Telefon görüşmesini kaydetmek yasal mıdır?

6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu (KVKK) kapsamında, telefon görüşmelerini kayıt altına almak için karşı tarafın açık rızasını almak gerekiyor. İşte bu tür görüşmelerde kullanabileceğiniz örnek bir rıza metni:

Görüşmenin başında:
Merhaba [karşı tarafın adı]. Öncelikle sizi bilgilendirmek isterim ki, bu görüşmeyi kayıt altına almayı planlıyorum. 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında, görüşmemizin kayıt altına alınabilmesi için sizin açık rızanıza ihtiyaç duyuyorum. Bu kayıt, görüşme içeriğinin daha sonra referans alınabilmesi amacıyla yapılacaktır.

Sucu ispatlamak icin kayit altina almayi planliyorsun ama kvkk kapsaminda sucludan izin istiyorsun. Mukemmel plan. Tabi ki kardesim ne demek, kaydedebilirsin, hatta kayit falan ugrasmayalim hic, sen itiraf icin bir dilekce hazirla ben ugrar imzalarim bir ara.

Delil amaçlı yasal diye biliyorum.

İfadeler: 442

Babam ve bende de a54 5g var. Lg g3 kullandığı sıralar uygulama ile kayıt ediyordu, geçen a54 için de uygulama istedi ama şimdi ki uygulamalara pek güvenemedim.
Nasıl yaptığını ve sadece senin sesin mi kayıt ediliyor, yoksa ikinizin de mi? Cevaplarsan sevinirim.

@Cengix Samfw tool adında bir bilgisayar uygulaması var. Oradan yaptım. @Heribert Yavuz 'un yaptigi rehbere baktim.
Programın icinde ADB bolumunden MTP bolumune taşınmış, baska bir degisiklik yok.

Tam da o konuya bakarken cevapladın, teşekkürler ederim.

Peki kayıt sırasında sadece senin sesin mi yoksa karşı tarafta dahil kayıt yapıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…