Proton Drive gizlilik konusunda gerçekten iyi, uçtan uca şifrelemesi var.
124 TL'ye 200 GB, ayda 250 TL'ye de 1 TB planı var.
Bakalım, eğer 200 GB'ı geçerse 250 TL'lik olanı alacağım; geçmezse 124 TL'lik planda kalırım.
Şimdilik 10 TL'lik kampanyalı 1 aylık 1TB deneme aldım, bir deneyeyim dedim, ona göre karar vereceğim.

Ben Google ekosistemini seviyorum. Apple ürünlerini bilmiyorum ama Windows ekosistemi ve Google ekosistemi birleşince süper oluyor. Nedeni ise: Mesela Office işlerini yaptın ve depolamak gerekiyor. Önemli bir şey yani. Microsoft OneDrive gerçekten çok pahalı. Gider 2 TB yıllık 2.000 TL veririm daha iyi. Tabii kişiden kişiye değişiyor. Fiziki disk kullanan da var ama dediğim gibi; Microsoft ve Google ekosistemleri birbirine tam olmasa bile entegre olabiliyor.

Ben Google ekosistemini seviyorum. Apple ürünlerini bilmiyorum ama Windows ekosistemi ve Google ekosistemi birleşince süper oluyor. Nedeni ise: Mesela Office işlerini yaptın ve depolamak gerekiyor. Önemli bir şey yani. Microsoft OneDrive gerçekten çok pahalı. Gider 2 TB yıllık 2.000 TL veririm daha iyi. Tabii kişiden kişiye değişiyor. Fiziki disk kullanan da var ama dediğim gibi; Microsoft ve Google ekosistemleri birbirine tam olmasa bile entegre olabiliyor.

Haklısınız hocam, öyle de sevebilirsiniz.
Ben fiziksel 2.5” SATA 960 GB disk siparişi verdim, onu da yedek olarak kullanacağım.
Bir de USB belleğim var, onu da kullanıyorum.
Ayrıca bulut depolamam da var.

Zaten 2 tane M.2 slotum dolu; o ikisini oyun, uygulama vesaire için kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor.
Gereksiz olanları, kullanmadıklarımı silsem disklerde daha fazla yer açılır.
Bu yüzden yeni takacağım diski sadece yedekler, videolar ve fotoğraflar için kullanmak daha mantıklı olur.
Format atarken de gitmezse güzel olur; bildiğim kadarıyla biçimlendirmezsem veriler silinmiyor.

Siz eğer ekosistemi seviyorsanız 2.000 TL verip entegre bir çözüm almanız daha mantıklı olur.
Entegre olması hoş. Dediğiniz gibi, OneDrive pahalı, alınmaz.

1762895222145.webp

Haklısınız hocam, öyle de sevebilirsiniz.
Ben fiziksel 2.5” SATA 960 GB disk siparişi verdim, onu da yedek olarak kullanacağım.
Bir de USB belleğim var, onu da kullanıyorum.
Ayrıca bulut depolamam da var.

Zaten 2 tane M.2 slotum dolu; o ikisini oyun, uygulama vesaire için kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor.
Gereksiz olanları, kullanmadıklarımı silsem disklerde daha fazla yer açılır.
Bu yüzden yeni takacağım diski sadece yedekler, videolar ve fotoğraflar için kullanmak daha mantıklı olur.
Format atarken de gitmezse güzel olur; bildiğim kadarıyla biçimlendirmezsem veriler silinmiyor.

Siz eğer ekosistemi seviyorsanız 2.000 TL verip entegre bir çözüm almanız daha mantıklı olur.
Entegre olması hoş. Dediğiniz gibi, OneDrive pahalı, alınmaz.

Eki Görüntüle 200963
Hocam, fiziki diskin ne zaman cortlar belli değil. Bulutta depolama sıkıntısı yok. Mesela büyük şirketler bile bulut bilişim(Google Cloud, Azure ve AWS) kullanıyor. Kendi veri merkezi çok pahalı geliyor ancak daha uygun diye bu hizmetlere entegre ediyorlar.

Mesela Netflix'in veri merkezi yok. AWS aracılığı ile kullanıyor.

Hocam, fiziki diskin ne zaman Cort'lar belli değil. Bulutta depolama sıkıntısı yok. Mesela büyük şirketler bile bulut bilişim(Google Cloud, Azure ve AWS) kullanıyor. Kendi veri merkezi çok pahalı geliyor ancak daha uygun diye bu hizmetlere entegre ediyorlar.

Evet hocam, olabilir. Cortlasa bile aynı veriler diğer yerlerde de olacağı için sorun olmaz.
Umarım cortlamaz, diğer M.2'ler yıllardır sorunsuz çalışıyor zaten, bu da umarım öyle olur.

Vay be, acaba kaç paraya geliyordur... Herhalde çok pahalıdır, ondan AWS kullanıyorlardır.

Evet hocam, olabilir. Cortlasa bile aynı veriler diğer yerlerde de olacağı için sorun olmaz.
Umarım cortlamaz, diğer M.2'ler yıllardır sorunsuz çalışıyor zaten, bu da umarım öyle olur.
Fiziki diskler uzun süre açmayınca ölüyor diye biliyorum. Ben de USB bellek kullanıyorum. Aslında Google One daha iyi ama USB bellek tercihim oluyor. :)
Vay be, acaba kaç paraya geliyordur... Herhalde çok pahalıdır, ondan AWS kullanıyorlardır.
Teknik bilgi, veri merkezi, soğutması vb. olaylar çok ağır geliyor şirketler için. Veri merkezi olarak da kullanılıyor büyük şirketler.

Fiziki diskler uzun süre açmayınca ölüyor diye biliyorum. Ben de USB bellek kullanıyorum. Aslında Google One daha iyi ama USB bellek tercihim oluyor. :)

Açmayınca derken? Anlamadım hocam.

Teknik bilgi, veri merkezi, soğutması vb. olaylar çok ağır geliyor şirketler için. Veri merkezi olarak da kullanılıyor büyük şirketler.

Ha o zaman ondan kullanılıyorlar. Belki ileride kullanırlar. Tabii ağır geldiği için zor olabilir.