Merhaba arkadaşlar. Ben TYT matematik çalışıyorum. Bıyıklı Matematik'in 10 günde temel atma kampını bitirdim, orada bir sorun yaşamadım.

Şu anda 55 günde TYT matematik kampındayım ve temel kavramlar konusundayım. Fakat temel kavramlar sorularını çözerken zorlanıyorum.

Çünkü soru bankasını açtığımda temel kavramların altında şu konular çıkıyor:
— Ardışık sayılar.
— Asal sayılar.
— Faktöriyel.
— Sayı basamakları.
— Tek ve çift sayılar.
— Pozitif/negatif sayılar.
— Bölme-bölünebilme
— Özel sayılar.

Bu konuları ayrı ayrı bilmiyorum. O yüzden temel kavramdan soru çözmeye başladığımda bazı soruların ne istediğini anlasam bile işlem yapamıyorum.

Sormak istediğim şu:
Bu alt konuları tek tek öğrendikten sonra mı temel kavramlardan soru çözmeliyim yoksa aynı anda mı gitmeliyim?

Mesela sadece tek-çift sayıları öğrendikten sonra bu alt başlıktan soru çözmek mantıklı mı?

Şu an zorlanıyorum ve moralim düşüyor.
Bu durumu yaşayan veya yol gösterebilecek biri varsa yorum yapabilir mi?

Bunlar zaten temel kavramlar olarak değerlendiriliyor genelde. "Özel sayılar" tabirini ilk defa duyuyorum. Her konudan sonra soru çözümü yapın, böylesi daha sağlıklı olur.

@Testo Unit de katılacaktır.

Temel kavramlar zaten saydığın konular. Her alt konu başlığını bitirdimi testini çöz.

Hocam
Teşekkür ederim. O zaman alt konuyu öğrendikten sonra test çözmeye çalışacağım ama tek bir problemim var:

Alt konuyu öğreniyorum, örneğin ardışık sayıları veya bölünebilme kurallarını ama soru bankasındaki temel kavram sorularını yine de çözemiyorum.

Sizce çok mu kolay şekilde başlamalıyım, yani önce sadece çözümlü sorular mı çözmem gerekiyor? Yoksa video ile birlikte mi çözmeliyim?

Alt konuyu öğrensem bile tam oturmuyor gibi. Bu durum normal midir?

Hocam.
Teşekkür ederim. O zaman alt konuyu öğrendikten sonra test çözmeye çalışacağım ama tek bir problemim var:

Alt konuyu öğreniyorum, örneğin ardışık sayıları veya bölünebilme kurallarını ama soru bankasındaki temel kavram sorularını yine de çözemiyorum.

Sizce çok mu kolay şekilde başlamalıyım, yani önce sadece çözümlü sorular mı çözmem gerekiyor? Yoksa video ile birlikte mi çözmeliyim?

Hoca sana hitap etmemeiş oalbilir bir mert hocayı dene bence kolay olarak da mikro orijinal veya 345 ekleyebilirsin.

Hocam.

Önce sadece alt konuları bitir. EBOB EKOK, asal sayı vb. sonra karışık sorulara geç. Kolay orta zor şeklinde devam et kaynaklara.