serdar

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba, bu özelliğin Telegram da olduğunu çoğu kişi bilmiyor. Bu yüzden kısaca özetlemek istedim:

Telegram normalde WhatsApp gibi uçtan uça şifreleme kullanmıyordu. Geçtiğimiz dönem Telegram uçtan uça şifrelemeye Gizli Sohbet adını vererek bu özellği getiridi. Gizli sohbeti WhatsApp gibi sohbet etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca gizli sohbeti sadece mobil cihazda kullanabilmektesiniz, web versyonunda kullanılamamakta, web versiyonunda kullanılmamaktan kastım sohbet gözükmemekte.

Şimdi gizli sohbeti nasıl başlatacağınızı anlatayım:

Telegram uygulamasını açınız > Konuşmak istediğiniz kisinin sohbetine tıklayınız > Sohbette kişinin profiline tıklayınız > Sağ üst kısımda bulunan üç noktaya tıklayınız > "Gizili Sohbet Başlat" seçeneğine tıklayınız > Gizli Sohbeti başlat seçeneğine tıklayınız > Karşı tarafın Gizli Sohbet'i onaylamasını bekleyiniz.

Normal sohbet ile gizli sohbeti ayırt etmek için gizli sohbetin başına asma kilit logosu bulunmakta.

Görsel eklemeye gerek duymadım isterseniz ekleyebilirim.

Son düzenleme:

Senkronize etmesi için birden fazla cihazda private Key'in tutulması gerekiyor veya WhatsApp gibi telefon üzerinden yerel olarak da mesajları kopyalayabilir.

İki türlü de "Gizli Sohbet" özelliklerinden en önemlisi olan ekran görüntüsü engelleme ve tek seferlik fotoğraf/video gibi özellikleri bypass edeceği için böyle kalması daha iyi. Tarayıcı, ekran görüntüsü almayı engelleyemez sonuçta. Ama mobil uygulama olabildiği kadar zorlaştırıyor.