Her dönem bir bilgisayar popülarite kazanıyor, bir dönem mühendislik öğrencilerinin vazgeçilmezi Monster'dı, bir dönem geldi millet HP Victus önermeye başladı. Tabii o zamanlar sıkıntısızdı, kötüleyenleri vardı ama söyledikleri tek şey ekranının firmanın sitesinde belirttiğinden daha dandik olduğu ve kalitesiz ürün ürettiğine dairdi ki öyleydi de, bu bilgisayarların çoğu sonradan sensör arızası açtı.
Sonraki süreçte benim gördüğüm kadarıyla Lenovo LOQ serisi popüler olmaya başladı, bayağı da sattı muadillerinden daha ucuza aynı performansı verebilecek ürün satıyordu ama sonunda onda da bilgisayarın elektronik bileşenlerinin güç besleme kısımlarında arızalar çıktı bilgisayar bir anda sustu ve bir daha tepki vermedi(burada küçük eksiklikler olabilir açılan şikayetlerden daha detaylı olarak görebilirsiniz).
Şunu eklemek istiyorum forumda açılan konulara baktığım kadar sosyal mecralarda da paylaşılan videolara bakıyorum, çoğu genelde objektiflikten uzak tamamen ürün tanıtımı ve reklam amaçlı hazırlanmış içerikler. Zamanında HP Victus'u öve öve bitiremiyorlardı dillere destan bilgisayardı, bir kişi açığını buluyorsa karşısına markayı öven beş kişi çıkıyordu öyle bir ortam hakimdi. Sonra ne oldu? Bilgisayar patlak verdi, hem de çok saçma bir yerden.
Bugün GameGaraj popüler ve fiyatına göre de çok iyi özellikleri var ama şunu dabilmek gerek reklam kampanyasının çok iyi olması ya da fiyatının rakiplerine göre uygun olması ürünün iyi olduğu anlamına gelmez, birçoğumuz bunu deneyimleyerek öğrendik en azından ben öğrendim. O yüzden GameGaraj'ın sıkıntılarını şimdi değil, her gün aktif kullanan kullanıcılar bilgisayar ile en iyi ihtimalle bir seneyi devirdikten sonra anlarız. O zaman kendini belli etmeye başlar, yeni yeni piyasaya sürüyorlar çok yeni değil ama yine de satışlar sürekli devam ediyor bu durumda daha insanlar ilk kez deneyimliyorken iyi mi kötü mü bilemeyiz.