Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serbest

Yetkin
Makaleler
1
Fiber internete geçince sorun oluştu. Modeme 1-2 metre uzaklıktayım. Telefonda oyun oynarken falan bir anda internet gidiyor, 1-2 saniye sonra geliyor. Modeme bakıyorum, sıkıntısız çalışıyor. Telefonda tam çekiyor gösteriyor. Oyun oynarken çok sıkıntı oluyor. Nasıl hallederiz?

Fiber internete geçince sorun oluştu. Modeme 1-2 metre uzaklıktayım. Telefonda oyun oynarken falan bir anda internet gidiyor, 1-2 saniye sonra geliyor. Modeme bakıyorum, sıkıntısız çalışıyor. Telefonda tam çekiyor gösteriyor. Oyun oynarken çok sıkıntı oluyor. Nasıl hallederiz?

Sadece oyun oynarken olmuyor. Arada oluyor. Bazen üst üste bazen uzun aralıklarla.

Son düzenleme:
Çözüm
  • Arama çubuğuna, 192.168.1.1 yaz, enter'a tıkla.
  • Kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecek, değiştirmediysen, routerin arkasında yazar.
  • Arayüze girdikten sonra sağ yukarda üç çizgiye bas.
  • Ağ ayarı, kablosuz, mesh/band streering kısmına gel, iki ayarın da tikini kapat, kaydet.
  • Daha sonrasında, 2.4 GHz ve 5 GHz için farklı bir isim ver. Router'e uzakta olduğunda 2.4 GHz'e bağlan, yakında olduğunda 5 GHz'e bağlan.
Ex3301 kronik sorunlu bir model, bu şekilde ayarlaman lazım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240817_220213.webp
    IMG_20240817_220213.webp
    76,5 KB · Görüntüleme: 136
  • Kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecek, değiştirmediysen, routerin arkasında yazar.
  • Ağ ayarı, kablosuz, mesh/band streering kısmına gel, iki ayarın da tikini kapat, kaydet.
  • Daha sonrasında, 2.4 GHz ve 5 GHz için farklı bir isim ver. Router'e uzakta olduğunda 2.4 GHz'e bağlan, yakında olduğunda 5 GHz'e bağlan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Şifresini değiştirmiştim ama şifreyi yazınca girmiyor. Yanlış ad ve şifre diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifresini değiştirmiştim ama şifreyi yazınca girmiyor. Yanlış ad ve şifre diyor.
Reset atabilirsin. SSG tarafındaki bütün ayarların geri gelir merak etme. Sadece kablosuz ve arayüz için değiştirdiğin id (isim) ve şifre değişir. (Stock hale gelir) İkisi de zaten routerin arkasında yazıyor. Kürdan veya iğne bulup, "reset" yazan yere sokup, bastır. 10 saniye bekle sadece power ışığı yanar. O zaman reset atılmıştır.

Resetten sonra biraz bekle router ip alsın (merak etme FTTH de olduğun için SSG oturumundan hemen ip alacak) daha sonrasında arayüze routerin arkasındaki kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıp, yukarıda yazdıklarımı yap.

Reset atabilirsin. SSG tarafındaki bütün ayarların geri gelir merak etme. Sadece kablosuz ve arayüz için değiştirdiğin ID (isim) ve şifre değişir. (Stock hale gelir) İkisi de zaten routerin arkasında yazıyor. Kürdan veya iğne bulup, "reset" yazan yere sokup, bastır. 10 saniye bekle sadece Power ışığı yanar. O zaman reset atılmıştır.

Resetten sonra biraz bekle router IP alsın (merak etme FTTH de olduğun için SSG oturumundan hemen IP alacak) daha sonrasında arayüze routerin arkasındaki kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıp, yukarıda yazdıklarımı yap.

Tamam girdim içeriye. Şu alttakini kapatıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-17-22-31-51-887_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-08-17-22-31-51-887_com.android.chrome.webp
    82,9 KB · Görüntüleme: 125
Tamam girdim içeriye. Şu alttakini kapatıyorum.
Evet. Kapat, kaydet. Daha sonrasında 2.4Ghz/5Ghz için farklı id ver. İnternetin gidip gelecek, Router'e yakın olunca 5ghz'ye bağlan, uzakta olunca 2.4ghz'ye.

Bu arada 5ghz gözükmez ise telefon'nun 5ghz desteklemiyordur, telefonun'da 5ghz desteklemesi lazım.

Evet. Kapat, kaydet. Daha sonrasında 2.4Ghz/5Ghz için farklı ID ver. İnternetin gidip gelecek, Router'e yakın olunca 5GHz'ye bağlan, uzakta olunca 2.4GHz'ye.

Bu arada 5GHz gözükmez ise Telefon'nun 5GHz desteklemiyordur, Telefonun'da 5GHz desteklemesi lazım.

Tiki kapattım. Ama ID olayını anlamadım. nereden oldugunu.

Tiki kapattım. Ama ID olayını anlamadım. nereden oldugunu.
Yine kablosuz, genel bölüme gel, 2.4ghz ve 5ghz aynı tut tikini kaldır, (fotoda yazan yer) biraz aşağıda "Kablosuz ağ adı" bölümü var, oraya isim yaz. Örnek: 2.4G.
En aşağıda kaydet.

Tekrardan, aynı ayar'ı 5Ghz içinde yap. Onun da isim olarak örnek: 5G yaz.
En aşağıda kaydet'e bas.

İnternet gidip gelecek;
İki wifi ayrılmış olacak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240818_000317_Chrome.webp
    Screenshot_20240818_000317_Chrome.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 88