BirForumcuKişi
Üstün
Tanıdıgım aracılıgı ile gireceğim, sizce calısılır mı?
Tanıdıgım aracılıgı ile gireceğim, sizce calısılır mı?
Top sakal.
Şaka bir yana günlük çalışma saati yan hakkı ücreti hakkında bir bilgin yok mu?
5 ay diye bir deneme mi var ya? Hahaha.Gidip konuşacağım, 5 ay denemem varmış. Kotayı doldurmam lazımmış, her ay kasko, Tecno tarzı telefonları filan okutacağım millete antivirüsle filan, öyle gidip görüşeceğim.
2012 yılınca çalışmıştım dışarıdan çok güzel görünen içeriden berbat bir yerdi. 2 hafta eğitim sonrası asgari ücrete imza attırıp anlattıkları ballı maaşları sadece kademe kademe olan hedef ve onun üstüne çıktığında veriyorlar. Tabii hedefi tutturmaya yaklaşınca yediğin revizelerden bahsetmiyorlar. Evime yakın sıralamada en az 6 tane şube varken Ankara'nın diğer bir ucuna yolladılar. Bunu daha eğitimdeyken belirliyorlardı orada konuştum sorun etmeyin mağazaya gidince halledilir demişlerdi. Mağazaya gittiğimde ise sen böyle başlarsan çok sıkıntı çekersin daha uzağa gidersin diye ilk gün tehdidimi yediğimi dün gibi hatırlıyorum. Klasik tuvalete gitmeni sayan. İşte oraya dayanma burada bekleme sürekli ayakta duracaksın. Vs reyon temizliği vs geçiyor günlerin. Arkadaşlık neredeyse yok çünkü herkes diğerinin müşterisini nasıl çalarım ya da nasıl onun önüne geçerim peşinde. Çünkü para kazanman buna dayalı.
Bir de yeni moda olan ek garanti düz ürün satman hiçbir şey ifade etmiyor buna da limit koyuyorlar ya müşteriyi artık kandırıp mı satarsın ne yaparsın bunu satacaksın diyor bunu satamazsan limiti dolmazsa normal hedefi de vermiyor vs.
6 ay çıkamadım çünkü eğitimin parasını istiyorlardı. 6 ay sabırla dayandım. 6. ayımın dolduğu gün çıktım. Berbat bir deneyimdi benim için. Bölge müdürleri de adam kollama tarzında eski kemik adamlar kazanıyor kısaca. O dönem bu mağazaların en parlak döne miydi deli gibi satış dönse de eleman çokluğu ve sürekli revize yiyen hedeflerden dolayı para kazandırmıyorlardı. Ama kendileri kazanıyordu tabii.
Şimdi o dönemlerde bitti artık çoğu mağaza sinek avlıyor. Pil vs için gelen adamlarla uğraşırsın. Artık olay internet Amazon Hepsiburada. Zaten çok fazla küçülmeye gittiler.
Ben satış danışmanlığı yaptım uzun dönem en iyisi yataş firmasıydı hem rahat ayakta bekleme zorunluluğu yok çünkü çoğu yer müşteri olmasa bile ayakta durmanı istiyor. Çayın kahven var. Hedefler daha makul ben yatak mağazasında çalıştım mobilya bana göre değildi biraz ağız biraz da ürünü öğrenince olay sana kalıyor. Yatak yorgan nevresim satıyorsun yani. Ortam rahatlığını kafa rahatlığını bir tek burada bulmuştum.
Bir de açık konuşmak gerekirse teknoloji mağazalarının çoğunda o gördüğün topsakallılar bildiğin müşterileri kandırıyor.
Başka bir teknoloji mağazası (yerel ama şubesi çok ve büyük markaların satışını yapıyor) adamlar teşhir ürünleri sıfır diye sattırıyordu. Kutular alttan açılıyor kurutma makinesi ile. Sonra onları özenle sıfırlayıp tekrar kapatıyorlar. Kuruluma giden servis de kendilerinin ve adamlar bildiği için fazla lekesi olanları içeri girdiklerinde güya aceleleri varmış gibi elimden olmuştur falan diye (ekrana bilerek dokunuyor) sonra hemen ilaç sıkıp temizliyor. Vs böyle bir düzen çok var. Bu düzene uymak zorunda kalıyorsun 4 ay falan dayandım zaten eleman dayanmıyordu.