Daha dün A34 telefonumun porttaki toz/kir yüzünden şarj almadığını fark ettim. Kirler resmen şarj portuna yapışmış. Kürdanla kabasını aldım fakat hâlâ var. Arada yine sıkıntı çıkarıyor. İsmini unuttuğum çok uçucu bir alkol var mış ama bizde maalesef yok. IPX7 var telefonda, suya daldırıp çıkarayım dedim hani en kötü kirler yumuşar diye ancak oksitlenme yapabilir. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha dün A34 telefonumun porttaki toz/kir yüzünden şarj almadığını fark ettim. Kirler resmen şarj portuna yapışmış. Kürdanla kabasını aldım fakat hâlâ var. Arada yine sıkıntı çıkarıyor. İsmini unuttuğum çok uçucu bir alkol var mış ama bizde maalesef yok. IPX7 var telefonda, suya daldırıp çıkarayım dedim hani en kötü kirler yumuşar diye ancak oksitlenme yapabilir. Ne yapabilirim?

Benim arkadaş öyle yaptı, yamulttu. En iyisi telefoncuya götür onlar temizliyor. Hem adam bozarsa ücretsiz tamir de eder.

Kardeşim, iğne, ataş gibi metal cisimlerden uzak durmanı tavsiye ederim. Şarj portundaki pinler çok hassastır. Eğilirse sana epey bir sorun çıkarabilir; şarj almaz, temas etmez, hatta anakarta bile zarar verebilir.

Mümkünse iyi bir tamirciye götür, genelde birkaç dakikada çözülebilecek bir işlem.

Fiyat konusunda net bir şey söyleyemem çünkü şehirden şehire değişiyor ama ben mesela geçen hafta 300 TL verdim.