Amazon Teknolojinci satıcısından alışveriş yapmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Miles Upshur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 461
  • Etiketler Etiketler
    alışveriş
onu bende biliyorum dostum, neyden şikayetçi olduğumu anlamadınız sanırım.

Valla hocam Amazon'da pek etkili değil, olsaydı şuan zaten iadeyi yaptırırdı.
Müşteri hizmetlerini sıkıştıracaksınız güzel bir dille. Ben 28 günlük ekran kartı iade ettirdim. En kötü süreç uzayacak sadece. Dert edinmeyin bunu bu kadar. Ürün gelince almazsınız 3 gün şubede durup geri gider. Ondan sonra da yazarsınız MH'ye.

Garanti olsun dersen ürünü teslim alırsın. Kendin iade edersin. Her şey daha kontrollü olur.

Amazon'da bilindik bir satıcıdan 2 TB SSD aldığımda bana kargolamamışlardı ve Amazon'da para iadesini 1 ay sonra bana vermişti. Hatta Amazon 1 ay uzattığı için bankayla iletişime geçip harcama itirazı oluşturmuştum Amazon'a karşı. Hangi site olursa olsun pazar yeri satıcısında mağdur olabilmeniz yüksek. Ben genelde büyük e-ticaret sitelerinin kendilerinden alışveriş yapıyorum. Tabii Amazon'un kendisi de bozulan PSU'mu serviste değişim çıkmasına rağmen yenisini yollatmayıp iade ettirmişti. İade edilen tutarla aynı ürünü güncel olarak alamıyordum. Bunları sadece delisine amazon.tr'nin övülmesine yazıyorum. Evet, Amazon'un müşteri memnuniyeti diğerlerinden daha iyi olabilir ama kusurları var ve Amazon iyi değil, diğer satıcılar kötü. Konuya gelirsem, kargoyu teslim alma direkt iade olur, çok takma.

2 defa kasa aldım, birini 1 hafta kullandım, diğerini ise 2 hafta kafa şişirdi; iade ettim, Amazon'dan almıştım.

Bir kişi şöyle bir yorum yapmış attığın linke baktım "Paketim bir buçuk ay oldu gelmedi paramı iade edin lütfen" paket eline ulaşırsa iade edersin ulaşırsa tabii.

Örnek betaplus teknoloji kendisi Gaming.Gen.TR'nin yan bayisi gibi bir şey. Amazon'da aldığım ürünü 1 hafta bekletip kargolamamıştı iptal olmuştu. Ürünleri göndermiyorlar, farklı yerlerde satıyorlar gönderiyorlar ona lafım yok ama Amazon'da, kötü bir firma.

Amazon'daki beta Plus teknolojiden daha kötü satıcıya denk gelen yoktur bence @cansux

Son düzenleme:
Keşke tek sorun satıcının kargolamaması olsa. Amazon kargo takip no'su çıktıktan sonra (kargo yola çıkmıyor, takip no'su oluşturulup kargonun alma planı yapılıyor) gram destek olmuyor. Ben 18 Mart'ta aldığım SSD'nin iadesini 15 Nisan'da alabildim. Satıcı Tebilon'du.

Hepsiburada'da en azından kargoda iptal et seçeneği var ama onda da satıcı ne derse o oluyor sanırım.

Ben de işte 1 hafta iptal edemeyip yani aslında kendim manuel edebiliyordum da Amazon bekleyelim 2 gün daha bekleyelim 1 gün daha bekleyelim, bekleyelim ya illa gelir gönderirler muhabbeti yapa yapa 1 haftayı buldu iptal edip artık bekleyememem. 1 hafta sonra da anında geldi para iadem yani 1 hafta beklemedim para için direkt iptal ettim para geldi ama ürünü 1 hafta gelir gelecek kargoya verilir umuduyla bekledik. Ayrıyeten Amazon'un değişim yapmaması saçmaymış, kendisi satıyorsa değişim yapmalıydı. Satıcı farklıysa sadece iade diyebiliyor değişim olmuyor diyorlar genelde.

Oluyor tabii böyle şeyler illa ama yine de aralarından en iyisi açık ara farkla Amazon ne alırsam Amazon'dan alıyorum almaya çalışıyorum. Kalkıpta iade edemeyeceğimi söyleyen, ürünü bana zimmetleyecekleri yerlerden mümkün olduğunca almamaya çalışıyorum.

Amazon müşteri hizmetleride bir işe yaramıyor, 48 saat sonra bakarız diyorlar. Ürün zaten o zaman satıcıya gitmiş olacak.

Amazon'da kötü bir firma.
İlgilenmiyorlar ki dalga geçer gibi boş boş aynı şeyi papağan gibi tekrarlıyorlar, öbürü 24 diğeri 48 bazısı 72 saat bekle diyor. Adam açığı bulmuş milletle eğleniyor. Bunlarda müşteriyi sinir etmeye çanak tutuyorlar herhalde.

Virgül koymayı unutmuşum Amazon'da satıcı kötü bir firma yani bana göre Amazon kötü bir firma değil.

Ayrıyeten Amazon'un değişim yapmaması saçmaymış, kendisi satıyorsa değişim yapmalıydı. Satıcı farklıysa sadece iade diyebiliyor değişim olmuyor diyorlar genelde.

Satıcı bizzat Amazon.tr'nin kendisiydi. Ürünü servise değil kendilerine yollansaydı değişim olabileceğini söyledi ama hem 30 günü geçmişti hem de yetkili servise yollamıştım. MSI marka PSU'ydu, servis point'ten değişim/iade fişi gelmişti. Ben kendilerinden değişim istedim, olmadı. THH'ye başvursam kazanırdım da uzun süre bilgisayarsız kalmak istemedim.

Bir keresinde Samsung 25W şarj adaptörü almıştım, sahte çıkmıştı. Neyse ki 30 gün hakkımı kullanarak iade edebilmiştim. Ben Amazon'u daha çok düşük vade farkı/vade farksız taksit ve 30 gün iade için kullanıyorum. Galiba son zamanlarda bazı ürünlerde de 14 gün iade hakkı diye gösteriyor. Ayrıca Amazon.tr, Türkiye'de başka kimselerin satmadığı ya da daha pahalıya sattığı markaları kendileri uyguna getirip satabiliyorlar; örneğin Ugreen marka ürünler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…