Miles Upshur

Üstün
Adını bile muhtemelen kimse bilmez, olayı anlatayım. Amazon üzerinden 2 gün önce laptop soğutması aldım, alır almaz 5 dakika sonra iptal ettim. Defalarca Amazon müşteri hizmetleri iptal talebimi iletmesine rağmen adam inadına kargoladı. Satıcının profiline gireyim dedim, 10 olumsuz yorumdan 8'i aynen bu sebepten. Amazon talep iletmekle kalınca ben de internette satıcının iletişim bilgilerini buldum. Adamı arıyorum, mahalle ağzıyla salına salına, yok bu muydu, olay iade ederiz, hallederiz falan filan. Yahu be adam, sen o ürünü zaten iade alacaksın, konu siparişten sonra 5 dakika sonra iptal edilmiş ürünü kargolayıp benim zamanımdan çalman. Yarın kargoyu almadan geri göndereceğim. Bu tür adı sanı bilinmeyen satıcılardan alışveriş yapmayın. Adamı zıvanadan çıkarır.

Satıcı linki: Amazon.com.tr Satıcı Profili: Teknolojinci

Son düzenleyen: Moderatör:
Adını bile muhtemelen kimse bilmez, olayı anlatayım. Amazon üzerinden 2 gün önce laptop soğutması aldım, alır almaz 5 dakika sonra iptal ettim. Defalarca Amazon müşteri hizmetleri iptal talebimi iletmesine rağmen adam inadına kargoladı. Satıcının profiline gireyim dedim, 10 olumsuz yorumdan 8'i aynen bu sebepten. Amazon talep iletmekle kalınca ben de internette satıcının iletişim bilgilerini buldum. Adamı arıyorum, mahalle ağzıyla salına salına, yok bu muydu, olay iade ederiz, hallederiz falan filan. Yahu be adam, sen o ürünü zaten iade alacaksın, konu siparişten sonra 5 dakika sonra iptal edilmiş ürünü kargolayıp benim zamanımdan çalman. Yarın kargoyu almadan geri göndereceğim. Bu tür adı sanı bilinmeyen satıcılardan alışveriş yapmayın. Adamı zıvanadan çıkarır.

Çok var öyle satıcı teknolojik ürün alırken bu tarz yerlerden almamak lazım İncehesap, Vatan Bilgisayar gibi bilindik yerleri tercih et bence. Bende PttAVM'den klavye almıştım 3 aydır uğraşıyorum on kere talep açtım adam faturayı göndermiyor en son maliyeye şikayet ettim vergi kaçırıyor falan diye.

Çok var öyle satıcı teknolojik ürün alırken bu tarz yerlerden almamak lazım İncehesap, Vatan Bilgisayar gibi bilindik yerleri tercih et bence. Bende PttAVM'den klavye almıştım 3 aydır uğraşıyorum on kere talep açtım adam faturayı göndermiyor en son maliyeye şikayet ettim vergi kaçırıyor falan diye.
Amazonda güzel satıcılarda vardı ben kulaklık almıştım adam beni arıyor abla pahalı almışsın benden daha ucuz satan yerler var istersen iptal et demişti şok olmuştum.

Amazonda güzel satıcılarda vardı ben kulaklık almıştım adam beni arıyor abla pahalı almışsın benden daha ucuz satan yerler var istersen iptal et demişti şok olmuştum.

Satıcı farklı gönderici Amazon'sa yine sorun olmaz, satıcı kargolayıp Amazon'a gönderiyor. Tam o esnada sen canlı desteğe iptal yaz, yine iptal ederler. Eline ulaşsın, 1 ay kullan, yine iade alırlar. Amazon aracı oluyor bir nevi.

Kargoya sizi aradığında ürünü teslim almayın iyi günler.

Bu tarz adamlarla hiç uğraşmayacaksın. Tüm süreci Amazon ile yöneteceksin. Ağızlarını açamıyorlar, emin ol. Sessiz sedasız isteselerde istemeseler de iadeyi yapıyorlar.

Satıcı olsam hayatta Amazon'da dükkan açmazdım.

Satıcı farklı gönderici Amazon'sa yine sorun olmaz, satıcı kargolayıp Amazon'a gönderiyor. Tam o esnada sen canlı desteğe iptal yaz, yine iptal ederler. Eline ulaşsın, 1 ay kullan, yine iade alırlar. Amazon aracı oluyor bir nevi.

Evet bunu duymuştum iade ve destek sistemi iyiymiş. Keşke Trendyol'da öyle olsa adam iademi reddediyor neymiş ürünün kutusunu açmışım jelatinini açmışım tekrar satamazmış lan öyle bir şey mi var dedim.

Evet bunu duymuştum iade ve destek sistemi iyiymiş. Keşke Trendyol'da öyle olsa adam iademi reddediyor neymiş ürünün kutusunu açmışım jelatinini açmışım tekrar satamazmış lan öyle bir şey mi var dedim.

Evet, N11, Hepsiburada, Trendyol eğer kendi satıcıları değilse, Trendyol veya Hepsiburada satıcısı mesela, bunlar'dan ayrı farklı bir satıcıysa neredeyse kimse iade almıyor ve firma artık Trendyol, Hepsiburada her neyse o firmayı haklı buluyor. Sen de öyle kalıyorsun. Amazon'da böyle bir durum yok, almak zorunda alıyor ama yine de en azından satıcı farklı olsa da göndericinin Amazon olmasına dikkat etmek lazım veya güvenilir bir satıcı olmasına. Kanunda olmayan bir şeyi de nasıl yapıyorlarsa onu da anlamak zor tabii. Kanun 14 gün içinde iade edebilirsin diyor. Wraith, Trendyol gibi yerlerdeki satıcılar da; yok, bizim kendi kurallarımız/kanunlarımız var, sen kutuyu açtın, biz satamayız artık deyip almıyor.

Evet N11, Hepsiburada, Trendyol eğer kendi satıcıları değilse Trendyol veya Hepsiburada satıcısı mesela Bunlar'dan ayrı farklı bir satıcıysa neredeyse kimse iade almıyor ve firma artık Trendyol, Hepsiburada her neyse o firmayı haklı buluyor. Sen de öyle kalıyorsun. Amazon'da böyle bir durum yok almak zorunda alıyor ama yine de en azından satıcı farklı olsa da göndericinin Amazon olmasına dikkat etmek lazım veya güvenilir bir satıcı olmasına. Kanunda olmayan bir şeyi de nasıl yapıyorlarsa onu da anlamak zor tabii. Kanun 14 gün içinde iade edebilirsin diyor Wraith, Trendyol gibi yerlerdeki satıcılar da; yok bizim kendi kurallarımız/kanunlarımız var, sen kutuyu açtın biz satamayız artık deyip almıyor.
Bunu diyor aynen en son arayıp azarladı beni sizde hiç vicdan yokmu atın iban göndereyim paranızı dedi THH şikayet etmiştim kabul etmedim iban atmadım resmi sürecin tamamlanmasını bekleyelim dedim kapattım.

Dosya Ekleri

• IMG_20260803_210620.webp
    IMG_20260803_210620.webp
    189 KB · Görüntüleme: 19
Kargoya sizi aradığında ürünü teslim almayın iyi günler.
onu bende biliyorum dostum, neyden şikayetçi olduğumu anlamadınız sanırım.

Bu tarz adamlarla hiç uğraşmayacaksın. Tüm süreci Amazon ile yöneteceksin. Ağızlarını açamıyorlar, emin ol. Sessiz sedasız isteselerde istemeseler de iadeyi yapıyorlar.

Satıcı olsam hayatta Amazon'da dükkan açmazdım.
Valla hocam Amazon'da pek etkili değil, olsaydı şuan zaten iadeyi yaptırırdı.

onu bende biliyorum dostum, neyden şikayetçi olduğumu anlamadınız sanırım.

Valla hocam Amazon'da pek etkili değil, olsaydı şuan zaten iadeyi yaptırırdı.
Bir kişi şöyle bir yorum yapmış attığın linke baktım "Paketim bir buçuk ay oldu gelmedi paramı iade edin lütfen" paket eline ulaşırsa iade edersin ulaşırsa tabii. 🙄