Makaleler
1
📡 2008'den bu yana hizmet veren Türksat 3A, 16 Ağustos Pazar tarihi ile artık tamamen kapandı. Televizyonunuzun uydu ayarları güncel değilse, kanalların %90'ı sinyal vermeyecektir. 📺

✅ Televizyonunuzun uydu alıcısında (TKGS) desteği varsa, sadece kurulum menüsünden güncelleme yapmanız yeterli. Uydunuz yeni frekanslara otomatik olarak erişebilecek.

✅ TKGS destekli televizyon veya uydu alıcısı kullananların manuel kanal araması ya da frekans ayarı yapması gerekmiyor.

Eski tip televizyonlarda kumanda ile şu ayarları yapmanız yeterli. 🔧

Frekans: 12380

Polarizasyon: V (DİKEY)

Sembol oranı: 27500

FEC: 3/4

10 yılın üstündeki televizyonların çoğunda büyük ihtimalle TKGS yoktur. Kumandanız ile kurulum ayarlarına gelip, kanal arama seçenekleri üzerinden bu ayarları yaparsanız, kanallarınız yeniden gelecektir. Tek problem, kayıtlı kanal listeniz silinebilir; benimki komple silindi. İzlenen kanalları yeniden üst sıraya taşıdım. Vestel ve LG televizyonda bu ayarları yaptım, işe yaradı.

📡 2008'den bu yana hizmet veren Türksat 3A, 16 Ağustos Pazar tarihi ile artık tamamen kapandı. Televizyonunuzun uydu ayarları güncel değilse, kanalların %90'ı sinyal vermeyecektir. 📺

✅ Televizyonunuzun uydu alıcısında (TKGS) desteği varsa, sadece kurulum menüsünden güncelleme yapmanız yeterli. Uydunuz yeni frekanslara otomatik olarak erişebilecek.

✅ TKGS destekli televizyon veya uydu alıcısı kullananların manuel kanal araması ya da frekans ayarı yapması gerekmiyor.

Frekans: 12380

Polarizasyon: V (DİKEY)

Sembol oranı: 27500

FEC: 3/4

10 yılın üstündeki televizyonların çoğunda büyük ihtimalle TKGS yoktur. Kumandanız ile kurulum ayarlarına gelip, kanal arama seçenekleri üzerinden bu ayarları yaparsanız, kanallarınız yeniden gelecektir. Tek problem, kayıtlı kanal listeniz silinebilir; benimki komple silindi. İzlenen kanalları yeniden üst sıraya taşıdım. Vestel ve LG televizyonda bu ayarları yaptım, işe yaradı.
Asıl uyarıyı neredeyse kimse yapmıyor. TRT dışında kimse SD yayın yapmıyor. HD uydu alıcısı zorunlu oldu bugünden itibaren. Önce HD uydu alıcısı almak zorunda herkes SD uydu alıcısı varsa.

14 yıldır Digitürk üyesiyim, hiçbir güncelleme yapmadım. Fakat babaannemin PS2 döneminden kalma 4:3 tüplü TV uğraştırır gibi.

📡 2008'den bu yana hizmet veren Türksat 3a, 16 Ağustos pazar tarihi ile artık tamamen kapandı. Televizyonunuzun uydu ayarları güncel değilse, kanalların %90'ı sinyal vermeyecektir. 📺

✅ Televizyonunuzun uydu alıcısında (tkgs) desteği varsa, sadece kurulum menüsünden güncelleme yapmanız yeterli. Uydunuz yeni frekanslara otomatik olarak erişebilecek.

✅ Tkgs destekli televizyon veya uydu alıcısı kullananların manuel kanal araması ya da frekans ayarı yapması gerekmiyor.

Frekans: 12380.

Polarizasyon: V (dikey)

Sembol oranı: 27500.

Fec: 3/4

10 yılın üstündeki televizyonların çoğunda büyük ihtimalle tkgs yoktur. Kumandanız ile kurulum ayarlarına gelip, kanal arama seçenekleri üzerinden bu ayarları yaparsanız, kanallarınız yeniden gelecektir. Tek problem, kayıtlı kanal listeniz silinebilir; benimki komple silindi. İzlenen kanalları yeniden üst sıraya taşıdım. Vestel ve LG televizyonda bu ayarları yaptım, işe yaradı.

Bazı televizyonlar bu frekansı kabul etmiyor ayrıntılı bilgi için benim rehberine bakabilirsiniz.