EnFeu

Çalışkan
Eski bir Hotmail hesabımın şifresini buldum giriş yaptım, yaparken güvenlik amaçlı telefonuma kod gönderdiğini söyledi ama kodu gönderdiği telefon numarası Outlook hesabıma bağlı ve bu hesaba öncesinden hiçbir telefon numarası ya da yedek e-posta bağlamadım. Güvenlik kısmında da bağlı olarak gözükmüyor ileride bir sıkıntı olur mu?

Eski bir Hotmail hesabımın şifresini buldum giriş yaptım, yaparken güvenlik amaçlı telefonuma kod gönderdiğini söyledi ama kodu gönderdiği telefon numarası Outlook hesabıma bağlı ve bu hesaba öncesinden hiçbir telefon numarası ya da yedek e-posta bağlamadım. Güvenlik kısmında da bağlı olarak gözükmüyor ileride bir sıkıntı olur mu?
Bu durumda, hesap güvenliğinizi artırmak için aşağıdaki adımları takip etmenizi öneririm:

1. Hesap Güvenlik Ayarlarını Kontrol Edin:
- Hotmail (Outlook) hesabınıza giriş yapın.
- "Güvenlik" veya "Hesap Güvenliği" bölümüne gidin.
- Burada kayıtlı telefon numaralarını ve e-posta adreslerini kontrol edin. Eğer eski veya tanımadığınız bir numara varsa, bunu kaldırmaya çalışın.

2. Güvenlik Bilgilerinizi Güncelleyin:
- Güvenlik ayarlarında mevcut numaranızı ve e-posta adresinizi güncelleyin.
- Yeni güvenlik bilgileri ekleyin. Gerekirse güvenlik numarası ve alternatif e-posta adresi ekleyin.

3. İki Aşamalı Doğrulama Ayarlarını Kontrol Edin:
- İki aşamalı doğrulama özelliklerini kontrol edin. Bu, giriş yaparken ekstra bir güvenlik katmanı sağlar.
- Eğer etkin değilse, bunu aktif hale getirin.

4. Açık Olası Şifreleme ve Güvenlik İhlalleri:
- Eğer hesabınızda tanımadığınız bir telefon numarası varsa, bu durum olumsuz bir güvenlik işareti olabilir. Hesabınızın güvenliğini sağlamak adına şifrenizi hemen değiştirin.
- Güçlü ve benzersiz bir şifre oluşturun.

5. Hesap Etkinliğini İzleme:
- Haklarınızı korumak için, hesabınızdaki etkinlikleri düzenli olarak kontrol edin. Herhangi bir şüpheli oturum açma veya aktivite görünürse hemen müdahale edin.

6. Destek ile İletişim:
- Eğer durumu çözemiyorsanız veya hesabınızda hala sorunlar varsa, Microsoft müşteri destek hattı ile iletişim kurarak yardım isteyin.

Bu adımları takip ederek hesabınızın güvenliğini artırabilir ve gelecekteki sorunların önüne geçebilirsiniz.