Detaylar
Kim cevapladı?Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Güçlü şifre koy.
Dostum şifre ile bir ilgisi yok. Öyle bir ayarlanması gerekiyor ki birisi isteyince bunu bahane olarak kullanıp verilmemesi gerekiyor.
Çalınmasını kastetmiyorum.Çalınmasından bahsediyorsanız Knox benzeri bir koruma olmadığı sürece zor diye biliyorum, yanlışım varsa kusura bakmayın.
alitoprak55
Uzman
biraz daha ayrıntılandırabilir misin?
Android, Redmi 12C cihazım var ve telefonu, benden başka hiç kimsenin kullanamayacağı şekilde ayarlamak istiyorum.
Nasıl ayarlayabilirim?
Bildiğim kadarıyla iPhone cihazlarda iCloud mantığıyla oluyordu bu.
Telefonu bir tanıdığıma vereceğim hediye olarak fakat elinden alabilirler yakınından biri diye söylüyorum. Öyle bir şey yapmalıyım ki telefonu elinden almasınlar.
alitoprak55
Uzman
Elinden aldıklarında hiçbir şey yapamasınlar mı yani Instagram WhatsApp tarzı yerlere giremesinler mi? Yoksa bir bahane sunarak elinden telefonu almasınlar mı?
Mesela iCloud sayesinde nasıl almıyorlar?
Elinden aldıklarında hiçbir şey yapamasınlar mı yani Instagram WhatsApp tarzı yerlere giremesinler mi? Yoksa bir bahane sunarak elinden telefonu almasınlar mı?
ICloud'ı, telefonun önceki sahibi olmadan kaldıramıyorlarmış diye duydum.
Benim amacım yakınıma telefon alacağım. Ve yakınım bir başkasına vermesin diye(başka bir yakınım elinden almasın diye) telefonu sadece o yakınımın kullanacağı şekilde ayarlamam gerekiyor.
"Yoksa bir bahane sunarak elinden telefonu almasınlar mı?" evet. Sayılır.
"Elinden aldıklarında hiçbir şey yapamasınlar mı yani Instagram WhatsApp tarzı yerlere giremesinler mi?" zaten bir üstte dediğimi gerçekleştirince buna erişemezler.
Edit: Gasp gibi durumları kastetmiyorum.
Eğer kastedilen durum, telefonun aniden elden alınıp karıştırılması, bir amaca yönelik ödünç alınıp amaçtan farklı olarak kullanılması vb.yse karıştırılmamasını istediğiniz uygulamalara ayrı ayrı şifre koyabilirsiniz. Android telefonların ayarlarında var bu özellik.
Fakat temelli olarak elinden alınmasını yani cihazı sürekli olarak başka birinin kullanmasını engellemekse derdiniz, bunun için açıkçası sözlü uyarı harici ne yapılır bilemiyorum.
Bilen varsa lütfen aydınlatsın da öğrenelim.
Fakat temelli olarak elinden alınmasını yani cihazı sürekli olarak başka birinin kullanmasını engellemekse derdiniz, bunun için açıkçası sözlü uyarı harici ne yapılır bilemiyorum.
Bilen varsa lütfen aydınlatsın da öğrenelim.
alitoprak55
Uzman
Ben kendi telefonumda güvenli klasörü kullanıyorum. Instagram'ım WhatsApp'ım mail uygulamalarım hepsi onda. Uygulamanın ismini de takvim yaptım. Tıkladığımda şifre ile giriyorum. Çıktığımda ise tekrardan kilitleniyor.