Makaleler
43
Techolay Sosyal Kuralları'nda böyle bir kural yok. Ancak forumda birkaç kere gereksiz yere Türkçe yerine İngilizce kelime kullananlar gördüm (Örnek: Hangi App sürümünü kullanıyorsunuz? Başlık yerine "title" demek...). Dilimiz artık çok fazla yozlaşmaya başladı, bu yüzden teknik terimler hariç Türkçe kelime kullanma zorunluluğu ve kullanmayanlara ceza verilme kuralı olsun.
Ki bana zaten gereksiz ve boş yere İngilizce kelimeler kullanmak çok çirkin geliyor, cümleye yakışmıyor bir kere.

Artı 10 Eksi
Son düzenleyen: Moderatör:
PC dünyasının dili Türkçe değil İngilizce olduğu için öğrendiğim çoğu şeyi yabancı kaynaklardan öğrendim. Çok uzun yıllar oturmuş bir düzenim var. Terimleri direkt yabancı şekilde öğrendim, yazmaya o şekilde alıştım. Bunu düzeltmem de aylarımı alır.

Eğer öyle bir kural gelecekse bana elveda diyebilirsiniz cezalardan ötürü.
Böyle kişiler için can sıkıcı bir durum olabilir, kimin İngilizce kelime kullanıp kullanmayacağını belirlemek de epey riskli olur.
Bence zorunluluğa gerek yok bu konuda, "çok göze batanları" raporlamak çözüm olarak yeter bence.

Techolay Sosyal Kuralları'nda böyle bir kural yok. Ancak forumda birkaç kere gereksiz yere Türkçe yerine İngilizce kelime kullananlar gördüm (Örnek: Hangi App sürümünü kullanıyorsunuz? Başlık yerine "title" demek...). Dilimiz artık çok fazla yozlaşmaya başladı, bu yüzden teknik terimler hariç Türkçe kelime kullanma zorunluluğu ve kullanmayanlara ceza verilme kuralı olsun.
Ki bana zaten gereksiz ve boş yere İngilizce kelimeler kullanmak çok çirkin geliyor, cümleye yakışmıyor bir kere.

Mantıklı bir öneri değil eksiledim.

Şöyle de bir şey var, internet dünyasındaki birçok terim İngilizce ve İngilizce olarak kalmalı. Aşırı göze batan bir tabir olursa raporlanarak iş çözülebilir. Türkçe tabiri sırıtmayan kelimeyi İngilizce yazanlar için raporlayabilirsiniz. Ama onun dışında komple kestirip attırmak saçma olur bence.

PC dünyasının dili Türkçe değil İngilizce olduğu için öğrendiğim çoğu şeyi yabancı kaynaklardan öğrendim. Çok uzun yıllar oturmuş bir düzenim var. Terimleri direkt yabancı şekilde öğrendim, yazmaya o şekilde alıştım. Bunu düzeltmem de aylarımı alır.

Bari biraz okusaydınız be hocam.

...teknik terimler hariç Türkçe kelime kullanma zorunluluğu ve kullanmayanlara ceza verilme kuralı olsun.

Ha ama eğer kullanacağınız kelime teknik bir kelime değilse zahmet olacak ama Türkçe karşılığını kullanın yani.

Mantıklı gelmediğinden katılmadım bu öneriye. Kimin nasıl bir dil kullanacağına biz karışamayız, ne kadar her şeye İngilizce koymaya çalışan insanlardan tiksinsem de "sen şunu diyemezsin, sen bunu diyemezsin" gibi ithamlar çok hayalperest bir yaklaşım.

Mantıklı gelmediğinden katılmadım bu öneriye. Kimin nasıl bir dil kullanacağına biz karışamayız, ne kadar her şeye İngilizce koymaya çalışan insanlardan tiksinsem de "sen şunu diyemezsin, sen bunu diyemezsin" gibi ithamlar çok hayalperest bir yaklaşım.
Amaçları Türkçeyi korumak anlaşılan ama yazı içerisinde sırıtan bir tabir olmadığı sürece mesajlardaki her şeyi Türkçe yazma gibi bir zorunluluk olmamalı.

Son düzenleyen: Moderatör: