Evet. Sonraki aldığım cihazda ilk iş olarak kapattım güncellemeleri 9 aya yakın süredir zerre yavaşlama çökme görmedim.

Güncelleme kapatmak için yolu buraya bırakayım ilgilenenler için.

ADB ile paketleri bulmak için:
adb shell pm list packages | findstr /i "soagent"
adb shell pm list packages | findstr /i "wssyncmldm"

Paketleri devre dışı bırakmak için (Güncellemeleri kapatmak için.):
adb shell pm disable-user --user 0 com.sec.android.soagent
adb shell pm disable-user --user 0 com.wssyncmldm

Yeniden etkinleştirmek için (Oldu ki fikriniz değişti yani güncelleme almak istiyorsunuz.):
adb shell pm enable --user 0 com.sec.android.soagent
adb shell pm enable --user 0 com.wssyncmldm

Son düzenleme:
Evet.

Güncelleme kapatmak için yolu buraya bırakayım ilgilenenler için.

ADB ile paketleri bulmak için:
adb pm list packages | findstr /i "soagent"
adb pm list packages | findstr /i "wssyncmldm"

Paketleri devre dışı bırakmak için:
adb pm disable-user --user 0 com.sec.android.soagent
adb pm disable-user --user 0 com.wssyncmldm

Yeniden etkinleştirmek için (Oldu ki fikriniz değişti yani güncelleme almak istiyorsunuz.):
adb pm enable --user 0 com.sec.android.soagent
adb pm enable --user 0 com.wssyncmldm

Bunları nereye yazacağız?

Önce cihazının sürücülerini indir ve kur.
Samsung sürücüleri.

ADB platform araçları.

• Telefonu kablo ile bilgisayara bağla.
  • ADB erişim izni sorarsa ver.
  • ADB platform araçlarını bir klasöre çıkar.
  • Komut satırını aç.
  • cd "C:\ADB KLASÖR YOLU"
  • Yukarıdaki posttaki komutları yaz.
  • İşin bittikten sonra hata ayıklama modunu kapatmayı unutma.

Son düzenleme:
Gerek yok. Bloat yazılımlar ile arayüz şişirip yavaşlatıyorlar, en azından Samsung.

Android sürümün çok eski değilse, yazılım kaynaklı sorunlar yaşamıyorsan veya uygulama desteği kesilmediyse gerek yok.

Samsung A70 cihazımda Android 11 ile beraber ONE UI 3.1 arayüzü kullanıyorum, sadece yazılımı konuşursak bazı yeni oyunların markette desteği olmaması harici ciddi sorun yaşamadım.
Misal WT Edge oyununu marketten indiremiyorum ama APK kurulumu yapıp rahatlıkla oynuyorum.

O cihaz daha yeni. A14 ile çıkıyor zaten o cihaz. Konuya yazanlar eski model kullanıyor, o yüzden güncelleme önermeyebilirler. Size gelen muhtemelen güvenlik güncellemesidir. Güvenlik güncellemeleri önemlidir. Güncelleme yapmanızı öneririm.
Evet güvenlik güncellemesi yazıyor yapmasam bir şey olur mu yine de?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kişisel tercihime göre yapmaman taraftarıyım. Hatta ADB'den güncellemeleri kökünden kapat. Sadece Play Store üzerinden uygulama güncellemelerini al.

Hiçbir şey telefonun fabrika sürümünün yerini tutmuyor hız olarak. Sonra saçma sapan güncellemeler atıp telefonu yavaşlatıyorlar.

Galaxy A34 aldığımda yağ gibi kayan bir cihazdı. 1 hafta geçmeden güncelleme aldıktan sonra daha adam olmadı gözümde. Kaç sefer sıfırlasam bile ilk aldığım hızı yok. (One UI 5'ten 6'ya geçti)

Samsung Bootloader kilitlediği için Odin ile eski sürümü bile yükleyemiyorum.
XDA da port ROM var ama büyük ihtimalle işe yaramaz türden ve sorunlu bir ROM olarak kalır. Bazı cihazlar da Custom ROM olmaması aşırı dezavantajı gibi geliyor

Son düzenleyen: Moderatör: