Telefon al sat yapmak mantikli mi?

Son bir yıl içinde dört kez telefon değiştirdim. Bunlar kâr elde etmek amacıyla değil, tamamen can sıkıntısından ve değişiklik isteğinden kaynaklandı. Bazen model yükselttim, bazen de üzerine para alarak daha düşük bir modele geçtim.

19 yaşındayım. Sizce al-sat yaparak bir miktar kâr elde etme şansım var mı?
Bunun dışında ekran kartı da çok değiştirdim. Sürekli model yükselttiğim durumlar oldu. Bozuk telefon alsam, ekran, batarya gibi basit işlemleri kendim yapabilirim. Daha önce kendi telefonumun ekranını ve bataryasını değiştirdim.
Geçen sene 1.500 TL'ye iPhone 6S alıp ertesi gün 2.000 TL’ye satmıştım. Sonrasında bu işlerle pek uğraşmadım.

Şu anda bir pastanede çalışıyorum ama ne aldığım ücret iyi, ne de işte mutluyum. Al-sat yaparak cebimde az da olsa para biriktirmek istiyorum. Sizce bu mümkün mü?

Mümkün ama belli bir sefer satıştan sonra vergi levhası gerekiyor. Ben sahibinden üstünden bu sene biraz alım satım yaptım vergi levhası istedi. Haberin olsun.

Artı -1 Eksi

Üstteki arkadaşın da dediği gibi birazcık al sat yap hemen vergi levhası istiyorlar. Ödemek de cabası, uğraşırım diyorsan mantıklı fakat pastanedeki işini bırakman gerekebilir.

Mümkün ama belli bir sefer satıştan sonra vergi levhası gerekiyor. Ben sahibinden üstünden bu sene biraz alım satım yaptım vergi levhası istedi. Haberin olsun.

Yillardir alip sattigim seyler oldu hiç oyle bir şey istemedi, yeni gelen bir şey mi?

Bilmiyorum ben de bu sene ilk defa karşılaştım.

Hocam bir de soyle bir sorun var kenarda param yok. Telefon al sat yapmak icin ekran kartimi satmayi dusunuyorum. 6600XT kullanıyorum. Evde 2. bir PC var onu kullanirim satinca. Bir sure boyle devam edip kenarda idare edecek para olursa da ekran karti takarim geri sisteme.

@sasininaskeri2, pastanede çalışmanız daha mantıklı. İşinizden memnun değilseniz başka bir iş düşünebilirsiniz.

Evet, al-sat yaparak para biriktirebilirsiniz. Ancak bu süre uzun sürer. Örnek veriyorum sen 1 günde pastanede çalışarak kazandığın parayı 1 haftada 1 telefon satarak kârını kazanacaksın. Tamamen işi bırakıp al-sat yapmak mantıksız. Biraz kategoriyi arttırabilirsen, PlayStation, bilgisayar gibi ürünlerde satarsan düşünülebilir. Bu arada çalışırken de al-sat yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…