2230

Uzman
Makaleler
21
Cumartesi günü Gaming.Gen.TR'den PC Hocası GG8 sistem almıştım. Daha sonrasında eve getirdim ekran kartını ve soğutucusunu takıp bilgisayarı açtım. İlk başta problem yoktu ayarları falan yaptım ve daha sonra Valorant indirdim. Oyuna girince bilgisayardan coil whine gibi ses geldi fakat benzemiyordu da. Ben de teknik servisi aradım ve getirmemi söylediler. Götürdüm sistemi bugün sabahta aradılar ve "sistemi en ağır testlere soktuk herhangi bir problem yok" dediler. Ben de oyunlarda ses çıktığını ekran kartından veya güç kaynağından geldiğini tekrardan söyledim. Daha sonra arayacağız dediler aradan saatler geçmesine rağmen aramadılar ben arayınca da açmadılar. Yarın akşam sistemi alıp geleceğim, tekrar aynı ses olursa götüreceğim mecbur evim Avrupa yakasında fakat mağazaları Anadolu yakasında. Taksiyle gittiğim için 700 TL tutuyor otobüsle de kocaman kasa taşınmaz.

Bilgisayarı aldığım gün de oyundayken ses problemi olduğunda konu açmıştım incelemek isterseniz bakabilirsiniz.

Testlerden geçtiğini söylediler fakat hiç içime sinmedi. Ne yapmalıyım?

Sistem özellikleri;
  • ASUS TUF RX 7700 XT ekran kartı
  • 5 7500 F İşlemci
  • XPG Lancer 16 GB CL38 DDR5 RAM
  • SN580 1 TB SSD
  • ASUS Prime A620M-K
  • Hyper 80 Pro güç kaynağı
    - DeepCool AG400 Soğutucu

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatırladım. :) Sesin ya kule fandan ya da Coil Whine diye araştırıyorduk. Bildiğiniz gibi Coil Whine bir arıza olarak geçmiyor fakat siz ben pinpirikli bir insanım bu ses benim canımı sıkacak ne olursa olsun bir kere aklıma takıldı diyor iseniz iade sürecini başlatabilirsiniz. Sonraki aşamada ücret iadesi alınca başka bir sisteme bakıp alabilirsiniz.

Hatırladım. :) sesin ya kule fandan ya da coil whine diye araştırıyorduk. Bildiğiniz gibi coil whine bir arıza olarak geçmiyor fakat siz ben pinpirikli bir insanım bu ses benim canımı sıkacak ne olursa olsun bir kere aklıma takıldı diyor iseniz iade sürecini başlatabilirsiniz. Sonraki aşamada ücret iadesi alınca başka bir sisteme bakıp alabilirsiniz.

Reis süreci başlatın diyorsun iyi güzel de senin dediğin gibi tereyağından kıl çeker gibi işlemiyor süreç servis inceler bir şey yok der ki öyle demiş tüketici hakem heyetine taşınır bu konu orada da 6 ayı bulur ben en son tüketici hakem heyeti için başvuru yaptığım vakit sanırım yanlış hatırlamıyorsam ortalama 3 veya 4 ayı bulmuştu ilk geri dönüş.

Reis süreci başlatın diyorsun iyi güzel de senin dediğin gibi tereyağından kıl çeker gibi işlemiyor süreç servis inceler bir şey yok der ki öyle demiş tüketici hakem heyetine taşınır bu konu orada da 6 ayı bulur ben en son tüketici hakem heyeti için başvuru yaptığım vakit sanırım yanlış hatırlamıyorsam ortalama 3 veya 4 ayı bulmuştu ilk geri dönüş.

Hocam cumartesi günü alınmış sistem. 14 Gün koşulsuz iade zaten var. THH'ye falan gerek yok bu 14 gün içerisinde.

Hocam cumartesi günü alınmış sistem. 14 gün koşulsuz iade zaten var. THH'ye falan gerek yok bu 14 gün içerisinde.

Hocam hazır sistemler de firmalar iade almıyor yasal olarak eğer herhangi bir özelleştirilme yapılmadıysa iade edilebilir haklısınız ama şu anda hem cihazın servise gittiğini varsayarsak o 14 günlük cayma hakkını kullandırtmazlar bu ürün ayıplıymış rapor al bize öyle getir derler ki öyle de olacak gibi görünüyor yani o yüzden bu mevzuyu THH taşımadan çözülmesi zor.

Hocam hazır sistemler de firmalar iade almıyor yasal olarak eğer herhangi bir özelleştirilme yapılmadıysa iade edilebilir haklısınız ama şu anda hem cihazın servise gittiğini varsayarsak o 14 günlük cayma hakkını kullandırtmazlar bu ürün ayıplıymış rapor al bize öyle getir derler ki öyle de olacak gibi görünüyor yani o yüzden bu mevzuyu THH taşımadan çözülmesi zor.

Can dostum yüce insan sakın yanlış anlama dediklerimi amacım seninle veya fikirlerinle tartışmak değil, acaba benmi yanlış anlıyorum yazılanları 2 gün önce bir sistem alınmış ve sorun olduğu düşünülüp alındığı yere gönderilmiş. Başka bir servise değil yani gene alındığı yere gönderilmiş. Bundan dolayı o süreçte sekme olmaz. Başka bir yere yollamış olsa tamam dediklerine sonuna kadar katılacağım fakat aynı yere gittiği için el değiştirmemiş oluyor. Bu sebepten dolayı bu 14 günlük koşulsuz iade sürecini geçirmeden iadesi uygundur. Bizim esnafımızı sıkıntı çıkarmakta ustadır ama kanunu biliyorsan köşeye güzel sıkıştırırsın.

Bu aldığı sistemin sözleşmesi :)

TÜKETİCİ, SATICI ile imzaladığı işbu Mesafeli Satış Sözleşmesi'nden 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise TÜKETİCİ'nin veya TÜKETİCİ tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak TÜKETİCİ, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.

Test yaparken sese rastlamamaları değişik geldi.

Hatırladım. :) Sesin ya kule fandan ya da Coil Whine diye araştırıyorduk. Bildiğiniz gibi Coil Whine bir arıza olarak geçmiyor fakat siz ben pinpirikli bir insanım bu ses benim canımı sıkacak ne olursa olsun bir kere aklıma takıldı diyor iseniz iade sürecini başlatabilirsiniz. Sonraki aşamada ücret iadesi alınca başka bir sisteme bakıp alabilirsiniz.
Sistem fiyatına göre iyi olduğundan almıştım. Sorunlu parçayı değiştirmiyorlar mı?

Son düzenleme: