Topcu

Uzman
Merhaba. Asus Vivobook S16 laptopum var. Laptopumun 65 W Type-C kendi adaptörü var. Fakat adaptörü yanıma almayı unuttum. Şu an yanımda Samsung'un 65 W adaptörü var; telefonu için almıştım. Bununla laptopu şarj etsem uyumlu olur mu? Volt, amper gibi terimleri çok bilmiyorum; uyum sorunu çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Asus Vivobook S16 laptopum var. Laptopumun 65 W Type-C kendi adaptörü var. Fakat adaptörü yanıma almayı unuttum. Şu an yanımda Samsung'un 65 W adaptörü var; telefonu için almıştım. Bununla laptopu şarj etsem uyumlu olur mu? Volt, amper gibi terimleri çok bilmiyorum; uyum sorunu çıkarır mı?
Kullanın sorun olmaz.

Eğer telefon şarj aletinizin 19V çıkış uyumluluğu varsa evet. Ancak uyumlu değil ise cihaza zarar da vermeyecektir. Çünkü Type-C adaptörler, cihazdan bilgi gelmeden yüksek enerji göndermezler. Cihazın istediğinden daha düşük enerji gelmesi de bir hasara yol açmaz. Bu yüzden deneyebilirsiniz. Ancak şarj etmiyorsa da takılı bırakmayın.

Şarj aletinizin pd 3.0 desteği var ve 65 Watt'a kadar laptopunuza güç sağlayabilir. Tam yük altında çalışan şarj aletiniz çok ısınacaktır.