Ben de bir süredir GameGaraj R9T-5070 32 GB modelini kullanıyorum. Fiyatı çok iyiydi ve kredi kartı kampanyasıyla 65~ bin TL'ye denk geldi. Öncelikle bu fiyata bildiğim kadarıyla böyle bir işlemciyi sunan başka hiçbir marka yok. Aynı fiyat bandındaki diğer ürünlerde 14. nesil i7'ler bulunurken bu üründe R9 8945hx var mesela. Aynı şekilde diğer modeller 1080p ekranlar sunarken bu model 300 Hz 2K ekran sunuyor, her ne kadar bazıları VRAM açısından bunun saçma olduğunu savunsa da. Ben hem rekabetçi hem AAA oyunlar oynadığım için DLSS 2K çözünürlükte AAA oyunlarda yardımcı oluyor, rekabetçi oyunlar ise işlemciye yük bindiriyor ve 300 Hz farkını hissediyorum mesela. Marka imajı ve hizmeti o kadar iyi olmayabilir ama bilinen bir markanın muadil bir ürününü alsaydım çok daha fazla para verecektim. Soğutma konusuna gelirsek, bence laptop tarafında zaten 80 derece altını beklemek biraz zor. Cihaz gerçekten bayağı fan çalıştırıyor ve fanları Turbo moda alınca baş bile ağrıtıyor ama bir gaming Laptop'tan bunu beklemek lazım diye düşünüyorum. Sıcaklık bazen yükselse de thermal throttling yaşadığımı düşünmüyorum.
Hocam sizin 5070 115W kasa bunu kaldırıyor zaten. İşlemciler de üretim tasarımı gereği o 64 MB L3 önbellek ekstra ısı demek. Intel apayrı seviye onlar zaten ne yaparsan yap sağumuyor. Ben neden 5070 Ti için neredeyse sınırda gezen cihazlara bu kadar önem arz ediyorlar onu anlamadım. Eğer teknoloji kanalları şişirmeseydi bence imkanı yok bu kadar satamazlardı. TR piyasasında laptop yok şaka gibi. 4 5 model etrafında dönüyoruz. Ben ona kızıyorum, başta rekabet olur fiyatlar düşer dedim diğer markalarda geri adımı bırak daha da zam geldi.