Merhaba. Telkomnet bizim mahallemize şube açmış ve antenler gördüm. Araştırdığımda Radyolink/AirFiber olduğunu gördüm. Tam olarak nedir bu? Kablosuz internet falan diyorlar ama DOCSIS'e benzettim çalışma şeklini tıpkı kablosuz DOCSIS gibi yani ama tam olarak nedir bu?
Detaylar
Kim cevapladı?Kablosuz bir internet yöntemi. Çoğunlukla altyapısı olmayan yerlerde tercih edilir. Kocaeli tarafında en meşhur olanı Biziminternet var. Binalara da alıcı cihazlar yerleştirip elektromanyetik dalgalarla iletişim sağlanır.
Teşekkür ederim. Gerçekten de öyleymiş. Telkomnet'in Altyapısız ibaresi olduğunu hatırladım. Superbox vs. olamayacağına göre bununla yapacaklar demek ki.Kablosuz bir internet yöntemi. Çoğunlukla altyapısı olmayan yerlerde tercih edilir. Kocaeli tarafında en meşhur olanı Biziminternet var. Binalara da alıcı cihazlar yerleştirip elektromanyetik dalgalarla iletişim sağlanır.
Superbox baz istasyonlarından data hatlarıyla, bu tarz ISS'lerde uydudan veriyor ama o sistemi bilmiyorum. Daha önce kullanıyordum ve memnun değildim açıkçası. FTTH rahatlıkmış.Teşekkür ederim. Gerçekten de öyleymiş. Telkomnet'in Altyapısız ibaresi olduğunu hatırladım. Superbox vs. olamayacağına göre bununla yapacaklar demek ki.
Radyolink ile verilen bu tip hizmetlerde çevrimiçi oyun oynama düşünceniz varsa size hiç tavsiye etmem. Havanın durumuna göre sinyallerin kalitesi değişebiliyor. 16Mbps için para verip 8-10Mbps hız alıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten almayı düşünmüyorum. Sadece merak ettim bizim oraya gelince ISS.Radyolink ile verilen bu tip hizmetlerde çevrimiçi oyun oynama düşünceniz varsa size hiç tavsiye etmem. Havanın durumuna göre sinyallerin kalitesi değişebiliyor. 16Mbps için para verip 8-10Mbps hız alıyorum.
35gvm78
Üstün
Bunu eski yaşadığım yerde (Köyceğiz) Köyceğiznet diye bir şirket yapıyordu bütün ilçeyi tekeline almıştı çünkü TT ilçeye hiç yatırım yapmıyordu. Bu sistemin en büyük avantajı dediğiniz gibi altyapisiz olması. Ancak şunu unutmamak lazım; eviniz çukurda kalıyorsa, çevredeki binalar yüksek ve sizin binanız kısa ise yani sinyali tam almazsanız internette kullanamazsınız çünkü bu sistem çanak anten mantığı ile çalışır - kaba tabirle Starlink'in en ilkel hali- pingler yüksek olur paket kaybı artar stabilite sağlanması çok zordur. Fiyatlarında normal internetlere göre fazlasıyla tuzludur. Aklımda kalan birkaç sağlayıcının fiyatını ekliyorum kendiniz yorum yaparsınız...
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
2024 mart ayına kadar kullandığım şey tam olarak buydu.Radyolink ile verilen bu tip hizmetlerde çevrimiçi oyun oynama düşünceniz varsa size hiç tavsiye etmem. Havanın durumuna göre sinyallerin kalitesi değişebiliyor. 16Mbps için para verip 8-10Mbps hız alıyorum.
Bu fiyatlar ne böyle ya. Sabit altyapı fiyatında resmen...Bunu eski yaşadığım yerde (Köyceğiz) Köyceğiznet diye bir şirket yapıyordu bütün ilçeyi tekeline almıştı çünkü TT ilçeye hiç yatırım yapmıyordu. Bu sistemin en büyük avantajı dediğiniz gibi altyapisiz olması. Ancak şunu unutmamak lazım; eviniz çukurda kalıyorsa, çevredeki binalar yüksek ve sizin binanız kısa ise yani sinyali tam almazsanız internette kullanamazsınız çünkü bu sistem çanak anten mantığı ile çalışır - kaba tabirle Starlink'in en ilkel hali- pingler yüksek olur paket kaybı artar stabilite sağlanması çok zordur. Fiyatlarında normal internetlere göre fazlasıyla tuzludur. Aklımda kalan birkaç sağlayıcının fiyatını ekliyorum kendiniz yorum yaparsınız...
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-