MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba, Mi TV Stick satın aldım. Telefon ekranını TV'ye yansıtıp video açtım. Ama gecikme sorunu oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Telefon ekranını "Google Home" uygulamasından yansıtıyorum.

Muhtemelen de Wi-Fi 5 ya da 6 ile bağlanıyorsunuz ama 2.4GHz olduğu için gecikme olması normal. Wi-Fi 6 ya da 7'de 5GHz'te denemeniz fayda sağlar gecikmeye. Ha Apple'ın HomePod'lara yaptığı gibi kasıtlı bir 2-3 saniyelik gecikme gibi bir şey yapıyorsa Google, onu bilemem. Ona bir çözüm bulamazsınız zatne.

Kablosuz yayın aktarımı olduğundan son derece normal. Bende de Google'ın Chromecast cihazı var ve 0.50 saniyelik gecikme oluyor. Sebebi kablosuz aktarım yapması tamamen. 2.4 GHz'lik bir durum değil ne yazık ki.

Ekleme yapayım, 2.4 GHz ve 5 GHz ağının buradaki yeri sadece görüntü aktarım kalitesi olur. Kötü bir modemde 2.4 GHz kullanılıyorsa TV'ye yansıyan görüntü donabilir, piksellenebilir ve halihazırda 0.50 saniye geciken görüntü daha da gecikebilir. Düzgün modemde 5 GHz ağında ise sadece gecikme dediğimiz olay olur ancak hiçbir şekilde takılmaz ve kalite azalması olmaz.

Son düzenleme: