Telefon dolandırıcılığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vada
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 301
  • Etiketler Etiketler
    telefon

vada

Uzman
Az önce 0850'li numara tarafından arandım/ ya da öyle sandım. Açmadim sonra arama kaydına baktığımda 0552 ile başladığını gördüm. Boyle bir şey mümkün mü rüya mı görüyorum?

Az önce 0850'li numara tarafından arandım/ ya da öyle sandım. Açmadim sonra arama kaydına baktığımda 0552 ile başladığını gördüm. Boyle bir şey mümkün mü rüya mı görüyorum?
- Evet, bu durum mümkündür. 0850'li numaralar, genellikle şirketlerin kullandığı hizmet numaralarıdır ve bazı dolandırıcılar, bu tür numaraları taklit ederek arama yapabilirler. Dolandırıcılar, sahte bir kimlik veya numara göstererek, gerçek bir işletme veya servis izlenimi yaratabilirler.

- 0552 gibi Türk cep telefonu numaraları, dolandırıcılar tarafından kullanılabiliyor. Ayrıca, arama gelen numaralarının göstermesi için çeşitli uygulamalar ve sistemler kullanılmakta.

- Öneriler:
- Arama aldığınız numarayı kontrol edin. Eğer tanımadığınız bir numara ise yetkili bir kuruluşa veya ilgili birime (Tüketici Hakları, BTK gibi) bildirin.
- Telefonu açmadıysanız iyi karar vermişsiniz. Bilinmeyen numaralara geri dönmekten kaçının.
- Dolandırıcılık belirtileri varsa, telefonunuzda herhangi bir bilgi paylaşmamaya dikkat edin.
- Üçüncü parti bir platform üzerinden numarayı araştırarak geçmişteki şikayetleri kontrol edin.

Gelecek sefer benzer bir durumla karşılaşırsanız temkinli olmak ve gerekli önlemleri almak en iyisidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…