
Teknik Servis'i arayıp raporu kabul etmediğinizi iletin ve iade/değişim olarak değiştirilmesini talep edin.
Peki muadilini veya benzerini isteyebilir miyim, çünkü bu RAM'ler stokta yok.

Bu mesele de Amazon ile aranızda. Evet talep etme hakkınız var.
Pentayı aradım, değişim için Amazon’la görüşmemi söylediler. Amazon’la görüştüm, ancak ürün stokta görünmediği için değişim yapamadıklarını söylediler. İade için de rapor gerektiğini belirttiler ve satıcının numarasını verdiler. Bu yüzden direkt satıcıyla görüşeceğim.

Bu mesele de Amazon ile aranızda. Evet talep etme hakkınız var.

Amazon’la alakalı olmuyor. Genelde Amazon stok kalmadı sadece para iadesi yapabiliriz diyor başıma çok geldi oradan biliyorum. Servis teknik olarak iadeye zorlayamaz eğer ürünü tamir edemiyorsa muadili veya sıfırı ile değişim yapmak zorunda satıcı değil.

Eğer servis onarım veya değişim kabul etmezse THH’ye ver. Ellerinde yoksa bile gerekirse yurt dışından sıfır ürün getirmek zorunda sen değişim istediğin sürece. Ya da tamir edecekler edebiliyorlarsa. Para iadesi alma sakın.

Amazon’la alakalı olmuyor. Genelde Amazon stok kalmadı sadece para iadesi yapabiliriz diyor başıma çok geldi oradan biliyorum. Servis teknik olarak iadeye zorlayamaz eğer ürünü tamir edemiyorsa muadili veya sıfırı ile değişim yapmak zorunda satıcı değil.

Eğer servis onarım veya değişim kabul etmezse THH’ye ver. Ellerinde yoksa bile gerekirse yurt dışından sıfır ürün getirmek zorunda sen değişim istediğin sürece. Ya da tamir edecekler edebiliyorlarsa. Para iadesi alma sakın.
Amazon ile alakalı dediğim kişi konu sahibinin de belirttiği gibi Satıcı ile iletişim kısmıdır. Ürünün direkt Amazon'dan alındığını düşündüğüm için o şekilde bir yanıt verdim, yanlışlık yok gibi bence. İkincil olarak ürünü teknik servis temin etmek zorun dediğiniz kısmı anlamadım. Değişim/iade satıcı tarafından yapılmak zorunda. Teknik servis ile ne alakası bulunmakta?

Amazon ile alakalı dediğim kişi konu sahibinin de belirttiği gibi Satıcı ile iletişim kısmıdır. Ürünün direkt Amazon'dan alındığını düşündüğüm için o şekilde bir yanıt verdim, yanlışlık yok gibi bence. İkincil olarak ürünü teknik servis temin etmek zorun dediğiniz kısmı anlamadım. Değişim/iade satıcı tarafından yapılmak zorunda. Teknik servis ile ne alakası bulunmakta?

Saticida urun stogu yoksa sifiriyla veya muadiliyle degisimi servis yapmak zorunda. Ayni mevzuyu daha once cokca yasadim. Amazon'da stok yoksa bizde stok yok sadece para iadesi yapabiliriz diyor baska da bir sey demiyor. Ancak siz para iadesi istemediginizi belirtip tekrar servise basvurursaniz onlar ya urunu onarmak zorunda ya da sifiriyla ya da muadiliyle degistirmek zorunda. Eger ellerinde yoksa yurt disindan getirmek zorundalar. Ben bu durumu bir 3-4 kere yasadim. Servisler genelde para iadesine zorlamaya calistigi icin de her seferinde THH'ye yolum dustu ve davalari kazandim. Sonrasinda bu servisler pasa pasa muadil urun vermeyi kabul ettiler. Genelde servisler ayni zamanda distrubutor de oluyor o yuzden.

Saticida ürün stoku yoksa sifiriyla veya muadiliyle degisimi servis yapmak zorunda. Ayni mevzuyu daha once cokca yasadim. Amazon'da stok yoksa bizde stok yok sadece para iadesi yapabiliriz diyor baska da bir şey demiyor. Ancak siz para iadesi istemediginizi belirtip tekrar servise basvurursaniz onlar ya urunu onarmak zorunda ya da sifiriyla ya da muadiliyle degistirmek zorunda. Eger ellerinde yoksa yurt disindan getirmek zorundalar. Ben bu durumu bir 3-4 kere yasadim. Servisler genelde para iadesine zorlamaya calistigi icin de her seferinde THH'ye yolum dustu ve davalari kazandim. Sonrasinda bu servisler pasa pasa muadil ürün vermeyi kabul ettiler. Genelde servisler ayni zamanda distribütör de oluyor o yuzden.

Dün bana penta muadil ürün istiyorsanız mail atın dediler. Maili attım ve gelen cevap:
"merhaba,

Aynı model ve muadil stoklarımızda ürün olmadığı için ürünü alışa göre iade faturası düzenleyebilirizsiniz.

iyi çalışmalar"
Sizce ne yapmalıyım hocam? Bozuk ürünü geri isteyebilirim.

Şikayet Var'a yazmalı mıyım? @Görkem Say

Son düzenleme:
Dün bana penta muadil ürün istiyorsanız mail atın dediler. Maili attım ve gelen cevap:
"merhaba,

Aynı model ve muadil stoklarımızda ürün olmadığı için ürünü alışa göre iade faturası düzenleyebilirizsiniz.

iyi çalışmalar"
Sizce ne yapmalıyım hocam? Bozuk ürünü geri isteyebilirim.

Şikayet Var'a yazmalı mıyım? @Görkem Say

THH’ye verin. İade istemediğinizi, onarım veya muadil ürün istediğinizi belirtin. Size atılan belgeleri ve mailleri ekleyin dosyaya. Ellerinde olmasa bile getirmek zorundalar emin olun.