Sanakırgınım
Uzman
Merhaba arkadaşlar. Ben TYT matematik çalışıyorum. Bıyıklı Matematik'in 10 günde temel atma kampını bitirdim, orada bir sorun yaşamadım.
Şu anda 55 günde TYT matematik kampındayım ve temel kavramlar konusundayım. Fakat temel kavramlar sorularını çözerken zorlanıyorum.
Çünkü soru bankasını açtığımda temel kavramların altında şu konular çıkıyor:
— Ardışık sayılar.
— Asal sayılar.
— Faktöriyel.
— Sayı basamakları.
— Tek ve çift sayılar.
— Pozitif/negatif sayılar.
— Bölme-bölünebilme
— Özel sayılar.
Bu konuları ayrı ayrı bilmiyorum. O yüzden temel kavramdan soru çözmeye başladığımda bazı soruların ne istediğini anlasam bile işlem yapamıyorum.
Sormak istediğim şu:
Bu alt konuları tek tek öğrendikten sonra mı temel kavramlardan soru çözmeliyim yoksa aynı anda mı gitmeliyim?
Mesela sadece tek-çift sayıları öğrendikten sonra bu alt başlıktan soru çözmek mantıklı mı?
Şu an zorlanıyorum ve moralim düşüyor.
Bu durumu yaşayan veya yol gösterebilecek biri varsa yorum yapabilir mi?
Şu anda 55 günde TYT matematik kampındayım ve temel kavramlar konusundayım. Fakat temel kavramlar sorularını çözerken zorlanıyorum.
Çünkü soru bankasını açtığımda temel kavramların altında şu konular çıkıyor:
— Ardışık sayılar.
— Asal sayılar.
— Faktöriyel.
— Sayı basamakları.
— Tek ve çift sayılar.
— Pozitif/negatif sayılar.
— Bölme-bölünebilme
— Özel sayılar.
Bu konuları ayrı ayrı bilmiyorum. O yüzden temel kavramdan soru çözmeye başladığımda bazı soruların ne istediğini anlasam bile işlem yapamıyorum.
Sormak istediğim şu:
Bu alt konuları tek tek öğrendikten sonra mı temel kavramlardan soru çözmeliyim yoksa aynı anda mı gitmeliyim?
Mesela sadece tek-çift sayıları öğrendikten sonra bu alt başlıktan soru çözmek mantıklı mı?
Şu an zorlanıyorum ve moralim düşüyor.
Bu durumu yaşayan veya yol gösterebilecek biri varsa yorum yapabilir mi?