Xendora

Üyecik
Merhaba arkadaşlar. 100 Mbps (100 download - 20 upload) fiber internet kullanıyorum. Kick'te yayın açarken uploadda dalgalanmalar oluyordu, ben de telefondan ve bilgisayardan Speedtest yapmaya karar verdim. Almanya sunucusunu seçtim. Telefonda kablosuz şekilde 100 download, 20 upload alıyorum fakat bilgisayarda 50 download 6 upload alıyorum. CAT6 kablo kullanıyorum. Başka bir CAT6 kablo ile denedim, portları değiştirdim olmadı. İnternet ayarlarını sıfırladım çözüm olmadı, ağ bağdaştırıcılarından ayarları değiştirdim yine çözüm olmadı ve QoS ayarı kapalı. Bufferbloat test sonucu, orada da sıkıntı yok. Bir türlü çözümü bulamadım, yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar. 100 Mbps (100 download - 20 upload) fiber internet kullanıyorum. Kick'te yayın açarken uploadda dalgalanmalar oluyordu, ben de telefondan ve bilgisayardan Speedtest yapmaya karar verdim. Almanya sunucusunu seçtim. Telefonda kablosuz şekilde 100 download, 20 upload alıyorum fakat bilgisayarda 50 download 6 upload alıyorum. CAT6 kablo kullanıyorum. Başka bir CAT6 kablo ile denedim, portları değiştirdim olmadı. İnternet ayarlarını sıfırladım çözüm olmadı, ağ bağdaştırıcılarından ayarları değiştirdim yine çözüm olmadı ve QoS ayarı kapalı. Bufferbloat test sonucu, orada da sıkıntı yok. Bir türlü çözümü bulamadım, yardımcı olur musunuz?
- Ağ Bağdaştırıcısını Güncelle: Bilgisayarınızdaki ağ bağdaştırıcısının sürücülerini kontrol edin ve en son sürümü yükleyin.

- Ağ Ayarlarını Kontrol Et:
- Windows tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır'ı açın.
- "ncpa.cpl" yazın ve Enter’a basın.
- Bağlı olduğunuz ağ adaptöründe sağ tıklayın, "Özellikler"e gidin.
- "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" üzerine tıklayın ve "Özellikler"e basın.
- Burada IP ayarlarını otomatik alacak şekilde yapılandırdığınızdan emin olun.

- DNS Ayarlarını Değiştirin:
- Yukarıdaki ayarlarla aynı yere gelin.
- "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)"'ı seçin ve "Özellikler"e basın.
- "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğine geçin ve 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 (Google DNS) girin.

- Farklı Bir Hız Testi Uygulaması Kullanın: Speedtest dışında başka bir hız testi kullanarak sonuçları karşılaştırın.

- Güvenlik Duvarı/Antivirüs Kontrolü: Güvenlik yazılımlarınızın internet hızınıza etkisi olup olmadığını kontrol edin. Geçici olarak devre dışı bırakıp test yapın.

- İnternet Kablolarını ve Portları Yeniden Kontrol Edin: Kullandığınız CAT6 kablolarının sağlam olduğundan emin olun. İhtiyaç varsa farklı bir port veya modem ile deneyin.

- Oyun Modu/Ağ Önceliği: Bilgisayarınızda bulunan herhangi bir ağ yönetim yazılımı varsa, oyun modu veya ağ öncelik ayarlarını kontrol edin.

- Modemi Yeniden Başlatın: Modemi kapatıp 30 saniye bekledikten sonra yeniden açarak bağlantıyı sıfırlayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra durumunuzu kontrol edin. Farklı sonuçlar alırsanız lütfen bildirin.