Konuyu okudum
ICloud'ı, telefonun önceki sahibi olmadan kaldıramıyorlarmış diye duydum.

Benim amacım yakınıma telefon alacağım. Ve yakınım bir başkasına vermesin diye(başka bir yakınım elinden almasın diye) telefonu sadece o yakınımın kullanacağı şekilde ayarlamam gerekiyor.

"Yoksa bir bahane sunarak elinden telefonu almasınlar mı?" evet. Sayılır.

"Elinden aldıklarında hiçbir şey yapamasınlar mı yani Instagram WhatsApp tarzı yerlere giremesinler mi?" zaten bir üstte dediğimi gerçekleştirince buna erişemezler.

Edit: Gasp gibi durumları kastetmiyorum.
Aile tarafından telefona çökülme gibi bir durumu kastediyorsun sanırım. Ortada hayırsız bir aile mi var?

Konuyu okudum

Aile tarafından telefona çökülme gibi bir durumu kastediyorsun sanırım. Ortada hayırsız bir ailemi var?

Konuyla ilgili çözüm önerileri bekliyorum sadece.

Eğer kastedilen durum, telefonun aniden elden alınıp karıştırılması, bir amaca yönelik ödünç alınıp amaçtan farklı olarak kullanılması vb. Yse karıştırılmamasını istediğiniz uygulamalara ayrı ayrı şifre koyabilirsiniz. Android telefonların ayarlarında var bu özellik.

Fakat temelli olarak elinden alınmasını yani cihazı sürekli olarak başka birinin kullanmasını engellemekse derdiniz, bunun için açıkçası sözlü uyarı harici ne yapılır bilemiyorum.

Bilen varsa lütfen aydınlatsın da öğrenelim.

Ben kendi telefonumda güvenli klasörü kullanıyorum. Instagram'ım WhatsApp'ım mail uygulamalarım hepsi onda. Uygulamanın ismini de takvim yaptım. Tıkladığımda şifre ile giriyorum. Çıktığımda ise tekrardan kilitleniyor.

iPhone cihazlarda, bildiğim kadarıyla telefonun o anki sahibinin iCloud şifresi çözülmediği sürece telefonu ne sıfırlayabiliyorsun ne de başkasına devredebiliyorsun, değil mi? Bunun gibi bir şey kastediyorum.